Skip to main content

Începe meciul Andreea Esca – Alina Petrescu. De la ce audienţe porneşte partida noul Observator – Ştirile Pro TV

 

andreea-esca-22alina_petrescu3În această seară începe lupta dintre noul Observator, prezentat de Alina Petrescu şi Ştirile Pro TV, cu Andreea Esca revenită azi la pupitru. De la ce audienţe începe lupta? Datele ultimelor luni arată că între cele două programe de ştiri de la ora 19.00 este un ecart de câteva sute de mii de telespectatori în favoarea Pro TV.

Publicitate

În luna ianuarie, la Ştirile Pro TV s-au uitat, în medie, 1,4 milioane de telespectatori din mediul urban. Observatorul a fost ales de 817.000 de persoane. Diferenţa: aproape 600.000 de telespectatori. În februarie, a mai recuperat şi a redus distanţa la o medie 480.000 de persoane. Pentru o zi, joia trecută, Observatorul a reuşit chiar să depăşească, la distanţă foarte mică, jurnalul Pro TV: 1.003.000 telespectatori la 999.000.

Iată audienţele celor două programe de ştiri, în ultimele şase luni, în mediul urban:

Stirile Pro TV 19.00 Observator 19.00
Nr. telespectatori Rtg % Nr. telespectatori Rtg % Diferenta
Februarie 2010* 1.185.000 10.5 706.000 6.2 479.000
Ianuarie 2010 1.409.000 12.1 817.000 7 592.000
Decembrie 2009 1.358.000 11.7 747.000 6.4 611.000
Noiembrie 1.325.000 11.4 765.000 6.6 560.000
Octombrie 1.202.000 10.3 642.000 5.5 560.000
Septembrie 900.000 7.8 480.000 4.1 420.000

*perioada 1 – 18 februarie
Măsurători efectuate de compania GfK România, pentru Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor - ARMA.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cineva Cineva
    De acord cu tine Marian!!!
  • PRO TV NO 1 PRO TV NO 1
    PRO TV RULES...ANTENA 1 SUCKS HARD , E UN COPY/PASTE DE PROASTA CALITATEA A PRO TV-ULUI
  • Marian Marian
    E ok Alina Petrescu, dar o chestie nu-mi place: atunci cand prezinta foloseste mult mainile si mi se pare ca o face foarte nepotrivit. Poate la unele stiri e buna putina gesticulatie, dar chiar la fiecare fraza mi se pare prea mult. S-au vazut si putin emotiile, dar e ok. Mi-a placut mai mult asa.
    In alta ordine de idei, fara suparare Alina, Mircea Radu rupea audienta daca prezenta. La fel de posibil e ca in timp sa se fi compromis si audienta sa scada (cata lume s-ar uita seara de seara de ex la Andreea Marin prezentand stirile?), pe cand cu Alina lucrurile pot sa mearga treptat tot mai bine. Eu sincer m-am plictisit de Esca si cred ca o buna parte din valoarea jurnalului se datoreste si celor din spate. Si va rog, va implor, nu mai prezentati nunti de tigani sau manelisti. Pe aia 1% din romani (daca ar fi sa-l credem pe mariner) ne apuca brusc un dor de discriminare de nu-i adevarat. Cu cat ni-i aratati mai imbuibati si mai nesimtiti cu atat ii uram mai mult. Chiar si daca va doriti asta, oricum nu o sa facem nimic concret...fiindca suntem prea lasi sau ne-am ars prea tare la Hadareni.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Contucozmic, ţi-ai înghiţit limba română, fiule?
  • contucozmic contucozmic
    petrisor obeservatoru a crescut in februarie oare de ce tu nu teai intrebat in februarie a fost prezentat de rezerva de lux oana andoni andrea esca fiind indisponibila ce audienta crezi ca ar fi facut simona gherghe in l asami-se pareaproblema mai corect
  • blogdeprost blogdeprost
    eu zic ca pro tvul mai pune cateva sute de mii in fata observatorului...
  • vetanase vetanase
    Parerea mea este ca telejurnalul de la TVR este cel mai bun.
  • aleen aleen
    Foarte buna Alina Petrescu !!
  • Sorinqk Sorinqk
    Dupa prima editie, eu raman cu PRO TV. Asteptam cu nerabdare prima editie a noului Observator. Ma asteptam la subiecte in exclusivitate, tratate impartial, nu crime si omoruri ( cum sunt la Esca ) Am ramas cu un gust amar. Mai bun era vechiul Observator. Iar faza cu colega lor, Bianca.......... Cum sa spui despre o colega de job ca este papusa gonflabila sau de plastic, nu mai stiu exact ? Se scuza ca este pamflet dar ........ prost gust la greu. Maine nu ma mai prind ei prin zona. Sper sa le scada audienta fata de vechiul Observator.
  • Felix Felix
    Cand rasplatesti o pipitza pentru serviciile facute in campania electorala,la Antena 3,sa nu te astepti la rezultate. Formatul este varza,mai lipsesc dansatoarele din burik.
    Petrescu este penibila! :(
  • Cos Cos
    Petrisor, parerea mea: nu e un "razboi". (stiu, e o metafora, da' nu merge. Sint, din ce stiu eu, doua concepte complet diferite.) Andreea are avantajul ca face asta de 15 ani intr-un sistem care functioneaza la fel de la inceput. Adica, bine.
    La Observator, proiectul suna bine. Dar trebuie perseverenta si rabdare. Nu se reduce totul la rating. Mai sint si obisnuintele, accesul (adica programul de dinainte, fie ca e Maruta sau Acces Direct, perceptia asupra televiziunii in general. Complicat.)
  • simona simona
    m-am uitat la observator si sincer sunt dezamagit. ma asteptam la altceva. pro tv -ul a tratat situatia cu atentie si cred ca diferenta e clara . sunt sigur ca si cei din Pro au ras cand au vazut cu ce ataca antenarii. subiectele sunt slabe iar exclusivitatile expirate. in plus de asta , pamflet intr-un jurnal de stiri numai la antena se poate intampla .eu zic ca actualul observator nu rezista mai mult de un an. alina petrescu mi-a placut insa subiectele sunt praf. cred ca cei din Baneasa vor "musca "din telespectatorii TVR cu subiectele astea. pacat ca s-a facut atat tam-tam pentru nimic
  • c.t. c.t.
    PRO isi ia toate masurile de precautie si o trateaza pe Alina ca pe o amenintare serioasa. Dovada e faptul ca au adus-o inapoi pe Esca, desi e in carje.
  • Kapri Kapri
    amanpour? andreea esca nu este pe campul de lupta din afghanistan sau in reportaje riscante in ascunzisurile lui saddam. exista totusi o diferenta intre amanpour si katie couric. ideea e ca una e buna la prezentarea stirilor, alta la crearea de continut - joburi complet diferite. cat despre subiectul asta... nu diseara se stabileste raportul de putere, sa stam linistiti :)
  • ciavistu ciavistu
    nu cred ca dna petrescu o va ajunge, ca si rating, pe esca, aceasta c. amanpour wannabe a romaniei.

Trimite un comentariu

sus