Skip to main content

Două variante pentru jurnaliştii Ringier: accepţi salariu mai mic sau pleci

 

Ringier se află la această oră în plin proces de “renegociere” a salariilor. Pe rând, au fost chemaţi jurnaliştii de la Capital, acum urmează discuţiile cu Evenimentul zilei.

Publicitate

Cei de la Resurse Umane le pun în faţă ziariştilor două documente pregătite: foaia cu noul salariu şi încheierea colaborării.

Pentru reporteri, scăderile au fost în jur de 20%, ceea ce înseamnă o medie de 5-6 milioane de lei în minus pe lună. Pentru şefi, procentul se duce spre 30%.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • serar serar
    Am inteles ca restructurarile sunt mai mari de 10%, am mai citit ca ar fi 22%.
    Stie cineva o cifra mai exacta si daca este sigura informatia ca daca depasesc 30% trebuie sa ne dea sase salarii compensatorii. Eu am gasit in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura mass-media, la art. 35 (prevazut un preaviz) "in cazul in care disponibilizarile de personal vor afecta peste 10 la suta din totalul angajatilor, atunci se vor plati trei salarii compensatorii". Am tot cautat ceva legat de sase salarii, dar nu am gasit nimic.
  • Birlic Birlic
    Fratilor, felicitari!!! Divide si cucereste. Si mai dati vina pe altii ca nu va merge treaba. Cand voi nici macar nu stiti sa lucrati impreuna, ca o echipa, pentru un scop comun, pentru un brand. va sapati unii pe altii, aia de pe print cu aia de print, aia de pe prin cu aia de pe online. la online, oameni tineri, mentalitate noua, spirit de echipa. La print, experienta. Dar nu face 2 bani, din cate se vede. pacat. impreuna ati fi putut face ceva, care sa conteze, nu frustrari pe bloguri. Tot inainte, baieti!
  • Vailica Vailica
    Johanna esti bleaga rau fata! Ce zice gheorghe si ce zici tu. zi ceva despre leafa lui Sensei. Apropo! Sensei, te rog da-mi si mie 1000 de euroi imprumut pana plateste Ringierul compensatoriile!
  • Oracolul din Delphi: Oracolul din Delphi:
    Din surse importante de la HR iata tabloul la Ringier:

    Libertatea:
    1. 80-90% din oameni scadere cu 33% din leafa.
    2.cei cu copii si casatoriti au scapat cu -15%, chiar daca sunt sefi de sectii.
    3. cei casatoriti, dar fara copii au scazut cu 20 %.
    4. 6 insi au ales sa plece cu 4 salarii in avans.

    Libertatea pt femei, Unica, Bolero:
    -15 % la toata lumea. s-a mers pe ideea ca redactiile sunt oricum ff mici si n-ai ce sa mai reduci acolo.
  • gheorghe gheorghe
    @Johanna, eu cred ca tu muncesti la online, si mai cred ca esti una din umbrele lui Sensei. Stiu cine esti, dar eu sunt un batran elegant, care vede multe, stie multe si face viata grea fetitelor lui Ciornei (ha,ha). Despre online, sa ma lasi, se vede din felul in care comentezi ca esti teribil de naiva. Te tradeaza si faptul ca ai trecut cu vederea, stirea, ca sa-mi faci o apologie gugumana, despre trendul online. Si fetita, cand aceam eu facultate, tu stateai cu tata in gura! Da nu ai papat tu tata, ca aia sunt copii destepti.
    Hai ca mi-am pierdut prea multa vreme cu tine!
  • silvy silvy
    Ma asteptam la nesimtire... Asta se intampla cand stakeholderii incep sa ia decizii pe cifre, scurt si la obiect. Pe sistemul "it's not personal,it's business".
  • @Johanna de la gheorghe @Johanna de la gheorghe
    draga mea, cu certitudine muncesti la online la evz. cred ca stiu si cine esti... da eu sunt batran si intelept, asa ca ma fac ca nu te cunosc...
    sa-ti raspund, de ce nu munesc la online, tocmai pentru ca acolo poate munci un personaj ca tine. citeste-ti comentariu si daca tu numesti asta o opinie de "jurnalist" ii mai dau eu lui Sensei 4800, doar sa ma primeasca, la online.

