Skip to main content

DERAPAJ: Realitatea şi Antena 3, din nou fabrici de panică. Cutremurul care a zgâlţâit doar posturile de ştiri

 

Mană cerească pentru televiziunile de ştiri: un cutremur în vacanţă. Aproape insesizabila vibraţie telurică a zguduit din ţâţâni cele două posturi de ştiri Realitatea TV şi Antena 3. Chiar dacă cutremurul produs în Marea Neagră a fost unul minor, televiziunile au amplificat la maxim evenimentul. Din nou.

Publicitate

Realitatea TV şi Antena 3 au acoperit detaliat/forţat a un eveniment minor, iar cele două canale s-au transformat, din nou, în fabrici de panică. Pentru că panica vinde! A doua oară în ultimele luni, posturile de ştiri s-au uitat doar la potenţialul de audienţă, dar şi-au uitat publicul.

cutremur-august-2cutremur-august-3

Avem carne, şi-au spus posturile de ştiri: titluri mari pe ecran, intervenţii în direct, experţi peste experţi, omniprezentul Camil Rogulski, ba chiar şi reportaje de la Palatul Parlamentului, că doar a fost Cutremur la Parlament!

Discursul s-a învârtit în jurul adversativelor “dar” şi “deşi” şi al condiţionalului “ar putea”. Cutremurul a fost minor, dar…, nu există posibilitatea unor replici, deşi…, un astfel de eveniment este obişnuit, dar...

cutremur-august-1

Evident, Capitala este fragilă (ca la fiecare cutremur), iar dezastrul din 1977 este invocat din nou.

Cristian Zărescu a venit cu o informaţie în exclusivitate, o ipoteză pe care nimeni nu a luat-o în calcul:

“Cutremurul s-a simţit mai puternic la cei care locuiesc la etajele superioare”!

Am primit sute de mesaje de la telespectatori, care ne-au povestit experienţele lor, a anunţat grav prezentatorul Realităţii. Care experienţe? A fost o zgâlţâială de câteva secunde!

Mesajele care curg în crowl, pe banda de jos, sunt delicioase. Câteva mostre:

"Tencuiam camerele. Deodată, mi-a căzut toată tencuiala."

"Am simţit cum scaunul a început să se mişte."

"Eram în bucătărie şi efectiv am văzut gresia mişcându-se."

"Eram în bucătărie şi m-a izbit de zid de trei ori."

Cele două posturi nu au atins încă performanţa de la cutremurul trecut. Rămâne antologică prestaţia de atunci a Antenei 3:

Sfaturi de la Antena 3 în caz de cutremur

[flashvideo filename=video/antena3_special.flv /]

