Skip to main content

VERDICT: Nu-i mai numiţi jurnalişti pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac

 

bogdan-chirieac-si-srs-evz4Instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei”. Este concluzia Comisiei Media pentru deontologie, care a analizat azi cazul în care cei doi au făcut presiuni la şeful ANI, Cătălin Macovei.

Publicitate

Comisia Media recomandă instituţiilor de presă şi jurnaliştilor să nu-i mai prezinte pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac drept jurnalişti sau cu orice altă titulatură care face trimitere la această meserie.

Iată cele mai importante concluzii ale Comisiei Media, organism comun de autoreglementare în materie de deontologie al Clubului Român de Presă şi Asociaţiei Jurnaliştilor din România:

  • Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac încalcă regulile profesiei de jurnalist în momentul în care propun unui demnitar nepublicarea unor informaţii de interes public. Mai mult, Sorin Roşca Stănescu oferă în mod explicit demnitarului protecţie mediatică.
  • Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac ajung la o înţelegere cu un demnitar cu scopul explicit de a denatura adevărul. Ca urmare a acestei înţelegeri, Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac îşi pierd împarţialitatea şi independenţa.
  • Bogdan Chirieac oferă servicii de influenţă, care sunt interzise de regulile conduitei jurnalistice.

Cei doi au fost invitaţi astăzi la Comisia Media, dar au refuzat discuţia. Motivul invocat: unii dintre membrii Comisiei şi-au exprimat deja public punctul de vedere.

Din Comisia Media fac parte reprezentanţi ai CRP şi AJR, printre care Cătălin Tolontan, Cezar Ion, Ovidiu Nahoi şi Cosmina Noaghea.

Sursa foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • wickerman wickerman
    Urmeaza penultima statie cu peron in fata locomotivei; vor fi dati jos silit, urmatorii: traian basescu, radu moraru ( entarteinar labe1tv), si...multi, multi altii. Locomotiva va pleca din statie cu "iuteala" maxima. Nu se vor trage semnale de avertizare. Period
  • ion ion
    urmeaza ciutacu? :)
  • lulugulu lulugulu
    chiar ma bucur ca se ia cineva de ei. Abia astept ziua cand va veni si randul lui Dan Voiculescu

Trimite un comentariu

sus