Skip to main content

NewsIn ajunge cu întârziere cu salariile la zi. Agenţia "raţionalizează" ştirile către site-urile Realitatea Caţavencu

 

cosmin-popa-21Două informaţii despre NewsIn, agenţia de presă a grupului Realitatea Caţavencu:

Publicitate

1. Cu întârziere, NewsIn a ajuns cu salariile la zi, dar nu promite că întârzierile nu se vor repeta.

2. Agenţia "raţionalizează" ştirile pe care le furnizează către site-urile din grup, după ce Adevărul Holding a anunţat că renunţă la ştirile plătite ale NewsIn, găsindu-le gratuit pe Realitatea.net

Paginademedia.ro a stat de vorbă cu Cosmin Popa, director general al NewsIn, în legătură cu cele două subiecte. Să le luăm pe rând.

1. Salariile

Întârzierile salariilor nu sunt o noutate. Ieri, într-un mesaj intern (pe care îl găsiţi la finalul articolului), Cosmin Popa anunţa că "am reuşit să stingem restanţele pentru septembrie".

Cosmin Popa, pentru paginademedia.ro:

"Momentan, suntem cu salariile la zi". Vor mai fi întârzieri? "Nu pot garanta că nu vor mai exista".

Alături de publicaţiile tipărite ale grupului Realitatea Caţavencu şi NewsIn a rămas fără susţinerea proprietarului grupului, Sorin Ovidiu Vîntu. În vară, Vîntu declara, pentru paginademedia.ro, că accentul va fi pus pe mediile electronice. Printul şi agenţia de presă au rămas pe cont propriu. Între timp, Divizia lifestyle a fost cedată publisherilor. Academia Caţavencu, Business Standard, Cotidianul, Money Express şi NewsIn au rămas în grup.

Directorul NewsIn spune că are de recuperat de la clienţi aproximativ 600.000 de euro. "Am angajat deja două firme specializate în recuperări", spune el. Încercările de menţinere a fluxului de bani (cash-flow) sunt acum vitale.

2. "Adevărul" care deschide ochii: Ştiri cu porţia pentru Realitatea.net, Cotidianul.ro, Money.ro şi Standard.ro

A fost nevoie de o atenţionare din exterior, pentru ca NewsIn să realizeze că Realitatea.net canibalizează activitatea agenţiei de presă. Despre ce este vorba?

În aceste zile, Adevărul Holding, a anunţat că renunţă la fluxul de ştiri al agenţiei. Motivul invocat a fost cât se poate de logic: Realitatea.net (un site gratuit) prelua, în timp real, toate ştirile agenţiei de presă. De ce să mai plăteşti pentru ceva gratuit?

NewsIn trece la măsuri imediate. De luni, site-urile din grup vor primi ştiri "raţionalizate". Nu vor mai putea da toate ştirile NewsIn, din motive de protecţie.

Cosmin Popa:

"Am pus aceste condiţii pentru început pentru site-urile din grup. Este normal să îţi protejezi clienţii şi sursele de venituri. Încerc să fac din NewsIn un business sănătos şi credibil".

Cât la sută vor putea prelua?

"Pot spune că nu se mai poate publica tot fluxul agenţiei. Va fi un flux îndestulător pentru site-urile care nu se bazează numai pe agenţiile de ştiri, pentru cei care au şi o echipă de jurnalişti şi pot avea şi conţinut propriu".

"Vor avea acces la informaţia esenţială".

Modelul aplicat, pentru început, pentru site-urile din grupul Realitatea Caţavencu, va fi extins şi pentru alte pagini de internet, din aceleaşi motive de protecţie a business-ului. Cosmin Popa nu a menţionat despre ce publicaţii online este vorba. "Pot da detalii după ce vom lua legătura cu ei", a justificat el.

Mesajul intern al lui Cosmin Popa:

“Ştiu că foarte mulţi dintre voi întreabă şi se întreabă de ce nu sunt anunţaţi mai des cu privire la modalitatea de plată a salariilor. Uneori, pur şi simplu, nu am lucruri noi de spus. Sunt sigur că toţi aveţi tabloul general al crizei. Vreau să vă asigur, însă, că toţi cei implicaţi direct în efortul de a intra într-un ritm civilizat de plată a salariilor sunt mai mult decât preocupaţi să strângă banii necesari. În acest efort, înţelegerea şi sprijinul primit din partea colegilor, atât al celor din redacţie, dar şi al celor din celelalte departamente au fost şi sunt esenţiale.

Astăzi am reuşit să stingem restanţele pentru septembrie. Îmi pare rău că s-a întâmplat atât de tărziu. Fără să mă arăt foarte entuziast, vreau să vă mai spun că sunt şi unele semne bune în ceea ce priveşte situaţia financiară a agenţiei. Sper ca aceste semne să fie din ce în ce mai multe şi să ducă, în cele din urmă, la o situaţie financiară mai previzibilă,
dacă nu mai relaxată.”

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m1ha1 m1ha1
    ca-n Romania :))
  • Anca Anca
    cum ar veni, vantu incearca sa recupereze de la altii, cand, la randul lui, nici el nu a platit furnizorii (de exemplu, mediafax nu si-a mai vazut banii de ceva vreme, in tara sunt furnizori neplatiti si incearca sa rezolve cu bartere etc.)

Trimite un comentariu

sus