Skip to main content

FAULT: News Alert de zile mari la Realitatea TV

 

News Alert de importanţă maximă, vineri, la Realitatea TV: “VfB Stuttgart a terminat pe locul 3 sezonul trecut în Bundesliga”, scria mare pe ecran. O ştire de actualitate care, indiscutabil, trebuia marcată News Alert! Frigea.

Publicitate

news-alert-3

Seria de News Alert a continuat: “La VfB Stuttgart joacă internaţionalul român Ciprian Marica”. Noutăţi peste noutăţi! Trebuia să semnaleze cineva, în sfârşit, că Marica a semnat acum doi ani cu Stuttgart.

news-alert-2

La al treilea News Alert, lucrurile încep să capete o explicaţie: “Timişoara va întâlni VfB Stuttgart în play-off-ul UCL”(că doar tot românul ştie ce înseamnă "play-off-ul UCL").

news-alert-1

Poate că ultimul carton de News Alert a fost, de fapt, primul. Aceasta era, de fapt, ştirea de ultimă oră. Dar ce mai contează. Este ordinea pe care am prins-o butonând telecomanda de pe un post pe altul.

Graba editorilor a adus pe News Alert informaţii care, în limbaj jurnalistic, sunt “de background” (sau de context). Completază ştirea şi, după cum îi spune numele, stau în umbra informaţiei principale, nu pe acelaşi loc cu un News Alert.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alk alk
    Foame mare de audienta.....
  • Vantu' Vantu'
    Se-ntampla si la case mai mari...
  • andreea andreea
    inainte de news alert si alte ''cartoane'' editorii, prezentatorii si reporterii de la RTV sa invete gramatica. la celebrele teste nu au fost si subiecte de gramatica limbii romane?
  • livanu77 livanu77
    e una acolo cu o voce si un ton zici ca e scapata de pe stadion.ilie dobre e mic copil.doamne fereste
  • enache enache
    Ma distreaza si pe mine foarte mult cat de panicarzi sunt astia de la Realitatea TV. De cand s-au inventat codurile astea meteo, m-au albit. Mai mult, orice mizerie de fapt divers e "news alert". Curand, poate mai repede decat crede Sorin Enache, publicul va incepe sa sanctioneze prostiile astea.

Trimite un comentariu

sus