Skip to main content

Revista presei media - 8 ianuarie

 

Publicitate

Peste 40 de publicaţii locale au fost închise anul trecut pe fondul crizei financiare. Lipsa publicităţii şi vânzările mici i-au obligat pe patronii ziarelor să le treacă pe online sau să micşoreze numărul de pagini. Alţii au decis să le scoată complet de pe piaţă, scrie Adevărul într-un articol de sinteză a principalelor schimbări din presa de provincie.
2009, un an greu pentru presa din provincie

mihnea-vasiliu1Presa scrisă va fi şi anul acesta cel mai vitregit dintre canalele de comunicare, urmând ca investiţiile în print să scadă cu 50% faţă de 2009, până la 20 milioane euro, este previziunea lui Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality a grupului Realitatea-Caţavencu, care a renunţat de curând la operaţiunile de print, scrie Wall-Street.
Mihnea Vasiliu, Realitatea-Caţavencu: Piaţa de print va scădea cu 50% în 2010

Pseudovedetele au pus stăpânire pe micile ecrane din casele tuturor românilor în ultimii ani. Posturile TV nu sunt victime, ci responsabile pentru „prostituarea“ din mass-media. Nikita, Naomi sau Iliuţă Numerologie. Sunt doar câteva dintre „numele grele“ ale televiziunii autohtone, într-o perioadă în care media nu mai are timp pentru adevăratele valori, scrie Adevărul într-un articol care trece în revistă vedetele fabricate artificial de televiziuni.
Televiziunea fabrică vedete pe bandă rulantă

Ziua de Iaşi anunţă că, asemenea ziarului naţional Ziua, rămâne doar online. Ziua de Constanţa şi Ziua de Cluj continuă să apară. SRTv a obţinut licenţa audiovizuală prin satelit pentru TVR Targu Mureş. Marius Tudosiei pleacă din poziţia de director de marketing la Jurnalul Naţional, scrie pe scurt HotNews.
Pe scurt: Ziua de Iaşi rămâne online, licenţa pentru TVR Târgu Mureş, directorul de marketing pleacă de la Jurnalul, cont nou pentru Ogilvy PR

Priorităţile CNA pentru 2010 includ noi reglementări şi monitorizări mai stricte pe publicitate în audiovizual, primele licenţe digitale terestre şi extinderea programului de monitorizare a greşelilor gramaticale la limbile minorităţilor naţionale, după cum a declarat pentru HotNews.ro Răsvan Popescu, preşedintele forului. De radarul CNA nu vor scapa nici cabliştii care se aventurează să difuzeze programe pentru care nu deţin drepturi, sub spectrul crizei economice, relatează HotNews.
Priorităţile CNA în 2010: Licenţe digitale terestre, monitorizarea greşelilor de limba maghiară şi combaterea pirateriei printre cablişti

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va putea elibera noi licenţe audiovizuale digitale, după cele date posturilor TVR 1 şi TVR 2, începând cu luna august, dacă până în iulie va fi finalizat procesul de acordare a primelor doua multiplexuri digitale, scrie Wall-Street.
CNA ar putea acorda noi licenţe audiovizuale digitale

Consiliul Naţional al Audiovizualului va monitoriza începând din acest an şi corectitudinea folosirii limbii maghiare în emisiunile difuzate de posturile de televiziune şi radio din România, a anunţat Răsvan Popescu în şedinţa de joi a consiliului, relatează Jurnalul naţional.
Corectitudinea limbii maghiare, în vizorul CNA

Tehnologia 3D promite să acapareze din 2010 tot mai mulţi utilizatori la nivel mondial prin intermediul televiziunii 3D. În Statele Unite ale Americii, ESPN pe de o parte şi Discovery, Sony şi IMAX Corporation de cealaltă parte au anunţat că vor lansa primele reţele de televiziune 3D, la mijlocul lui 2010 şi respectiv la început de 2011. Sky vrea să introducă primul canal TV 3D din Marea Britanie în 2010, iar Sony, Panasonic, LG Electronics şi Samsung Electronics s-au întrecut la târgul de tehnologie CES din Las Vegas în a-şi prezenta ultimele proiecte şi produse 3D. Pe acest subiect au scris HotNews, Daily Business şi Gândul.

În urma unei licitaţii desfăşurate la sfârşitul anului trecut, Ogilvy Public Relations a fost aleasă agenţia de relaţii publice şi comunicare a companiei PeliFilip, din domeniul avocaturii de business din România, scriu Wall-Street şi Daily Business.
Ogilvy face PR pentru firma de avocatură PeliFilip
Ogilvy Public Relations gestioneaza comunicarea firmei de avocatură PeliFilip

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus