Skip to main content

Revista presei media – 28 septembrie

 

Publicitate

andrei-gheorghe-panamaPostul de televiziune Kanal D lansează în această seară, de la ora 22.00, reality-show-ul Rătăciţi în Panama, anunţă Evenimentul zilei. Rătăciţi în Panama, programul-fanion al grilei de toamnă la Kanal D, îl are ca gazdă pe Andrei Gheorghe. În concurs participă, printre alţii, CRBL, Monica Gabor, Cornel Păsat şi Jasmine
Supravieţuitorii lui Andrei Gheorghe

andreea-cretulescu-jurnalulAndreea Creţulescu se desparte de Realitatea TV. Vineri a fost ultima sa zi în postura de angajată a trustului de presă Realitatea-Caţavencu, anunţă Mediafax, citat de Hotnews şi de Jurnalul naţional. Andreea Creţulescu nu a vorbit despre o eventuală viitoare destinaţie, precizând că decizia de a pleca de la Realitatea TV este una "personală". Plecarea Andreei Creţulescu este notată şi de Adevărul.
Andreea Creţulescu părăseşte Realitatea TV

Agenţiile de publicitate din România au înscris 174 de lucrări la cea de-a 16-a ediţie a festivalului european de creaţie publicitară de la Portoroz (Slovenia), care se va desfăşura în perioada 5–9 octombrie, observă Adevărul. Cele mai multe lucrări, 29, au fost înscrise de Propaganda. Printre firmele care participă în acest an la competiţia creativă din Slovenia se mai numără Publicis (24 de lucrări), McCann Erickson (24), Ogilvy&Mather (9), DraftFCB (9), Graffiti BBDO (10), Next Advertising (9), Arsenoaiei&Mătăşel (4).
20 de agenţii româneşti la festivalul Golden Drum

Anchetă Evenimentul zilei: Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a intrat, de săptămâna trecută, pe mâinile lui Tudor Gabriel Bohâlţeanu, fiul unuia dintre oamenii de casă ai tandemului Sorin Ovidiu Vîntu - Liviu Luca.

Ioan Bohâlţeanu, tatăl noului şef al Poştei, este membru fondator al Asociaţiei Salariaţilor din Petrom, entitate condusă de Liviu Luca, şi membru al Consiliului de Administraţie al companiei Petromservice.
PDL pune Poşta în plicul lui Vîntu

MGM, părintele îndrăgitelor personaje de desene animate este înglodat în datorii imense. Creditorii sunt cu ochii pe producătorul filmelor Rocky, Rain Man sau Pe aripile vântului, care a acumulat o datorie de peste 3,5 miliarde de dolari, notează Adevărul. Gigantul MGM este un holding din care fac parte 80 de companii, care au acumulat în ultimii ani datorii de peste 3,5 miliarde de dolari, punând astfel în pericol cele peste 4.000 de titluri pe care le-a produs de-a lungul timpului. Este unul dintre cele mai dificile momente din istoria de 85 de ani a casei de producţie.
Tom şi Jerry se află la un pas de faliment

Adevărul şi Evenimentul zilei au scris, în week-end, despre revenirea emisiunii de Bingo la Antena 1, în două articole în care este citat şi subemnatul, editorul paginademedia.ro. Recesiunea dezlănţuie bingo-mania, a titrat Evenimentul zilei, în timp ce pentru Adevărul, subiectul a fost deschidere de ziar, sâmbătă. Bingo, reînviat de criză, a scris Adevărul pe prima pagină.

manuela-necula-21Manuela Necula, head of Ogilvy Group România, pentru Business Standard: "Noi am făcut bugetul anul trecut, în septembrie. Pe tot ce înseamnă business non-media, la nouă luni, suntem în buget. Iar în septembrie 2008 nu am prevăzut criza, vorbeam de alt context economic. Pe media se poate schimba orice, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a anului. Mai sunt trei luni şi jumătate până la sfârşitul anului şi se poate întâmpla orice”.
Necula, Ogilvy: Suntem în bugetul aprobat înainte de criză

Conglomeratul american Time Warner va vinde în final divizia de reviste Time Inc., editor al unor titluri precum People, Fortune şi Sports Illustrated, şi se va extinde cu achiziţii pe segmentul de divertisment, principalul business al grupului, a declarat managerul celui mai mare acţionar al trustului, citat de marketwatch.com şi preluat de Business Standard.

Considerat cel mai mare publisher de reviste american, Time Inc. a înregistrat în al doilea trimestru din 2009 venituri mai mici cu 22%, până la 915 milioane de dolari.
Publicaţiile People şi Fortune vor fi scoase la vânzare

Publicaţiile Business Standard şi Money Express, editate de grupul Realitatea-Caţavencu, extind aria modalităţilor de abonare cu sistemul electronic de plată Payzone, facilitate disponibilă cititorilor din 28 septembrie, anunţă Business Standard. Prin acest sistem dezvoltat de grupul irlandez de plăţi electronice Payzone, cititorii pot achita abonamentele la cele două publicaţii de business prin oricare din terminalele Payzone din reţeaua de magazine Inmedio şi Relay şi în locaţiile selecţionate Trodat.
Payzone, noul sistem de plată pentru Business Standard

Timpul petrecut de americani în reţelele sociale şi pe bloguri s-a ridicat, în august 2009, la 17% din totalul timpului petrecut de aceştia online, aproape de trei ori mai mult decât în urmă cu un an, potrivit evaluărilor The Nielsen Company, citate de MarketingCharts.com şi preluate de Hotnews. Publicitatea online pe cele mai vizitate siteuri sociale şi bloguri a crescut, de asemenea, cu 119%, de la 49 de milioane de dolari în august 2008, la 108 milioane în august 2009.
Nielsen: Publicitatea pe cele mai mari bloguri şi reţele sociale americane - creştere de 119%

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Oare Andreea Cretulescu pleaca din aceleasi motive pe care le-a invocat Andrei Gheorghe in urma cu ceva timp cand se referea la atmosfera din trustul RC?

Trimite un comentariu

sus