Skip to main content

BILANŢ: Banii televiziunilor în 2008

 

Criza, care a lovit piaţa publicităţii în ultima parte a anului trecut, şi-a pus amprenta pe profiturile posturilor TV comerciale, potrivit bilanţurilor de la Ministerul Finanţelor, scrie Adevărul.

Publicitate

Cea mai mare cifră de afaceri o are, de departe, Pro TV. Cea mai abruptă scădere a fost raportată de Realitatea Media, care a raportat pierderi de peste 20 de milioane de euro.

Bilanţurile posturilor TV anul trecut:

bilanturile-tv-adevarul

Sursa: Adevărul

Situaţia detaliată, pe posturi:

  • Pro TV SA a înregistrat o cifră de afaceri de 186 de milioane de euro, în creştere cu 18,1% faţă de 2007. Cu toate acestea, profitul raportat a fost cu 32,7% mai mic decât cel din 2007, ajungând la 29,8 milioane de euro.
  • Antena 1, cu 66,9 milioane de euro, cu o creştere infimă de doar 2,7% faţă de 2007. În ceea ce priveşte profitul, acesta a scăzut cu 71,3%, de la 21,1 milioane de euro, la şase milioane de euro. Antena 3 a raportat un profit de 3,5 milioane de euro, în creştere cu 68,5%.
  • Cea mai abruptă scădere a fost raportată de compania Realitatea Media, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, care a raportat pierderi de peste 20 de milioane de euro, cu 154% mai mari decât în 2007, când a fost pe minus cu opt milioane de euro.
  • Nici postul TV al fraţilor Păunescu, B1 TV, nu a stat mai bine anul trecut. Deşi cifra de afaceri a avut o creştere modestă, de 9,2%, televiziunea rămâne cu o pierdere de aproximativ 1,9 milioane de euro.
  • OTV-ul lui Dan Diaconescu, a avut o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro. A ieşit în pierdere cu peste 167.000 de euro.

Detalii, în Adevărul, AICI

Despre cifrele posturilor TV în 2008, aşa cum au fost depuse la Ministerul Finanţelor, au mai scris, detaliat, Business Standard, HotNews şi Wall-Street.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DRAGOS DRAGOS
    Foarte bine ai punctat, Adi. Acum astept cu nerabdare lansarea Vox-News. Sper sa fie un post de bun simt, echilibrat. Oare vom avea vreodata parte de asa ceva?
  • adi salonta adi salonta
    Scaderea Realitatii tv are legatura cu prostituarea acestui post tv. A ajuns rusinea mediei romanesti si asta dupa ce a avut privilegiu de a fi fost unicul post de stiri care reflecta realitatea politica.
  • Rares Rares
    Chiar crede cineva ca trustul RTV e pe pierdere de cand a fost infiintat? Trebuie sa fii idiotul idiotilor ca la pierderile sa reprezinte 70% din cifra de afaceri! Sa fim seriosi, SOV nu iese niciodata in pierdere. Mai bine s-ar gasi cineva sa le faca o ancheta. Ce zici Tolo, te bagi?
  • Catalin Catalin
    Pierderea abrupta a RTV explica multe din actiunile intamplate in ultima vreme la companiile din trust. Actiuni despre care SOV spune ca sunt luate nu la ordinul sau ci aplicand o politica de management independenta de 'influentele' patronatului.
  • Nelu Nelu
    @ Liviu Iordache
    Calitatea programelor a scazut la Realitatea. Majoritatea mintilor care acopera metrii patrati acolo sunt analisti politici si cativa analisti economici si financiari. De la analistii politici care sunt majoritari nu cred ca ai pretentii. Iar aia economici sunt sigur ca, daca au acum emisiune, explica foarte clar ce s-a intamplat. Problema e ca explica dupa, ce s-a intamplat, nu inainte, ca daca erau asa buni nici nu ar mai fi avut timp de aparut pe sticla.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Tara vesela: trustul de presa cu cele mai multe minti pretins de oameni de afaceri pe metru patrat,care dau lectii la tot poporul de cum sa faca si matura toata ziua cu guvernul prin studio este cea mai mare catastrofa in business din tara! Mai copii, de ce nu va duceti voi la sapa, la spatii verzi, unde nu puteti face rau?

Trimite un comentariu

sus