Skip to main content

EXCLUSIV: Povestea omului din spatele site-ului michaeljackson.ro – Cum să rezişti unei creşteri de 83.000 la sută!

 

michael-1-bunNu am făcut site-ul pentru trafic”, declară categoric Alexandru Ciocodeică când este întrebat de explozia micului site, până mai ieri, michaeljackson.ro. Pentru că moartea lui Michael Jackson a fost învierea lui michaejackson.ro: de la 73 de vizitatori pe zi, a sărit brusc la aproape 70.000, adică o creştere de 83.000 la sută! Aţi citit bine, 83.000 % evoluţie!

Publicitate

Beţia cifrelor mari nu l-a ameţit pe Alexandru Ciocodeică. Un simplu fan, de 31 de ani. Căsătorit. A făcut un site, din hobby, acum mulţi ani şi tot din pasiune îl duce mai departe. Cifrele vor reveni la normal, e convins el. Pregăteşte site-uri şi pentru serialele Friends şi Seinfeld, pe acelaşi principiu: pasiunea, înainte de bani.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru paginademedia.ro (pe care îl găsiţi în continuare), Alexandru Ciocodeică spune povestea site-ului. Povestea unui adolescent fascinat de fenomenul Michael, dar care nu e “genul care să plângă la concerte ”. Un absolvent de drept ajuns designer de web din pasiunea pentru Michael, aproape impasibil la multele mii de procente de creştere. Pentru care moartea unui artist a fost doar... moartea unui artist, nu oportunitatea unui câştig rapid dintr-un trafic de moment. Care nu a văzut bani unde alţii îşi freacă palmele a profit.

Interviul, pe larg:

Petrişor Obae: Cum a început site-ul michaeljackson.ro?
Alexandru Ciocodeică: Domeniul e luat din 2003 dar, practic, am început în 2001, cu un site despre Michael Jackson. L-am făcut pentrtu că, la început, nu exista informaţie despre Michael Jackson. L-am pornit singur, iar acum tot singur mă ocup de site.

Normal, eşti fan Michael Jackson.
Admir artistul Michael Jackson în primul rând. Da, îmi place artistul Michael, dar nu sunt genul care să plângă şi să leşine la concerte. Iar site-ul nu este un site de Fan Club. Este, cum spuneam, unul de informaţii de calitate. E făcut din plăcere, pentru că eu lucrez în principal ca designer.

Ce fel de designer?
Web design, programare web.

Ai cursuri de design?
Am absolvit Facultatea de Drept. Primul meu site a fost cel despre Michael. L-am făcut pur şi simplu din hobby şi a ieşit foarte bine. Apoi m-am angajat. Era prin 2001, eram student şi site-ul era pe un domeniu gratuit de la home.ro. Pot să spun că datorită site-ului, mi-am schimbat şi domeniul.

Cum ai ajuns fan Michael?
După concertul din 1992, de la Bucureşti.

Ai fost acolo?
Nu. Nici nu ştiam prea multe despre Michael. Dar după ce am văzut o înregistrare a concertului, m-am blocat! Am fost la concertul din 1996.

Ai avut activitate intensă ca fan?
Am ţinut o corespondenţă cu unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Michael Jackson, iar acum patru ani, la ziua lui Michael, am trimis steagul României pentru o piesă care se juca la aniversarea lui. Era nevoie de ma multe steaguri, ale mai multor ţări, printre care şi România.

Am colaborat şi la nişte emisiuni de radio, la Uniplus Constanţa. Eu adunam ştiri, nu le citeam pe post. La un moment dat, am creat şi un club online, cu întâlniri anuale.

De la 200, la 68.000 de vizitatori pe zi!

Înainte de moartea lui Michael, câţi vizitatori avea site-ul?
Până la veste morţii, erau pe zi în jur de 200-250 de vizitatori unici. Când a murit Michael, site-ul a explodat, pur şi simplu. Eu mă uitam la televizor la Antena 3, noaptea şi am văzut ştirea. Din acel moment, traficul pe site creştea cu 2-3.000 de vizitatori în fiecare oră.

