Skip to main content

CNA a dormit în post în ziua alegerilor. DERAPAJE neamendate pe Realitatea şi Antena 3

 

Realitatea TV şi Antena 3 au avut noroc în ziua alegerilor. Deşi ambele au făcut o serie de abateri de la lege, au scăpat neamendate. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a rămas fără cvorum, în imposibilitatea de a lua o decizie prin vot. Canalele s-au ales doar cu o “scrisoare de atenţionare”.

Publicitate

Reporterul paginademedia.ro Carmen Andronache a fost la şedinţa CNA şi trece în revistă abaterile posturilor TV. La un momentat, plictisit, Dan Grigore a părăsit şedinţa, lăsând forul în imposibilitatea de a vota. CNA va relua discuţiile săptămâna viitoare.

Iată câteva dintre abaterile posturilor :

Realitatea TV

  • În timp ce pe post se difuzau imagini în direct cu Mircea Geoană la ieşirea de la urne, moderatoarea făcea o scurtă prezentare a carierei acestuia. Nu de acelaşi tratament s-a bucurat şi candidatul Traian Băsescu.
  • La ora 11.00, emisiunea Fabrica a început cu un singur sincron, cel al lui Mircea Geoană. Sincronul cu Traian Băsescu la ieşirea de la urne nu a fost dat. La ora 11.30 au fost redifuzate sincroanele, de data aceasta, cu ambii candidaţi la preşedinţie.

Antena 3

  • Una dintre abaterile făcute de postul Antena 3 a fost needitarea declaraţiilor cu conţinut electoral făcute de candidaţii şi susţinători ai acestora în momentul în care au fost difuzate imagini care şi-au exercitat dreptul de vot.
  • Prezenţa în emisiunile Antenei 3 a unor persoane care au făcut propagandă electorală în favoarea unui candidat şi l-au denigrat pe celălalt. Unul dintre invitaţii Antenei 3 a spus că unul dintre candidaţii la preşedinţie “este un nebun care va scoate alţi nebuni în stradă, după aflarea rezultatelor la vot”.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu spune că abaterile vor fi rediscutate săptămâna viitoare şi să scrisoarea de atenţionare a avut efect.

Răsvan Popescu:

“Am pus în vedere reprezentanţilor posturilor Realitatea TV şi Antena 3 că au o serie de probleme privind declaraţiile difuzate de la ieşirea de la urne. Practic am intervenit în timp real, astfel încât, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu aceştia, începând cu ora 12.00, toate declaraţiile au fost editate astfel încât să nu se mai transforme în îndemnuri în sensul de a vota un candidat sau altul. Toate aceste lucruri vor rămâne pentru şedinţa următoare, când aceste abateri vor figura în rapoartele de specialitate şi vor fi pe masa consiliului pentru a stabili sancţiunile legale corespunzătoare.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali2010 vali2010
    mare mizerie .Si mai vor respect!!!
  • omar omar
    CNA-panarame cu pretentii de specialisti media
  • miti miti
    mîncați bani statului degeada să vă fie rusine celor de la CNA

Trimite un comentariu

sus