Skip to main content

Realitatea TV vrea ceva mai puţină politică. NewsIn trece într-un departament al Realitatea TV

 

realitatea1Realitatea TV intenţionează să diminueze proporţia subiectelor politice. Într-un mesaj adresat redacţiei, Cătălin Popa, redactor-şef, prezintă schimbările de structură dar şi obiectivul acestora.

Publicitate

Cătălin Popa:

“Modificările au în vedere reorientarea conţinutului staţiei dinspre 90% politic către zone de conţinut mult mai diverse - social, fapt divers, politică externă, în general către viaţa oamenilor.”

O altă mutare interesantă este gruparea agenţiei NewsIn într-un departament al Realitatea TV - Newsdesk. "Se urmăreşte crearea unei fabrici de ştiri comune", declară pentru paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, director general adjunct al grupului Realitatea Caţavencu. "Nu este vorba de dizolvarea NewsIn", spune

el. NewsIn rămâne o entitate, cu aceleaşi servicii oferite, dar redactorul şef al agenţiei, Cătălina Chelu, i se va subordona şefului departamentului Newsdesk, Anamaria Lembrău.

Iată care sunt modificările, începând de luni:

Vor fi trei mari departamente, în loc de patru. Fiecare departament va avea un manager, secondat de superviseri.

RESURSE INTERNE – va fi condus condus de Robert Tătăruş. Superviseri vor fi Roxana Lupuianu şi Andra Miron. Cuprinde reporterii şi cameramanii din staţia centrală.

NEWSDESK – înglobează şi departamentul teritoriu şi externe. Va fi condus de Anamaria Lembrău, iar supervisori vor fi Raluca Lunculescu, Florin Şerban şi Manu Focşan.

PRODUCŢIE – aici intră producţia (executivi, packageri, asistenţi, editori de montaj, editori de voce) plus editorii de ştiri şi prezentatorii. Va fi condus de Mădălina Rădulescu, secondată de Mădălina Dulamă şi Eugen Chelemen.

Cristi Marin şi Gabi Bugnar nu vor mai fi producători generali, fiecare urmând a se ocupa de câte un proiect strategic:

Cristi Marin este responsabil de regândirea a tot ceea ce ţine de vizualul ştirilor şi al talk-urilor(grafică, decoruri, lumină) şi va lucra împreună cu directorul artistic al staţiei, Cătălin Borozia.
Gabi Bugnar va coordona introducerea în programele staţiei a unor segmente consacrate ştirilor externe.

Mihnea Vasiliu: NewsIn îşi păstrează identitatea

mihnea-vasiliu3Departamentul Newsdesk va îngloba şi fluxul NewsIn, se mai spune în mesajul lui Cătălin Popa, "deocamdată în afara redacţiei Realitatea TV".

Anamaria Lembrău, şefa Newsdesk va avea drept sarcină prioritară "asigurarea unui flux de ştiri coerent, consistent şi eficient, care să convertească într-un mod mult mai bogat volumul uriaş de informaţii din programele Realitatea TV, Realitatea FM, Money Channell, Guerrilla, money.ro etc."

Mihnea Vasiliu spune că trecerea NewsIn în departamentul Realitatea TV nu înseamnă dizolvarea agenţiei de presă şi că raţiunile acestei mutări ţin de eficientizarea NewsIn. Agenţia continuă să furnizeze aceleaşi servicii clienţilor, spune Vasiliu.

Mihnea Vasiliu, director general adjunct Realitatea Caţavencu, pentru paginademedia.ro:

“Nu este vorba de o dizolvare a NewsIn. Prin această mutare, se urmăreşte o fabrică de ştiri comună. NewsIn îşi păstrează identitatea. Va avea aceleaşi tipuri de servicii, cu aceleaşi nume, dar mai bune decât acum.”

"Diferenţa, acum, este că NewsIn lucrează într-o structură care îi permite să opereze cu costuri mai mici, dar să îşi îmbunătăţească serviciile folosind informaţia care era deja produsă de redactorii şi documentariştii Realităţii TV”.

