Skip to main content

Final de tranzacţie Caţavencu-Realitatea Media: Academicienii au vândut ultimele zece procente din Caţavencu

 

Fondatorii Academiei Caţavencu şi-au vândut ultimele 10 procente pe care le mai deţineau în compania Caţavencu SA. Cumpărătorul acţiunilor este compania Realitatea Media.

Publicitate

Tranzacţia care are loc în aceste zile nu este o surpriză, spune Doru Buşcu şi a fost prevăzută în contractul de acum trei ani, când Realitatea Media, compania deţinută de Sorin Ovidiu Vîntu, a cumpărat acţiunile Caţavencilor.

Între acţionarii care deţineau împreună cele 10% se numără Doru Buşcu, Sorin Vulpe, Mircea Toma, Ioan T. Morar, Cornel Ivanciuc, Octav Mardale şi Eugen Istodor.

Doru Buşcu, pentru paginademedia.ro:

„Este o situaţie setată încă din 2006, când s-a făcut tranzacţia cu Realitatea Media. Este un detaliu din derularea contractului. Vorbim de o vânzare în etape, iar acum este ultimul episod.”

„Au fost doi paşi: unul atunci şi unul acum, dar ambii au fost cuprinşi în contractul din 2006. Nu este o revânzare.”

În ceea ce priveşte preţul, Doru Buşcu nu a precizat suma din contract, doar factorii care au fost luaţi în calcul.

Doru Buşcu:

“Acţiunile au fost vândute în condiţiile stabilite acum trei ani. Era o formulă legată de cifra de afaceri. Practic contractul spunea că în intervalul X, în aceste condiţii, relaţionate cu cifra de afaceri, se va face exitul.”

“Nu e nicio surpriză. Cum spuneam era în contractul iniţial”.

În 2006, când Realitatea Media a cumpărat Caţavencu, acţionari erau fondatorii revistei cu 51%, iar celelalte procente erau deţinute de Sorin Marin şi de Nicolae Raţiu (prin RH Printing). Sorin Marin şi-a vândut atunci integral acţiunile, iar fondatorii Academiei Caţavencu şi Nicolae Raţiu au rămas cu câte 10%.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • S. Andi S. Andi
    Baai, dar ce repede sariti unii de pe aici sa dati cu ciocul. Hoitarilor! Nu toti, unii doar. Pana una alta, baietii de la Catza sunt cu banii luati. Dar nu de ei. E ca in bancul cu Pobeda.
  • guvernatorul guvernatorul
    @ omar - esti naiv, nu te supara pe mine. Jurnalistii de care vorbim nu mai pazesc demult ograda cetateanului. Cel mult. Noroc ca cititorii lor, mai destepti si decat ei, nu le mai citesc publicatiile. Astia sunt jurnalisti burghezi, de dreapta.
  • branzovenescu branzovenescu
    @farfuridi. Mi-e ca SOV, cand o trage linie, o sa le ceara bani in loc sa le dea! Io asa as face in locul lui. Cat despre Tana, Sandi si Cucui stie toata lumea cat il iubesc pe Vulpe! Poate doar Cristi Vezure de la AVP sa mearga mai departe cu el, ca am inteles ca-s prieteni de familie. Si de unde ai scos-o ca Tabu are 'vata in nas'? In nas?!! Pai tu stii ce publisher are revista?
  • trahanache trahanache
    Moaaaamaaaa!!! Cat de mishteaux!!! Si mai zicea lumea ca nu se mai investeste in print. Vantu e baiat hotarat si baga banii in continuare. Intrebarea care bantuie este: pretul celor 10% actiuni s-a incasat deja? Urmeaza sa vina gologanii la purtator? Sau se face un barter (ca doar d-aia a aparut Craiu in schema) pe niste actiuni la un viitor FNI? A reinviat el bingo (sa traiasca domnu' Felix ca ne-a scos din foame!) daramite niste parlite de fonduri de investitii serioase sau chiar un Caritas cu 25 factor de multiplicare.
  • omar omar
    se incheie astfel un capitol al presei independente din Romania. pana in 2005 Academia catavencu a fost varful de lance al dezvaluirilor de presa in scadalul FNI si singura publicatie care s-a apropiat periculos de mult de adevar. ca atare singura modalitate de a inchide gura ziaristilor era asta:le-a inchis gura cu multi bani. astfel se incheie mitul ziaristului legenda, omul dispus sa sacrifice orice pt ADEVAR. jurnalistii sunt si ei oameni...unii nici macar atat.
  • farfuridi farfuridi
    ei , bravos, catavencilor!si acum, banii luati sa vedem daca ajung de cumparaturi cum ar fi avp, bpt, superbebe ca tabu mi-e teama ca are deja vata in nari.si sa vezi a dracului matematica daca suporta transformarea din minoritar in majoritar cat ai zice sov.si sa vedem si cum vor cupla la operatiune viitorii minoritari manageri: tana, sandi...cucui ?
  • Ricardo Izecson dos Santos Leite Ricardo Izecson dos Santos Leite
    Va rog frumos, l-ati uitat pe omul-cheie, pe domnul Viorel Motoc.
  • Oana T Oana T
    eh, si s-au dus si astia....
  • milionari de hartie de ziar milionari de hartie de ziar
    Gurile rele la gust spuneau ca asta e cea mai proasta vanzare din media romaneasca. Acum, chiar si gurile alea sunt de parere ca e intre cele bune. Altfel, pe vremurile astea, catavencii ajungeau sa isi roada meloanele si bastoanele intre ei.

Trimite un comentariu

sus