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • IQ-Max IQ-Max
    Realitatea si Antena3 sunt dusmanii declarati ai presedintelui Traian Basescu.
    DETURNAREA IDEALURILOR REVOLUTIEI DIN 1989!
    Basescu are vana si ar fi putut sa faca multe, pentru ca Romania sa fie astazi o tara mult mai dezvoltata si pentru ca intr-adevar in tara noastra sa se traiasca bine asa cum el insusi a zis. Dar stiti prea bine ca a fost acuzat de PSD ca nu respecta Constitutia, atunci cand s-a ridicat impotriva coruptiei. Cei 322 parlamentari, au vrut sa-l suspende prin referendum. Au inregistrat insa un esec rasunator, deoarece vointa poporului nu a putut fi infranta de acesti ipocriti, ei fiind de fapt adevaratii vinovati de starea dezastroasa in care au adus tara si nu Traian Basrscu. Astazi ei inca au ciuda pe presedinte si impreuna cu trusturie de presa printr-un foc sustinut si concentrat, il ataca din toate pozitiile. Vladimir Putin, presedintele Rusiei a reusit sa revigoreze tara si sa o impuna pe plan mondial. Dar Putin nu poate fi supus unui referendum, deoarece el este mai puternic decat Duma. Putin spre deosebire de Traian Basescu nu a fost un presedinte jucator, ci un presedinte dictator. O revolutie nu poate sa-si puna in practica idealurile care au declansato, decat daca dupa incetarea luptelor impune un regim dictatorial, care va dura pana la implementarea acelor idealuri. Dupa care tara respectiva va trece la faza democratica a evolutiei sale. Din pacate in Romania, Iliescu a reusit sa deturneze idealurile revolutiei si sa duca tara pe un drum gresit, pe care inca mergem si in prezent. Iar starea falimentara in care ne aflam confirma faptul ca nici in prezent nu suntem pe drumul cel bun.
  • Ionut Ionut
    Domnisoara de la Antena 3 citea niste aberatii de pe un site, fara a preciza sursa. Probabil cineva din redactie a cautat pe Google "sfaturi in caz de cutremur" si a pus-o pe prompterita sa dea glas ineptiilor de pe o pagina web oarecare, fara macar a le citi inainte.
  • adi adi
    cine a angajat prezentatoarea de la antena 3,datio afara ,doamne maica domnului da ce tampenii scoate pe gura,asta e cu capu frate ca o ascult si numi vine sa cred ce imi aud urechile,ce limbaj macabru are frate ptiii drace ca te-ai sclintit
  • Silviu Silviu
    Ontopic: ma bucur ca n-am fost miercuri la munca sa ma agite sefii cu mizeria asta de subiect.
    Offtopic: se cheama "crawl", nu "crowl".
  • cezar jipa cezar jipa
    “Eram în bucătărie şi m-a izbit de zid de trei ori.”
    Eu am inteles din comentariul prezentatoarei ca persoana respectiva era, de fapt,in baie. Probabil pozitia era una fixa (ma rog, e de inteles) si astfel s-a izbit de zid de trei ori. Propun ca pe viitor baile romanilor sa prevada o distanta suficienta intre buda si perete, pentru ca astfel de experiente de caca sa nu se mai repete.
  • vanticel vanticel
    ce-i mai rau oare, bablacii din presa, fara nici o credibilitate, plini de spagi si alte bube, care se comporta dictatorial (vezi recentul caz de la cotidianul sau tatulici de la rtv) SAU nimicurile tremurinde excitati de dezastre, tineri pseudo-jurnalisti, gen zarescu, c r tanase sau alti reporteri speciali? daca dai toate aceste specimene la o parte, tineri si batrani, cati ziaristi raman? 10 ? 15?
  • o cititoare o cititoare
    Fratioare...daca tu n-ai simtit...e treaba ta. Eu am simtit.Si n-a fost deloc insesizabil. Ia sa fi fost tu, k mine, la etaj in Casa Presei si sa ti se zgaltaie birou. Sigur, tv-urile au exagerat, k de obicei. Dar, crede-ma chiar
    ne-a zgaltait putin. Sigur...pana la urma... e chestie de simt.
  • uhi uhi
    carne le putem da si noi, varza sa aiba :)
    cam asta se praseste in mass-media, otevizarea. in rest discovery...
  • Alexandru Alexandru
    Nici macar nu stiam ca a fost cutremur. Mi-a spus astazi cineva. Si da, numai un savant putea sa zica: “Cutremurul s-a simţit mai puternic la cei care locuiesc la etajele superioare”! cred ca a ajuns la aceasta concluzie dupa studii aprofundate asupra dinamicii miscarii placilor tectonice. Aluia de i-a cazut tencuiala saracu, cred ca avea casa din cartoane. De care zid de unul singur sau de fiecare? Ca de se izbea si de ala cu geam poate aveam si o victima a seismului de astazi.
  • Nepriceputu Nepriceputu
    Eu cred ca si CNA dar si organizatiile profesionale din presa ar trebui sa faca ceva in acest sens. Este inadmisibil sa continue asa.
  • Je Je
    normal, codul asta galben de precipitatii e slabut... o, ce vremuri fura prin 2007, si cu un pic de cod portocaliu!
  • cambes cambes
    Sunt praf astia. Exagereaza ca sa nu iasa ceilalti mai sus decat ei. Loooool
  • ana ana
    altadata ma uitam la chestii din astea. da m-au pierdut. mi-am dat seama de jocul lor idiot. si nu sunt singura care s-a trezit. se vor mai trezi altii si sa vezi ce-o sa-i cutremure atunci si pe antenisti si pe (ne)realisti. le doresc zguduire usoara! fara nicio urma de rautate

Trimite un comentariu

sus