Skip to main content

Revista presei media – 19 august

 

Publicitate

O nouă televiziune de ştiri iese la bătaie cu Realitatea TV şi Antena 3. Televiziunea de ştiri Vox News a primit, ieri, licenţă audiovizuală şi se va lansa până la sfârşitul anului, după cum a anunţat, în şedinţa CNA, directorul postului, Emil Jascău, citat de Mediafax, preluat de Business Standard.

Vox News va avea circa 130 de angajaţi, dintre care zece operatori pentru zona de ştiri. Emil Jascău a declarat că există negocieri avansate pentru a aduce la Vox News o vedetă de la B1 TV. Cheltuielile iniţiale pentru Vox News sunt estimate la peste 2,6 mil. euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridică la 1 mil. dolari plus TVA.

Televiziunea este deţinută de compania Sport Channel, ai cărei acţionari sunt companiile Roxman Investment SRL (80%) - deţinută de Neculai Creţu şi Magdalena Creţu, - şi Global Alloys SRL (20%) - deţinută de Neculai Creţu şi Emil Marian. Licenţa pentru noul post TV este notată şi de HotNews şi Wall-Street.
Business Standard: Vox News ia licenţă ca să concureze Antena 3 şi Realitatea TV
HotNews: CNA a acordat licenţă pentru o nouă televiziune de ştiri, Vox News
Wall-Street: O nouă televiziune de ştiri se pregăteşte de lansare

rogozanuCosti Rogozanu, redactor-şef adjunct la Cotidianul, va părăsi această redacţie la sfârşitul lunii, a declarat el pentru HotNews. "Pe 1 septembrie nu voi mai fi aici", a spus el, refuzând să explice motivele deciziei sale: "se poate înţelege, au fost discuţii peste discuţii, inclusiv pe blogul meu". Plecarea lui Rogozanu este notată şi de Adevărul. Este în discuţii cu F5, divizia new media a grupului Realitatea Caţavencu, dar „nu este nimic sigur”. Rogozanu este cel de-al doilea redactor-şef adjunct, după Liviu Avram, care părăseşte Cotidianul, după ce Cornel Nistorescu a fost numit la conducerea ziarului.
HotNews: Redactorul-şef adjunct Costi Rogozanu părăseşte şi el redacţia Cotidianul
Adevărul: Rogozanu părăseşte "Cotidianul"

bendeac1Transferul mondenului Mihai Bendeac de la Prima TV la Antena 1 este subiect în Evenimentul zilei, Jurnalul naţional şi HotNews. Bendeac a anunţat pe blogul propriu că a decis să întrerupă colaborarea cu Prima TV şi să semneze cu Antena 1 nu din motive financiare, ci pentru că "în principiu, pentru tot ce apărea pe ecran, în ochii privitorilor, eu eram responsabil. Asta nu a fost o problemă timp de doi ani şi jumătate cât EU am fost cel care a creat sinopsisul (ideile) show-ului şi scenariul. Fiindcă atunci îmi puteam asuma totul. Dar din clipa în care cineva şi-a spus “Nu dom’le! Noi trebuie să avem control asupra emisiunii!, nu a mai fost în regulă".
HotNews: Prima TV: Mihai Bendeac încalcă prevederile contractului cu SBS prin plecarea la Antena 1
EVZ: Adio Bănel, adio Solcanu, adio Prima TV!
Jurnalul naţional: Mihai Bendeac lasă Mondenii pentru Antena 1

dan-diaconescu4I-a scos ochii şi i-a mâncat” a fost titlul şocant al unei ştiri difuzate de Pro TV care i-a adus postului o amendă de 5.000 de lei dată de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Au mai fost amendate posturile OTV şi DDTV pentru “Dan Diaconescu Direct”, dar şi B1 pentru reluarea unei emisiuni, notează Cotidianul. Amenzile date ieri de CNA sunt punctate şi de Evenimentul zilei şi HotNews.

