Skip to main content

DERAPAJ: Vadim era sa fie ştire la Pro TV. Şi a fost

 

Weekend de vară. Ce poate fi mai trist pentru un jurnalist de serviciu la sfârşitul săptămânii? Posturile TV s-au întrecut şi în acest weekend în nonştiri, iar campion a ieşit, de data aceasta, Pro TV. Piesa câştigătoare: o “ştire” despre Vadim, care “a trecut prin mari emoţii”.

Publicitate

Era să facă un accident. Dar nu a făcut (of, şi-au spus editorii, aveam marfă pentru un jurnal întreg!). N-a fost să fie, aşa că i-au dat 30 de secunde. Şi totuşi, unde e ştirea?

Iată piesa “câştigătoare”, cu sprijinul agenţiei de monitorizare Media Image:

[flashvideo filename=video/protv_stiri_vadim.flv /]

A păţit liderul PRM ceva? Nimic. S-a oprit circulaţia din cauza lui? A fost singurul personaj mai cunoscut care a trecut ieri prin emoţii?

Pro TV a aplicat reţeta lui “era să se întâmple” pentru a crea iluzia că, într-adevăr s-a întâmplat ceva. Mai ţineţi minte ştirile de tipul: “o catastrofă era să se întâmple”, “un cartier ar fi putut să dispară de pe faţa pământului”, “au fost la un pas de o tragedie”?

Ştirea cu Vadim a acoperit în acest weekend o performanţă a Realităţii şi a Antenei 3 deopotrivă. Pe lângă pseudoştirea cu liderul PRM, “jaful” prin care a trecut Horaţiu Mălăele pare un eveniment de primă mărime.

Ştirea că hoţii i-au spart maşina şi i-au furat laptopul lăsat la vedere a deschis chiar un jurnal la Realitatea TV. Mai degrabă ar fi fost ştire dacă hoţii NU furau un laptop lăsat la vedere, ca o momeală, într-o maşină. Şi Antena 3 a alocat minute marelui eveniment, cu transmisiuni "de la faţa locului".

Bine că a fost doar un laptop. Când am văzut Horaţiu Mălăele pe ecran, prima dată m-am gândit la ce-i mai rău.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aversiuni.wordpress.com aversiuni.wordpress.com
    Cum, nu a patit nimic? Iar vedem stiri de pe You Tube...
  • Harry Harry
    Se pare ca trendul nonstirilor o sa se mentina ceva timp in spatiul autohton...din pacate nu prea vad nici o televiziune care sa incerce sa schimbe ceva in acest sens.
  • geo geo
    cam asa e nene petrisorule! in weekend mai mult va distrarati si trecu evenimentu cu noul redactor sef la cotidianu pe linga voi pina va dezmeticirati! urit, ca am pretentia sa citesc prima data de la voi ce se mai intimpla prin peisajul media!!!
  • Alex Mihăileanu Alex Mihăileanu
    E clar, nu te-ai uitat deloc la Realitatea. Derapajul saptaminii e "Iflatia de pepeni" de pe Realitatea. Transmisiuni in direct de la Dabuleni, din ora-n ora, nu asa. Cu nea Marin care zice ca in nici un an n-a fost ca acum, sa arunce bostanii pe tarla.

Trimite un comentariu

sus