Foto Mihnea Vasiliu: HotNews

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lavras Lavras
    Ar fi dragut ca Realitatea sa o ia in directia Adevarului, sa fie primul post romanesc de stiri care sa spuna NU politicii. Telespectatorii fideli cred ca tremura in momentul de fata. Il si imagineaza pe Turcescu spunand cu delicatete: si acum romante..
  • adite adite
    poate le explica cineva managerilor rtv ca vizual in televiziune nu inseamna numai scenografie, grafica si lumini. pornind numai de la acest aspect, organigrama lor e bolnava din nastere.
  • alex alex
    in sfarsit. da doamne.
  • vasilica vasilica
    vantu inca nu s-a prins de schema acestor smecheri. de cate ori isi simt salariul (de gmo de multinatinala mare!) in pericol, imediat ii propun mogulului o noua "reorganizare". de fapt e castiga timp pana la un nou deadline. normal ca la deadline se constata ca au facut rahatul praf si propun o noua "reorganizare". de exemplu madalina radulescu cea care a pus pe butuci romantica tv trece sefa de productie la realitatea pe cand romantica tv trece in subordinea lui sorin vulpe cel care a pus pe butuci divizia life-style. si uie asa isi mai iau 6 luni salariile babane! si tot asa pana cand din lipsa de palmasi ii vor propune lui vantu "stirile cu madalina si sorin". o afacere cinstita a vrut sa faca si vantu la viata lui si a dat peste niste vulpoi mai mari ca el!
  • vasile ilie vasile ilie
    ce oportunisti... cand sunt bani politici pe piata pentru ei, hop si ei 100% politica, cand se duc banii politici in alta parte mai putin de stanga decat ei, o carmesc spre alte orizonturi, mai nobile.

    @omar - nu, explicatia e mai simpla: a fost nevoie de geniul Vasiliu ca sa faca si sa desfaca. pana acum doi ani cand a venit el cu ideile furate de la Sarbu a mers si treaba in grup, de-atunci incoa' a venit potopul. el a vrut sa concureze cu Sarbu si sa faca organizare pe divizii inaintea mentorului sau. mentorul, mai destept, s-a oprit cand s-a prins ca nu poate fi aplicata ideea, fraierul s-a dus cu capul inainte. asteptam finalul sa radem.
  • mike mike
    Mai tzine Vantu Realitatea? Asta-i intrebarea! Se reorganizeaza pentru ce? Pentru cine?
  • omar omar
    ce intelesg eu din organigrama asta este ca sefimea incomtetenta si-a asigurat iar locurile caldute in timp ce la nivelul executivului cateva sute de profesionisti au fost dati afara. intr-o televiziune plusvaloarea o produce un producator bun, un editor bun , un cameraman bun, un reporter. sefii produc doar metan si reorganizari haotice care seamana cu bomboana de pe coliva. acum 2 ani s-au cheltuit sute de mii pentru deconcentrarea diviziilor din rtv acum se cheltuie alti bani pentru a le aduna la loc. e mai mult decat ridicol...
  • axl axl
    Mama ce reorganizare...Eu l-as denumi CONTROL, ca sa nu-i zic subordonare. Lembrau coordonator peste Newsdesk. Ma abtin...Iar despre NewsIn recunoaste chiar Vasiliu: "să îşi îmbunătăţească serviciile folosind informaţia care era deja produsă de redactorii şi documentariştii Realităţii TV”. Altfel spus, specialistii Realitatea produc stiri care sunt intarite de agentia de presa.
    Gata baieti, sunteti cei mai tari. Faceti agenda zilei fara probleme. Succes!
  • raul railor raul railor
    Bahaian saracu' e un Vantu mai ghinionist. Sau, Vantu e un Bahaian mai norocos.
    Bahaian s-a jucat de-a regizorul cu actori atarnatori de banii lui.
    Vantu se joaca de-a presa cu publisheri atarnatori.
    Dincolo de aceste diferente irelevante, sunt identici si vor avea aceeasi soarta.
  • Mangosutu Buthelezi Mangosutu Buthelezi
    :) parca ar fi organigrama conceputa de palarierul nebun din Alice in Tara Minunilor. Deci, teritoriu + externe = love, muncitorii cu ochiu' si cu pixu' (adica reporterii si cameramanii, sau genaratorii primari de continut) 'fac' o chestie pe care o preia din voleu un alt departament in care au fost indesati, de-a valma, prezentatori, producatori si, cu voia dvs, ultimii pe lista - editorii de stiri adica posesorii de funduri late traitori pe spinarea reporterilor si agentiilor de presa. Bravos! La mai mare. Presimt ca o sa 'ne' radem cu RTV si mai mult decat pana acum. Oricum, cand vad cateva dintre numele alea de sefi simt ca ma incearca un puseu de tensiune. Sau o fi icter mecanic?

Trimite un comentariu

sus