Skip to main content

Fraţii Micula renunţă la postul de ştiri: N24 devine canal generalist cu specific românesc

 

ACTUALIZARE: Canalul N24 a fost, în 2009, cu mult în spatele principalelor canale de ştiri, Realitatea TV şi Antena 3. După media pe zi, la N24 s-au uitat, în 2009, aproximativ 7.000 de telespectatori. Datele complete, în articol.

Publicitate

n24N24 s-a transformat, începând de astăzi, din televiziune de ştiri în televiziune generalistă cu specific românesc. N24 Plus este noua denumire a postului. Sub noua denumire, canalul deţinut de fraţii Micula va deveni oglinda TV a postului de radio cu specific românesc Naţional FM: multe filme româneşti, teatru TV şi divertisment.

De ce această schimbare? Reporterul Paginademedia.ro, Carmen Andronache punctează argumentele date de Nicoleta Popa, director N24 Plus:

„Având în vedere faptul că noul format al Naţional FM e pe placul ascultătorilor ne-am gândit că ar fi potrivit şi un canal românesc care să promoveze producţii româneşti. Am considerat că producţiile româneşti nu sunt suficient de exploatate de televiziuni. Mai mult decât atât, este un proiect care îşi propune să educe publicul românesc. N24 Plus este, practic, o imagine în oglindă a Naţional FM”.

Nicoleta Popa, directorul N24 Plus, a explicat că succesul transformării postului de radio Naţional FM dintr-unul generalist într-unul specliazat pe muzică românească le-a inspirat schimbarea postului N24.

Naţional FM şi-a schimbat profilul începând cu 1 martie 2009 (după cum Paginademedia.ro a scris AICI). Din primăvara anului trecut postul de radio difuzează muzică românească uşoră, populară şi de petrecere. Scuccesul noului format a fost măsurat prin accesările de pe internet, potrivit declaraţiei Nicoletei Popa.

Un al doilea motiv invocat de Popa a fost eficientizarea postului şi adaptarea lui la nevoile pieţei.

Cum arată noua grilă de programe?

N24 Plus va difuza filme româneşti trei seri pe săptămână (marţi, vineri şi sâmbătă). Începând cu luna viitoare, teatrul va intra şi el în programul programul postului, în fiecare seara de luni.

Cel mai important jurnal de ştiri va fi cel de la ora 18.00.

Grila de programe va mai conţine talk-show-uri, emisiuni de revista presei, emisiuni economice şi emisiuni de divertisment.

De marţi până joi, începând cu ora 12, va fi difuzată emisiunea în direct Portret de vedetă, unde, timp de o oră, un invitat din lumea muzicii îşi va prezenta melodiile.

Audienţe modeste în 2009

Canalul N24 a fost, în 2009, cu mult în spatele principalelor canale de ştiri, Realitatea TV şi Antena 3. După media pe zi, la N24 s-au uitat, în 2009, aproximativ 7.000 de telespectatori, plasând postul mult în coada clasamentelor de audienţă. În Prime Time (orele 19.00-23.00), audienţa este puţin mai mare - 14.000 de persoane, dar tot în

Iată, comparativ, audienţa N24, Realitatea TV şi Antena 3, în 2009, în mediul urban:

După media pe zi:

  • Realitatea TV: 141.000 de telespectatori (1,2 rating)
  • Antena 3: 100.000 (0,9)
  • N24: 7.000 (0,1)

După media în Prime Time (orele 19.00-23.00:

  • Realitatea TV: 217.000 telespectatori (1,9 rating)
  • Antena 3: 174.000 (1,5)
  • N24: 14.000 (0,1)

Despre N24

Postul de stiri N24 a început să emită în 2004. Canalul face parte din Centrul Naţional Media, detinut de fraţii Micula, alături de Naţional TV, National FM, Favorit TV şi Favorit FM.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    Ma intreb daca si salariile vor fi generaliste. daca e vor da mai repede de 3 luni. daca vor fi sub forma de bere Servus sau Frutti Fresh. pt cunoscatorui tel;eviziunile lui Micula sunt un fel fel de sweat shopuri media: salarii derizorii si paltite cu intarzieri colosale, munca cat cuprinde , un regim 100% abuziv. ma intyreb de ce nu curma micula suferinta televiziunilor sale prin vanzare sau inchidere,ar fi mai bine pt toti. cat depsre noul proiect mi se pare de o tampenie crasa pe piata actuala de media.

Trimite un comentariu

sus