Skip to main content

Grupul condus de Adrian Sârbu a cumpărat postul TV numărul 1 din Bulgaria

 

adrian-sarbu15Central European Media Enterprises (CME) a cumpărat postul bTV din Bulgaria. Grupul american care deţine în România posturile din reţeaua Pro a anunţat astăzi semnarea acordului cu News Corp privind preluarea celui mai important post de televiziune din Bulgaria.

Publicitate

Valoarea tranzacţiei se ridică la

400 milioane de dolari. Grupul condus de Adrian Sârbu a plătit această sumă pentru a prelua odată cu postul bTV şi canalele bTV Cinema şi bTV Comedy (pe cablu), precum şi o participare de 74% din Radio Company C.J. OOD, care operează mai multe staţii de radio din acelaşi grup de presă.

Tranzacţia dintre CME şi trustul condus de mogulul Rupert Murdoch necesită aprobarea consiliul concurentei din Bulgaria, iar acest lucru este asteptat sa se întâmple în al doilea trimestru al acestui an, potrivit unui comunicat semnat de CME.
Iată ce declară Adrian Sârbu în informarea CME:

"Achizitia bTV reprezintă următorul pas în repoziţionarea CME, după vânzarea operaţiunilor noastre din Ucraina. În momentul de faţă, ne concentrăm atenţia asupa construirii unei companii media foarte profitabile la nivelul Uniunii Europene şi tărilor în curs de aderare la UE. Am toată încrederea că vom reuşi să le oferim telespectatorilor bulgari o ofertă îmbuntăţită de televiziuni şi că vom crea astfel o valoare pentru acţionarii noştri"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rosoiu Rosoiu
    Ati putea sa scrieti si ca Base da 133.520,53 lei pentru un abonament la Mediafax si 23,228.26 lei pt. unul la Rompres.
  • WickerMan WickerMan
    Un om interesant d-nul Sarbu. Discret si foarte pragmatic. Un exemplu clasic de om care a avut nas pentru cele mai bune afaceri.
  • sorin sorin
    O achizitie strategica. Ei oare au iesit din recesiune? Probabil ca in Bulgaria media merege mai bine ca la noi:).

Trimite un comentariu

sus