    si pentru ca eu sunt batran si intelept sa-ti mai spun ca este ciudat sa te legi de aprecieri si sa nu vezi informatia - ca tot te dai ziarista la online, in trend - adica leafa lui Sensei...
    asa ca, una peste alta, daca asta este online la evz si daca asta este ceea ce conduci tu, cu tot cu fite si talente de mare manager... atunci, iti astept replica, daca nu, taci cu tata, zi saru-mana lui sensei si baga nasu in butoane (da nu cu bilute)!
    hai,pa!

    PS cand am facut eu facultate, nu era in trend mediul online - hai ca te pupa tata!
  • Johanna Johanna
    @gheorghe...Dar ce ti se pare atat de josnic sa muncesti la online? stii ca acolo sunt oameni care fac presa de ani de zile sau care inainte de a fi la evz erau editori? si uite ca nu le e rusine sa scrie in online. peste cativa ani numai asta vei face, gheorghe, asa ca daca nu vrei sa ramai fara loc de munca invata de pe acum. eu cred ca pronirea asta pe oamenii din online este ori invidie ori o scuza idioata la ceva ce voi nu sunteti in stare sa faceti. nu e cu nimic antijurnalistic la ceea ce se intimpla in mediul online. asa e peste tot. si daca ai fi facut si tu macar o zi de facultate chiar si la FF la jurnalism ai fi aflat ca acesta e trendul. si in ca ceva: daca tu, la romana pe care o scrii, ai ramas si altii au plecat, sincer, inteleg cum s-au facut restructurarile.
  • pentru lupa_moralista de la gheorghe pentru lupa_moralista de la gheorghe
    nu as munci la on line nici daca as avea de doua ori salariul lui ciornei (pe care l-am aflat de la HR si care este exact de 4800 pe luna, dupa reducere!!!!), mai bine cersesc la gara! Si da, este solidaritate, si o dorinta teribila ca scavii Rigier sa afle ce se intampla si, nu, nu lucrex in departamentul editorial, dar am un foarte bun simt al observatiei, si, da, lucrez pentru evz din nefericire pentru mine, si, nu sunt dintre cei dati afara...si, da, mi-au luat 1000 de lei din leafa! Si am de gand sa spun TARE tot ce stiu! E bine?
  • ana ana
    @Gheorghe si @ringier al doilea: multumesc pentru info... sunteti singurii de la care am auzit ceva in sensul asta.
  • Grinch Grinch
    Problema se pune in felul urmator... oamenii cu functii si cei care apar pe sticla sunt foarte relaxati, ptr simplul fapt ca isi pot creea sau isi pot pune in functuine influenta, notorietatea si pilele ptr un job, chiar daca nu extrem de bine platit, un succes intr-o situatie de freelancer... problema sunt trepadusii care cu totate ca muncesc, au familii de intretinut si se zbat ptr banul de maine nu au nici o sansa impotriva rechinilor de genul acesta... si hai sa fim seriosi... de cind a aprobat si a dat Ringier bani celor care au muncit pe branci si care au dus zi de zi greul in acea redactie... cine scotea timpii pe care redactorii sau alte personaje le pierdeau pe drum, cine isi lua suturile de rigoare cind nu se treimitea la timp din cauza altora... acum le dam un sut in f...d si ii trimitem la taiere ca tot au salarii mici si la ei se va simti cel mai rau, si cu toate asta ii punem la munca dubla, eventual nu le mai dam libere si poate isi vor putea lua totusi concediu (dar nu va iluzionati degeaba) doar ptr a sta acasa ca sa se odihneasca sa isi poate vedea copii sau nevestele sau sotii si ptr a bea un pahar cu apa rece de la Radet, tratata cu clor ca sa le mai treaca si gripa aia porcina care au luat-o muncind pe brinci intr-o institurtie care ii trateaza cu spatele intr-o situatie mai grea. Profitul unora care vazuti odata cu sacii in caruta nu vor sa isi risipeasca privilegiul de a scapa citeva monede pe jos, ca nu cumva mina aia de lucru ieftina care au avut sa vrea cumva sa isi ceara din drepturile lor. O tara porsoasa in care guvernul isi face de cap, alesii nostri ne indeasa cu piciorul (incaltat la cele mai luxoase magazine) in cea mai mare latrina posibila de pe fata pamintului, unde meseriasii care dau legi de taiere a pensiilor au cite 6 case si probabil ajunsi la fundul sacului aspira incet incet spre a 7-a casa, lasand oameni nevoiasi si oameni cu probleme (pensionarii) fara mincarea sanatoasa si de medicamentele de care au nevoie. Pe cind "mogulii" si "aspirantii" lor isi tabacesc buzunarele si conturile cu bani (facuti tot pe spinarea celor mici) fac shopping la Zurich, rizind impreuna cu colegii de "breasla" de 'realizarile lor" in materie de afaceri (bagat lume sub pamint la 2 m). Imi e sila de ce a ajuns "umanitatea celor care isi bat joc de cei care le aduc o paine pe masa, ei nestiind ce sacrificii fac "trepadusii".

