Skip to main content

Revista presei media – 18 august

 

Publicitate

Specialiştii în online nu cred că în România va fi introdusă prea curând abonarea la site-urile de ştiri, scrie Adevărul. Este greu de spus dacă modelul va funcţiona peste ocean şi, cu atât mai puţin, în România. Ce spun specialiştii din România despre experimentul din SUA?

Dragoş Stanca – “Nu este încă o sursă consistentă de venit şi nu poate fi o bună soluţie de business.”


Orlando Nicoară – “Nu! Pentru că ar trebui ca toate publicaţiile să introducă taxe.”
Alin Zăinescu – „De ce ar plăti cineva pentru asta?”
Dragoş Novac - „Nu cred că este fezabil pentru că dacă te uiţi la contextul nostru istoric, economic şi educaţional, în acest moment internetul este perceput ca un mod de a citi ziarele gratis.“
Va fi pregătit internetul românesc pentru abonare?

bendeacMihai Bendeac (Mondenii) urmează să semneze în aceste zile un contract cu un alt post de televiziune, ce mai probabil Antena 1. “Probabil nu o să mai fac parte din trupă”, declară actorul pentru Gândul. Contactat de Gândul, artistul a spus că “încă se mai fac mici modificări la clauzele contractuale”. Ce se va întâmpla cu Mondenii? “Posibil să vină şi ei, la un moment dat, dar nu din această toamnă”, a mai zis artistul.
Mihai Bendeac: „Voi semna contractul de muncă în direct, la tv”

columboSezonul estival nu este o perioadă în care posturile să înghesuie producţii noi, ci, în mod tradiţional, grila supravieţuieşte cu reluări, observă Cotidianul. Pe de altă parte, anul acesta, televiziunile s-au întors cu mulţi zeci de ani în timp: lupta pentru rating se dă între Benny Hill, Columbo şi Walker, poliţist texan.
Columbo, Walker şi Benny Hill fac grila de vară la tv - Înapoi în anii ’80

Agenţia de publicitate McCann Erickson, principalul jucător de pe piaţa de profil, estimează pentru anul acesta un business în creştere uşoară, de 4%, ca urmare a atragerii de new business, adică intrarea în portofoliul agenţiei a unor noi conturi de publicitate, relatează Business Standard. Dedeman, Toshiba, Caroli, precum şi o serie de mărci ale Coca-Cola sunt brandurile noi câştigate de McCann Erickson România.
Dedeman şi Caroli urcă afacerea McCann Erickson cu 4%

Ramona Gabor este una dintre vedetele care se bat pentru marele premiu de 50.000 de euro al producţiei care va fi capul de afiş al grilei de toamnă la Kanal D: Rătăciţi în Panama. Un alt concurent este Eduard Andreianu, mai cunoscut prin numele de scenă CRBL, din trupa Simplu, scrie Cotidianul, care citează paginademedia.ro.
Ramona Gabor şi CRBL, concurenţi la “Survivor-ul de România”

Guvernul american testează o nouă tehnologie care va permite cetăţenilor din China şi Iran să treacă de barierele cenzurii pe Internet instaurate de guvernele lor. Broadcasting Board of Governors (BBG), o agenţie americană guvernamentală independentă, va pune la punct acest program informatic, anunţă un oficial al acesteia, citat de publicaţia The Telegraph, preluat de Evenimentul zilei.
SUA testează un sistem de combatere a cenzurii pe Internet

Reader's Digest, cea mai populară revistă generalistă din Statele Unite ale Americii, declanşează procedura de faliment din cauza declinului vânzărilor, a prăbuşirii pieţei publicitare la nivelul întregii industrii media şi a datoriilor semnificative acumulate, notează Adevărul şi Evenimentul zilei.
Adevărul: Reader's Digest intră în faliment
EVZ: Reader's Digest declară faliment

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aversiuni.wordpress.com aversiuni.wordpress.com
    1. ziarele de quality, atatea cate sunt ele, abia se vand la toneta...
    2. era o vorba veche, daca faci pe prostul(te prostesti)...
    3. un lucru care rezista in timp inseamna ca are o urma de calitate. Ce emisiuni romanesti ar dori romanii sa revada?
    4.Pe cine intereseaza? Nu cumva articolul acesta este reclama McCann Erickson România din BS?
    5. no comment
    6. Cum vine asta? Guvernul da o lege prin care limiteaza acees-ul la Internet iar americanii fac un program care sa alimine aceasta restrictie? Unde-l instaleaza? Eu nu inteleg.
    7. Se mai intampla
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    pacat de faza cu mondenii, daca pleaca de la prima. sunt sigur ca la alte TV-uri o sa scoata numai balarii.

Trimite un comentariu

sus