M-am mirat. Ce aveam eu în plus faţă de ce dădeau posturile TV? Site-ul nici măcar nu era actualizat, că nu e site de ştiri, e unul de informare.

De când nu era actualizat?
Cred că de prin martie, de când a anunţat concertele de la Londra. Iar înainte, a fost o perioadă de jumătate de an în care nu mai fusese actualizat.

Vizitatorii site-ului michaeljackson.ro înainte şi după moartea megastarului

Vizite Afisari Evolutie
24.iun 82 190 -18%
25.iun 73 289 -24%
26.iun 68.000 217.000 +82.898%
27.iun 28.000 104.000 +30.395%
28.iun 20.000 76.000 +17.200%
29.iun 25.000 91.000 +30.700%
30.iun 20.000 80.000 +19.100%
01.iul 16.000 61.900 +19.400%
02.iul 16.800 65.000 +23.000%

Sursa: trafic.ro

S-a blocat?
Nu, serverul nu s-a blocat. În prima zi de la aflarea veştii că a murit, au fost 68.000 de vizualizări, pe 26 iunie. Creşterea a fost foarte mare, într-adevăr, de 83.000%. Dar era normal, pentru că a plecat de o cifră foarte mică de vizitatori.

Mă interesează mai puţin, pentru că nu am făcut site-ul pentru trafic. Mă interesează să informez corect şi am avut grijă să nu scriu niciodată baliverne pe site.

Este un site construit ca o bază de date. Vrei să afli ce albume a scos, intri aici. Te interesează detalii despre muzica lui, poţi găsi pe site. De aceea nu conţine informaţii de ultimă oră.

Acum, cu moartea lui, ai mai actualizat.
Am încercat să echilibrez tot ce se vehicula cu informaţii din surse credibile, nu de pe tabloidele britanice, aşa cum am văzut că face de obicei presa de la noi. Am luat informaţii de pe CNN, NBC sau ABC.

Am vrut să promovez un artist, nu să construiesc o afacere

michael-2-bunTe-ai gândit că ai putea dezvolta un business, când ai văzut traficul?
Nu, pentru că niciodată nu m-am gândit să fac o afacere! În niciun caz! Am vrut să promovez un artist, nu să construiesc o afacere.

Crezi că traficul se va stabiliza mai sus?
După o săptămână-două va scădea. Este un interes de moment, care cred că va dispărea în timp. Trebuie să recunosc că această creştere m-a surprins şi pe mine.

Ţi-a propus cineva să îţi cumpere site-ul?
M-a abordat cineva, mai demult, dar înclin să cred că mai mult în glumă. Era acum câţiva ani, prin 2005, când s-a dat verdictul în cazul Michael.

Pe site, numele tău nu apare. De ce?
Pentru că nu e un site comercial, a fost un proiect de plăcere. Eu sunt de principiu “Fă şi taci!” Vreau să fac un lucru, nu să apar la televizor. Nu mă interesează, nu e genul meu.

Dar te-ai gândit să scoţi ceva bani din publicitate?
Am primit cereri de publicitate de-a lungul timpului, dar le-am refuzat. Am vrut un site fără reclame, susţinut din banii mei. Şi nu vreau nimic în schimb pentru asta!

E singurul domeniu pe care îl ai?
Mai am Mjr.ro care e direcţionat tot la michaeljackson.ro. La fel kingofpop.ro. Am luat mai multe domenii atunci. Mai am şi alte proiecte asemănătoare.

