Skip to main content

CME, proprietarul Pro TV, vinde operaţiunile din Ucraina pentru 300 milioane de dolari

 

adrian-sarbu-37Central European Media Enterprises (CME), grupul american care deţine în România posturile din trustul Pro, a anunţat într-un comunicat oficial că urmează să-şi vândă operaţiunile din Ucraina pentru 300 de milioane de dolari omului de afaceri Igor Kolomoisky.

Publicitate

CME a ajuns la un acord cu Harley Trading Limited, o companie condusă de Kolomoisky, prin care acesta preia întreg pachetul la televiziunile Studio 1+1 şi Kino.

Adrian Sârbu, preşedintele CME, spune că vânzarea a fost "o opţiune strategică" şi că mutarea "va creşte lichidităţile".

La suma de 300 de milioane de dolari se mai adaugă circa 19 milioane de dolari pentru finanţarea cheltuielilor grupului Studio 1+1 în perioada dintre semnarea acordului şi finalizarea tranzacţiei.

Banii vor fi daţi în mai multe tranşe

Cumpărătorul va plăti 30 de milioane de dolari pe 1 februarie 2010, iar restul banilor vor fi livraţi la finalul tranzacţiei, care va avea loc, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii aprilie 2010.

Adrian Sârbu despre tranzacţie:

„Vânzarea operaţiunilor din Ucraina este cea mai bună opţiune strategică pentru CME în situaţia de faţă. Astfel, ne vom putea concentra pe operaţiunile deţinute în Uniunea Europeană şi ţările care vor să adere la UE."

"Vânzarea va asigura grupului CME o mai mare flexibilitate operaţională şi strategică, va creşte lichidităţile şi ne va permite să ne concentrăm pe dezvoltarea afacerilor în domeniul televiziunii şi radioului, internetului şi producţiei de conţinut. Voi continua colaborarea cu Igor Kolomoisky, care va rămâne director şi acţionar al CME”.

Ce spune Igor Kolomoisky, omul de afaceri care cumpără operaţiunile CME Ucraina?

„Am lucrat alături de CME timp de 3 ani şi am un mare respect pentru ceea ce a realizat pe piaţa ucraineană. CME a construit un brand puternic cu Studio 1+1 şi a dezvoltat multe talente în ultimii 13 ani. Voi continua să dezvolt staţiile TV operate cu succes de CME în trecut".

Ucraina, performanţe slabe

Operaţiunile din Ucraina au înregistrat, în 2009, scăderi consistente. Astfel, ianuarie-septembrie 2009, CME Ucraina a atras venituri de doar 14 milioane de dolari, faţă de peste 75 de milioane cu un an înainte. Cu aceste performanţe, Ucraina era în coada ţărilor în care operează CME. Mai multe informaţii pe această temă găsiţi aici.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • contucozmic contucozmic
    petrisor ai ideie cat a platit cme pentru cele doua posturi la intrarea pe piata ucrainiana

Trimite un comentariu

sus