Skip to main content

ANALIZĂ: Moderatorul Robert Turcescu a lipsit din transmisia de pe Antena 3

 

robert-turcescu22Marea Confruntare de aseară a avut un absent important, dar numai la transmisia de pe Antena 3: Robert Turcescu. Imaginile cu moderatorul confruntării dintre Traian Băsescu au lipsit din transmisia postului de ştiri din grupul Intact, observă George Hari Popescu într-o excelentă Analiză televizuală a dezbaterii de aseară, aşa cum a fost reflectată de posturile de ştiri Realitatea TV şi Antena 3.

Publicitate

George Hari Popescu:

"Nu mă aşteptam ca Robert Turcescu să fie ignorat de regizorii de emisie de la Antena 3. Practic, singura scenă în care el a apărut în imagine a fost cea în care le-a oferit candidaţilor cutiile cu cele două biblii."

"Ignorarea planurilor cu moderatorul, mai ales atunci cînd acesta vorbea şi li se adresa candidaţilor, este o gravă abatere de la profesionalism în televiziune."

George Hari Popescu observă că “Antena 3 i-a favorizat în imaginile sale pe susţinătorii lui Geoană, prin selecţia imaginilor”.

Iată câteva din concluziile Analizei televizuale făcută de George Hari Popescu:

  • Antena 3 i-a favorizat în imaginile sale pe susţinătorii lui Geoană, prin prim-planuri şi planuri generale de grup. Atunci cînd a oferit imagini cu susţinătorii lui Băsescu sau cu Băsescu, a ales gros-planuri, adică planuri indicate pentru a evidenţia emoţii, defecte fizice, transpiraţia, privirea etc.
  • Realitatea TV a variat planurile, dar i-a ilustrat pe susţinătorii lui Băsescu prin planuri generale, fără a insista pe gros-planurile obişnuite în alte dezbateri din studiourile acestui post.
  • La fel de rapid a schimbat burtierele (casetele cu text din partea de jos a ecranului) Realitatea TV, în timp ce Antena 3 a preferat să menţină foarte mult timp acelaşi text. Burtierele de la ambele canale de televiziune au conţinut citate din cei doi candidaţi.
  • Citatele alese de Antena 3 pentru burtiere au fost cu preponderenţă cele ale lui Geoană şi au conţinut declaraţii proactive. Realitatea TV a mizat pe citate care să iasă în evidenţă, la limita dintre informaţie şi derizoriu.
  • Deşi nici una dintre cele două televiziuni nu a folosit planuri ieşite din comun, Antena 3 a ţinut să manipuleze prin selecţia de planuri şi insistenţa pe detalii care să-i pună pe Băsescu şi pe susţinătorii lui într-o lumină nefavorabilă. Realitatea TV a părut că doreşte să fie un post echilibrat şi n-am observat derapaje semnificative la nivelul imaginii.

Citiţi analiza completă, pe blogul lui George Hari Popescu, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aurelia aurelia
    cred ca nu ne interesa imiaginea lui robert turcescu,pentru ca nu era decir moderator,si inca unul foarte dubios,care nu a remarcat ca la faza cu juramintul pe Biblie,basescu a faultat,dar de cum el era tot portocaliu ca si basescu,care fie vorba intre noi,o parte din intrebari le-a stiut.Halal zirist.Si cind il vezi ca e asa de ofuscat......in orice caz s-a tradat
  • BOBO BOBO
    mam uitat doar putin la confruntarea dintre cei doi si am vazut ca televotingul de la antena arata Geoana-82% iar Base-18%, iar cand am mutat pe B1 televotingul de acolo arata Base-83,..% iar Geoana-16,..%.Televotingul de la B1 nu e dubios ?
  • Cris Cris
    Aia cu "sondajul" antenelor cu 80% Geoana e un vis umed de-al antenistilor plus ca cica au sunat peste 80.000 de telespectatori !!! La asa minciuni gogonate am ras cu pofta :-)))) Chiar exista 80.000 de FRAIERI care sa plateasca juma de euro pt un sms fara nicio valoare?
  • omar omar
    cred ca e absolut normal sa nu promovezi pe televiziunea ta o vedeta de la un post concurent. confruntarea transmisa la tvr in primul tur la care au participat cate o moderatoare de la realitatea tv si antena 3 a fost una sideranta. nu am mai vazut asa ceva nicaieri in lume. si nu cred ca e normal. tvr trebuia sa valorifice acea exclusivitate.
  • Bobu Bobu
    Sunt convins ca daca modera domnu' Gadea, Realitatea dadea cadre largi cu el :)
  • Compromisuri Compromisuri
    Sondajul ala de la antena este extrem de dubios. Puteau si ei sa puna macar un 60-40 daca erau destepti. Cam bate la ochi.
  • mini me mini me
    Cred ca domnul Popescu a uitat un lucru si mai evident. Anume "televotingul" care a tronat constant pe ecranul Antenei 3 - Geoana 82%, Basescu 18%. Interesant e ca procentajul era zdrobitor in favoarea lui Geoana, desi transmisia incepuse de doar cateva minute. Si asa a ramas pana la sfarsit.
  • Petru Petru
    Chestia asta s-a observat la Antena 3 şi la prima confruntare, nu numai acum.

Trimite un comentariu

sus