OTV şi DDTV (posturile lui Dianconescu) au primit 30.000, respectiv 50.000 de lei, din cauza imaginilor unei femei ucise de copilul ei, difuzate fără acordul familiei. B1 TV a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a difuzat în reluare, de două ori, o ediţie din luna februarie a emisiunii "Naşul", pentru care primise somaţie publică.
Cotidianul: “I-a scos ochii şi i-a mâncat”, un titlu amendat cu 5.000 de lei de CNA
EVZ: 30.000 de lei, Diaconescu primeşte amenzi la dublu
HotNews: Amenzi de 80.000 de lei de la CNA pentru Dan Diaconescu

simona-macovei-gandulMama” succeselor „Inimă de ţigan” şi „Regina” recidivează cu „Aniela”. Despre începuturi, secrete profesionale şi aventuri din epoci trecute, cu scenarista Simona Macovei, în Gândul. “Nu pot să spun că eu am ales să scriu scenarii de telenovele… telenovelele m-au ales pe mine. Lucrez în televiziune (ca producător şi scenarist) din 1998. Am venit Acasă cu gândul să fac emisiuni, dar întâlnirea cu Ruxandra Ion mi-a schimbat viaţa. Prima propunere a fost “Iubire ca în filme”. Am spus da destul de uşor…
Cum se scriu telenovelele cu rating-record

Platforma de socializare Facebook a ajuns pe locul al treilea în clasamentul celor mai vizitate site-uri din lume, în timp ce Hi5 se situează pe locul 37. În România însă, situaţia este oarecum inversată, observă Business Standard. Hi5 este al patrulea cel mai vizitat site din online-ul românesc, cu peste 2,3 milioane de utilizatori, în timp ce Facebook ajunge abia la puţin peste 10% din această valoare. Totuşi, rata de creştere a numărului de conturi active de pe Facebookul românesc este foarte mare, cifrele ajungând chiar să se dubleze sau să se tripleze în interval de câteva luni.
Reţelele de socializare Facebook şi Hi5 duc o altfel de luptă în .ro faţă de .com

Bugetele de publicitate ale importatorilor auto au mers „bară la bară” cu evoluţia vânzărilor de maşini, analizează Financiarul, luând în calcul bugetele la rate-card. Astfel, vânzările de maşini au scăzut cu 55% faţă de anul trecut, iar publicitatea auto a scăzut de asemenea cu 45% în primele şapte luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Cu mici excepţii, majoritatea importatorilor au redus drastic bugetele de comunicare.
Televiziunile au pierdut de la importatorii auto 78 mil. euro

cerbul-de-aurFestivalul Cerbul de Aur va avea anul acesta un buget mai mic cu 35% şi nu va aduce profit Televiziunii Române, a declarat, pentru Wall-Street, Mioara Negescu, coordonator al Departamentului Muzică-Divertisment din cadrul TVR. “Suntem încă în negocieri cu unii sponsori, dar având în vedere perioada pe care o traversăm, bugetul va fi mai mic cu 35% faţă de anul trecut”, a spus Negescu. În 2008, Cerbul de Aur a avut un buget de 1.138.000 euro, ceea ce înseamnă că reducerea de anul acesta este echivalentă cu aproximativ 400.000 euro.
Cerbul de Aur, mai sărac cu 400.000 euro anul acesta

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mitu Mitu
    cine este Neculai Cretu? ar fi interesant sa aflam cu ce se ocupa acest nou patron de televiziune de stiri.
  • George George
    Salut Petrisor. Stii cumva si persoanele care compun echipa editoriala la Vox news?
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    hmm, sunt curios cum o sa arate noua televiziune de stiri.
  • Catalin Catalin
    fain asa, de vacanta :)
    Mi se pare deja supra-populata piata televiziunilor de stiri, ca telespectator vorbind. Market-share-ul noii televiziuni va fi minuscul. Audientele publicate de tine ne va confirma acest lucru.

    PS: cred are ca si concurent si pe N24, pe langa Antena3 si RTV

Trimite un comentariu

sus