Skip to main content

Revista presei media – 24 august

 

Publicitate

ringierRingier România, cel mai important publisher de pe piaţa autohtonă raportat la cifra de afaceri, a realizat în 2008 un profit de 1,8 mil euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor, citate de Daily Business. Adevărul Holding a înregistrat 13 milioane de euro pierderi, iar Publimedia a ieşit pe minus cu 309.000 euro.

În ceea ce priveşte companiile de publishing ale Intact, pe prima poziţie, după cifra de afaceri, se situează Editura Intact, cu 14,1 mil.euro. Editura Intact, care publică Jurnalul naţional, a înregstrat însă pierderi de 3,3 milioane de euro în 2008.


PubliMedia, Adevărul Holding şi Editura Intact: Pierderi cumulate de peste 60 mil. lei în 2008

Deşi piaţa online din România s-a ridicat, în 2008, potrivit studiului Interactive Advertising Bureau România şi PwC, la 19 milioane de euro, fără a socoti creaţia, dezvoltarea şi publicitatea contextuală, potenţialul de creştere este mare, chiar şi în criză, analizează Business Standard.

Cine nu are agenţie digitală să-şi facă sau să-şi cumpere. Aşa ar putea suna îndemnul pentru grupurile mari de publicitate prezente în România, la o privire asupra evoluţiei celor care au avut viziunea online-ului şi deţin deja în portofoliu o companie care gestionează bugetele de publicitate şi de creaţie pentru net ale advertiserilor.
Cine nu are agenţie digitală să-şi facă sau să-şi cumpere

murdoch5Gigantul media News Corporation încearcă să ajungă la un acord cu mai multe companii rivale pentru a percepe taxe asupra conţinutului online. Jonathan Miller, Chief Digital Officer al News Corp., a purtat discuţii despre plata site-urilor de ştiri cu reprezentanţi ai New York Times, Washington Post, Hearst şi Tribune, scrie Adevărul. Intenţia News Corporation este de a limita, prin formarea acestui consorţiu, opţiunile utilizatorilor de a migra către alte site-uri similare, dar care au conţinut gratuit. Mişcarea este notată şi de HotNews.
Adevărul: Consorţiu de site-uri plătite, propus de Murdoch
HotNews: News Corp, în discuţii cu alte mari grupuri media pentru conţinut online contra cost

Publicaţia BusinessWeek, scoasă recent la vânzare de publisherul McGraw Hill, a primit primele oferte de cumpărare din partea a nouă consorţii, anunţă brandrepublic.com, citat de Wall-Street. Printre cei care s-au arătat interesaţi de preluarea publicaţiei se află şi miliardarul Bruce Wasserstein, preşedintele băncii de investiţii independente Lazard şi deţinătorul revistelor New York şi The Deal. Alţi ofertanţi sunt OpenGate Capital, ce deţine revista TV Guide, respectiv Platinum Equity Partners, deţinătorul publicaţiei The San Diego Union-Tribune.
BusinessWeek, scoasă recent la vânzare - în faţa primilor peţitori

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ares ares
    depozitul sanoma se va muta de la krevedia la chitila in aceeasi incinta cu hiparion distribution incepand cu 30 sept ...vad ca revitele le merg binishor...
  • dolcepasta dolcepasta
    Dar Sanoma?
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Nu vi se pare o stire faptul ca pe blogul sau Tolontan face reclama pe fata albumului de arta scos de Adevarul? Mie mi se pare, mai ales ca Digi TV ia fata in fiecare zi GSP TV...
  • cristachitza cristachitza
    Gaura de la Adevarul vine, probabil, si din investitiile facute pt Adevarul de seara ... in conditiile in care s-au oferit salarii triple pentru aducerea unor oameni. Pe de alta parte, Ringier cu profit a decis totusi sa inchida Compactul.
  • meteor meteor
    13 milioane euro pierderi la Adevarul Holding ?
    Cu toate cartile din "biblioteca Adevarul,
    cu ziarul CLICK in top ...de unde asa "gaura" ?
  • Catalin Catalin
    Intact a ales sa actioneze in presa de 'quality' si nu a muscat din ispita 'tabloide/scandal'. La sfarsit, contabilii au tras linie: Felix tre' sa mai taie din salarii.

Trimite un comentariu

sus