    Imi cer scuze ptr continuitatea ideilor mele. De fel fiind un om cumpatat si foarte calm si calculat, totusi am ajuns si eu la capatul puterilo si am refulat.

    Petrisor, iti multumesc ptr oportunitatea de a posta acestea aici.
  • ringier al II-lea ringier al II-lea
    sa restabilim niste adevaruri, dincolo de toate lucrurile nasoale care evident se intampla la EVZ:

    - doar 3 oameni au ales sa fie restructurati si sa primeasca compensatorii. doi din ei cred ca aveau deja oferta de altundeva. inca pe atatia se gandesc inca ce sa mai faca, si-au luat un timp de gandire.

    - mi se pare normal sa existe cativa oameni care sa aleaga altceva.

    - din cate inteleg raman totusi cativa corespondenti

    - nu e haos, nu e boicot, e doar tensiune si e normal sa fie asa, e multa nesiguranta.

    - acum lucrurile sunt in expectativa, nemultumirea e mare, singura supapa ar fi reducerea timpului de munca, cu atat mai mult cu cat lumea face mai multe eforturi sa scoata un ziar bun, de la relansare

    - cerasela avea parul verde, nu mov. sau in fine, avea ceva verde in par.
  • lupa_moralista lupa_moralista
    Mai Gheorghe, vad ca le zici bine din condei... Mai esti la evz sau faci parte dintre cei care au plecat de ieri? oricum, iti doresc sa lucrezi la online. ar fi o experienta pe care cu siguranta nu o vei uita. in rest, vad la tine multa obida. oare sa fie doar solidaritate?
  • obligatoriu obligatoriu
    mai exact 22%
  • Gheorghe Gheorghe
    Asa incepe ultimul comunicat oficial d epe pagina ringier.ro....

    2008: Un an de investitii masive pentru Ringier Romania
    5 mai 2009


    Cu o cifra de afaceri de peste 170 de milioane de lei si o cota de piata de aproape 40% din punct de vedere al tirajului distribuit, Ringier Romania a reusit sa isi pastreze si in 2008 pozitia de leader in ciuda unei competitii acerbe pe piata de publishing, unde numarul de titluri a continuat sa creasca, si in ciuda faptului ca a renuntat la trei dintre titlurile care generau venituri considerabile: cele doua ghiduri TV si cotidianul ProSport.
    ....
    si bla, bia!

    iar aici (http://ringier.ro/home.php?req=media&id=44) poti vedea cat era de subtirel macovei.

Trimite un comentariu

sus