Skip to main content

Kanal D şi Prima TV scot din buzunare 110.000 de lei pentru exces de reclame

 

Posturile Kanal D şi Prima TV au fost amendate de CNA cu amenzi în valoare de 60.000 şi respectiv 50.000 de lei pentru depăşirea minutelor legale de publicitate, din intervalul 1-15 decembrie 2009.

Publicitate

Postul trustului Dogan a depăşit spaţiul de publicitate legal cu mai mult de 3 ore şi jumătate, în intervalul 1-15 decembrie 2009, potrivit CNA. Aceste trei ore şi jumătate reprezintă cumularea a 75 de depăşiri ale timpului de publicitate permis.

Prima TV a depăşit spaţiul de publicitate permis cu o oră mai puţin decât postul Kanal D ( aproximativ 2 ore 24 min), iar acest lucru i-a adus o amendă cu 10.000 de lei mai mică decât cea încasată de postul din trustul Dogan.

Posturile Antena 1 şi Realitatea TV au scăpat doar cu o somaţie publică din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru încălcarea legislaţiei privind difuzarea publicităţii.

Abaterea celor două posturi a fost net mai mică decât posturile amendate. La ambele canale încălcarea se măsoară în minute. Astfel, Antena 1 a depăşit cu circa 17 minute, iar Realitatea TV a depăşit cu aproxiamtiv 4 minute spaţiul de publicitate prevăzut de legislaţia audiovizuală.

În intervalul 25-31 ianuarie 2010, niciun post de televiziune nu a depăşit spaţiul de publicitate reglementat de CNA. Posturile Acasa TV, B1 TV, Naţional TV, Pro TV şi TVR1 nu au înregistrat nicio abatere.

Ce spune legea ?

Legislaţia audiovizuală precizează că posturile private au dreptul la 12 minute de publicitate pe oră, în timp ce postul public poate difuza doar 8 minute în acekaşi interval.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a monitorizat, în perioadele 1-15 decembrie 2009 şi 25-31 ianuarie 2010, în intervalul 18-23, durata publicităţii inserate în intervale de o oră, la posturile Antena 1, Antena 3, Acasă TV, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV şi TVR 1.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Vorbiti aiurea ca sa va aflati in treaba. Aici este vorba doar de reclame. Daca voi adaugari si promo-urile de pe acest post, e treaba voastra.
  • Cosmin Cosmin
    Asa zic si eu ... ProTv e primul ce vine in minte cand te gandesti la reclame excesive. in cauza lui se face trafic de filme la noi in tara pe torrent si se deconecteaza lumea de la cablu :)
  • Buftea Buftea
    Adica PROTV nu depaseste 12 min de publicitate ??? Bai oameni buni, uitati-va seara la filmele de pe PROTV. Dintr-un film ce tine 1 h ei il fac de aproape 2h. Mi-e si scarba sa ma uit la postul asta cand stiu cata publicitate dau, si CNA-ul zice ca e f corect PROTV-ul?!!

Trimite un comentariu

sus