Care?
Seinfeld.ro şi Friends-TV.ro. Deocamdată sunt în lucru. Am toate informaţiile adunate, dar nu am avut timp să le pun cap la cap. De vreo trei ani încerc.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ioana ioana
    va citesc de mult blogul si imi place tot ce faceti aici.Nu pot sa ma numesc fan MJ pt ca asta presupune foarte multe eu vreau sa ma numesc doar admiratoare
    Si ca admiratoare ce ma simt , am simtit nevoia sa pun aceasta stare in practica si am initiat un proiec care se numeste "Monument MJ" care vrea sa insemne de fapt construirea unui monument trainic si durabil pe locul celui actual din Herastrau. In acest sens am deschis un cont si daca dv ati dori sa faceti publicitate acestui cont ar fi grozav pt ca stiti , este nevoie de sustinere financiara pt asta , nu mai zic de birocratia de care ma impiedic si bat apa in piua
    Daca doriti sa faceti asta va rog sa ma contactati la adresa de email sa va dau contul pt ca asa fara acordul si eventual o discutie cu dv ,nu imi pot permite
    Va doresc toate cele bune
  • nina nina
    Alexandru,esti un om minunat,iti mumtumesc in numele lui Michael ,pentru toatamunca depusa de tine ,.. Tine-o tot asa . Michael ... tu stii ,ca vei fi mereu ,in inima mea ... te iubesc
  • Mina Mina
    bravo tie,Michael!Te iubesc si apreciez enorm eforturile tale!Nu o sa te uit niciodata!Mereu iti voi asculta muzica si te voi sustine mereu!
  • rafaela rafaela
    Bravo tie,si eu il iubesc pe michael din 1990 si il voi iubi toata viata,pacat ca a murit asa.sper ca si peste cativa ani toti isi vor aminti de el cu drag si ascultandu-i muzica in continuare
  • VIOLETA VIOLETA
    bravo tie si eu il iubesc pe MICHAEL SI IMIPLACE DIN ANUL 1990. T POOP
  • MIOARA MIOARA
    FELICITARI ALEXANDRU!!! ESTI COOL!!!SI EU IL IUBESC F.MULT PE MICHAEL JACKSON,
    INSA,SPRE DEOSEBIE DE TINE,EU DOAR SPUN ASTA,PE CAND TU DOVEDESTI TOATA DRAGOSTEA TA PENTRU GENIUL MUZICII SI AL DANSULUI!BRAVO,BAIETE!SI MAI ESTI SI DEZINTERESAT!DOAMNE,DE CE M.J.NU A AVUT NOROC DE ASTFEL DE OAMENI IN PREAJMA LUI?MULTUMIM PENTRU TOT CEEA CE FACI SI MULTA BAFTA IN CONTINUARE.CATRE TOTI ROMANII:ASCULTA MUZICA LUI MICHAEL SI TE VEI INDRAGOSTI INSTANTANEU!
  • roxy roxy
    MICHAEL JACKSON va fi mereu in inimile fanilor din Romania cat si din alte tari.Dar pe o parte si noi fanii lam omarat si ma simpt vinovata de asta.Dar cel mai mult e vina presei care scriu despre MICHAEL numai prostii si minciuni.
  • Madalina Madalina
    Minunat site!Ii multumesc lui Alexandru pt materialele inedite pe care am avut ocazia sa le vad prin intermediul site-ului si nu numai!Alexandru este unul dintre putinii oameni devotati cu adevarat lui Michael Jackson...
  • robert fodor robert fodor
    Acestui baiat modest ii datorez faptul ca am avut bucuria sa cunosc alti fani Michael Jackson din Romania, ca a creat un loc unde ma intorceam cu placere de fiecare data.
    Multumesc Alex pentru tot ce-ai facut pentru fanii romani si nu numai!
  • romania inedit romania inedit
    Chiar ca este un fan adevarat !
    Felicitari pentru interviu !
    E bine ca din cand in cand sa mai iei si interviuri oamenilor obisnuiti , ca sa se vada ca oricine poate face lucruri exceptionale !
  • TiBi TiBi
    felicitari. alexandru merita toata stima.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Doamnelor şi domnilor, vă prezint un fan adevărat! Felicitări lui Alexandru pentru iniţiativă şi lui Petrişor pentru că s-a ocupat de acest om.

Trimite un comentariu

sus