Skip to main content

Revista presei media – 24 iulie

 

Publicitate

Posibilul faliment al Netbridge Investments, compania care operează regia de publicitate online Boom, deţinută de grupul New Century Holdings (NCH), va crea o imagine negativă pentru piaţa online românească, dar nu va afecta încrederea în acest canal, sunt de părere jucătorii din industrie, citaţi de Business Standard.
Falimentul Boom loveşte imaginea, nu încrederea în online

ramona-badescu-pepe1CNA şi-a propus să monitorizeze din scurt emisiunea "100% Adevărat" care a debutat luna aceasta la postul OTV, avându-i ca moderatori pe Ramona Bădescu şi Pepe. Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a precizat pentru Hotnews că formatul emisiunii nu pare să fie tocmai în ton cu legislaţia audiovizuală, drept pentru care a solicitat o monitorizare atentă a acesteia.
CNA va sta cu ochii pe emisiunea "100% Adevarat" de la OTV

Surse din televiziune susţin că Divertis ar fi bătut palma deja cu Pro TV, scrie Cotidianul. Grupul de umor Divertis negociază cu mai multe posturi de televiziune, printre care Pro TV şi Antena 1, în vederea unui nou sezon. În câteva zile, Toni Grecu& Co. vor bate palma cu unul dintre ele. „Deocamdată nu am semnat cu nimeni. Avem negocieri şi cu Pro TV, şi cu Antena 1, şi cu alte posturi, nu vă pot spune care”, a declarat Silviu Petcu.
Divertis nu s-a hotărât ce să aleagă: Pro TV sau Antena 1

Crenguţa Roşu şi Cornel Cojocaru au enumerat câteva din codurile etice ale omului de PR, într-o dezbatere organizată IAA Young Professionals, moderată de editorul paginademedia.ro, scriu IAA şi Wall-Street. Câteva idei din dezbatere:

  • Suntem în serviciul cetăţeanului.
  • Avem obligaţia să verificăm informaţiile.
  • Nu avem voie să disimulăm.
  • Textele plătite trebuie marcate ca fiind advertoriale.
  • O companie responsabilă trebuie să comunice şi în situaţii de criză.
  • Jurnalistul are dreptul să întrebe ce vrea, cât vrea, în timp ce omul de comunicare răspunde ce crede el de cuviinţă.
  • Mitologia prieteniei dintre jurnalist şi PR crează reale probleme celor care nu înţeleg să păstreze această relaţie strict profesională.
  • Nu este considerată mită sau şpagă plătirea de către o companie a delegaţiei jurnaliştilor cu scopul de a relata de la un eveniment. Oricum, orice cadou scump, nepotrivit pentru o relaţie profesională, trebuie evitat a fi oferit de către PR.

IAA: Dezbatere IAA YP despre etica în PR
Wall-Street: Corneliu Cojocaru, BCR: Am ales să adoptăm prudenţa în comunicare

simona-patruleasa1Simona Pătruleasa se lansează în atacuri fără perdea şi ironii acide la adresa prezentatorului TVR Mihai Rădulescu, pe care umblă vorba că ar trebui să-l „înlăture” din poziţia pe care o deţine în prezent, scrie Evenimentul zilei, citând un interviu apărut în revista Unica. Pătruleasa spune că îşi doreşte mult să apară la pupitrul Ştirilor TVR, a căror ofertă „a luat-o în considerare”, pe ideea că „sport a învăţat, divertisment a încercat, rămân ştirile!”. Deocamdată, însă, „rămâne de văzut cum se vor încheia negocierile”. Mihai Rădulescu spune că s-a săturat să fie întrebat dacă îi e „frică de Simona Pătruleasa”, iar reprezentanţii TVR neagă „iminenţa” sosirii Pătrulesei la pupitrul Ştirilor.
Mihai Rădulescu: „Nu mai pot eu de frica Simonei Pătruleasa”

Cum îi explodează lui Badea laptopul şi primeşte unul nou, scrie Cotidianul, care citează articolul publicat de paginademedia.ro. Toshiba a şi lansat un spot publicitar cu imaginile în care Mircea Badea e “atacat” de “agregat”, sub titlul “Accident cu happy end”, care poate fi urmărit deja pe paginademedia.ro, mai scrie Cotidianul.
Publicitate - Cum îi explodează lui Badea laptopul şi primeşte unul nou

Războiul declaraţiilor şi acuzelor grave pe care Dan Diaconescu şi Luis Lazarus şi le-au servit prin intermediul emisiunilor de la OTV şi Kanal D, a atras posturilor în cauză sancţiuni din partea CNA, scriu HotNews şi Adevărul. Amenda este de 15.000 de lei pentru postul Kanal D şi de 20.000 de lei pentru OTV. În cazul OTV, cuantumul amenzii reflectă şi alte abateri semnalate în mai multe ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct".
HotNews: Războiul mediatic dintre Luis Lazarus şi Dan Diaconescu - sancţionat din nou de CNA
Adevărul: Gâlceava dintre Lazarus şi Diaconescu se lasă cu noi amenzi

Pro TV va difuza o serie de reportaje în cadrul Ştirilor, invitându-i astfel pe telespectatori să-i cunoască pe românii în faţa cărora merită să spunem “Jos pălăria!”, notează Gândul.
În faţa cui şi-ar scoate oricând pălăria Andreea Esca

Lucian Ionică, directorul studioului regional TVR Timisoara şi autorul unui memoriu critic la adresa conducerii Televiziunii publice, pe care l-a înaintat Parlamentului, a fost demis, după cum a declarat el, pentru HotNews. Ionică a afirmat că după şase ani în care s-a aflat la conducerea postului el a fost demis deoarece s-a constatat acum că este "necorespunzător pentru funcţia de director".
Directorul TVR Timişoara: Am fost demis

New York Times Co a înregistrat o creştere a profitului în al doilea trimestru, pe fondul reducerilor de costuri, depăşind estimările, însă veniturile din publicitate au scăzut cu 30%, iar redresarea trusturilor de presă din Statele Unite pare a fi departe, relatează NewsIn, citat de Wall-Street. New York Times Co a înregistrat în al doilea trimestru un profit net de 39 milioane dolari, în comparaţie cu profitul de 21,1 milioane dolari, în aceeaşi perioadă a anului trecut.
New York Times: Crestere a profitului si publicitate in scadere cu 30%

Publicis Group SA, care deţine agenţiile de publicitate Saatchi & Saatchi şi Leo Burnett, a anunţat o scădere a profitului net din primul semestru la 167 milioane euro, din cauza mediului economic dificil şi al falimentului General Motors, unul dintre clienţii grupulului, scrie Bloomberg, citat de Wall-Street. Veniturile din operaţiunile europene au scăzut cu 11,6%, la 738 milioane euro, în timp ce vânzările de pe piaţa nord-americană au scăzut cu 3,7%, la 1,06 miliarde euro. Despre subiect, şi pe Daily Business.
Publicis – Profit în scădere în primul semestru

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus