Skip to main content

Revista presei media - 17 februarie

 

Publicitate

corneteanu8Directorul general Adevărul Holding, Răzvan Corneţeanu, a declarat pentru Wall-Street că nu se află în negocieri cu grupul de presă elveţian Ringier pentru cumpărarea de active în ţările din regiune.

Depinde ce înţelegeţi prin negocieri. Că discuţii şi tatonări vizavi de povestea cu ce urmează să facă Ringier ei poartă de câţiva ani încoace. Dar dacă vorbiţi de ultima perioadă, nu. Nu s-a purtat nici o discuţie, nici o negociere, nimic”, a declarat Corneţeanu.


Corneţeanu, Adevarul Holding: Nu suntem în negocieri cu Ringier pentru achiziţii în regiune

Conducerea Senatului a decis limitarea cheltuielilor destinate presei zilnice, preşedintele forului şi grupurile parlamentare urmând să primească în continuare ziare, în timp ce restul senatorilor vor trebui să se mulţumească doar cu o revistă a presei întocmită de Secretariatul General, relatează Mediafax, HotNews şi Financiarul.

Care sunt detaliile tranzacţiei şi planurile lui Bobby Păunescu (noul proprietar al ziarelor Capital şi EVZ) de extindere pe piaţa media? Care va fi politica editorială a trustului controlat de familia Păunescu, despre care presa scrie că este apropiată de PDL şi Traian Băsescu? Bobby Păunescu este astăzi invitatul întâlnirilor HotNews.
Bobby Păunescu discută online despre cumpărarea EVZ şi Capital miercuri, de la oră 11.00

Ziarele gratuite au început treptat să dispară din peisajul media, la nivel global, pe fondul scăderii pieţei de publicitate. Astfel, în 2009, numărul publicaţiilor ce ajungeau gratuit la cititori a inregistat, la nivel mondial, o scădere de 12%, în timp ce în Europa regresul a fost de 18%, scrie Financiarul, care citează o analiză realizată de Piet Bakker, autorul blogului Newspaper Innovation.
Numărul ziarelor gratuite în Europa a scăzut cu 18% anul trecut

Creşterea numărului de jurnalişti, cât şi a numărului de free-lanceri în mediul online a făcut presa mai vulnerabilă la acte de represiune, însă noile media digitale contribuie la creşterea nivelului de informare cu privire la astfel de atacuri, scrie Financiarul, care citează un raport al Comitetului de Protecţie a Jurnaliştilor (CPJ) din New York ( citat de Reuters)
Noile media digitale vin în sprijinul jurnaliştilor

Începând de joi, 18 februarie, la ora 23.15, telespectatorii GSP TV pot vedea FootbALL Inclusive, o emisiune-magazin despre fotbalul din Liga I, prezentată de ştirista Anca Rusu. Filmată în diverse locaţii, emisiunea cuprinde nouă rubrici, care vor aduce săptămânal iubitorilor de fotbal reportaje speciale din culisele fotbalului, gafele etapei, câte un scurt interviu pe ediţie, evenimente şi faze amuzante, precum şi opiniile oamenilor obişnuiţi despre anumite subiecte legate de fotbal, informează Financiarul şi Jurnalul Naţional.

Alexandrion Grup România, cel mai mare producator de băuturi alcoolice pe plan local, a emis primul spot High Definition – “De la un prieten”. Clipul a fost produs de agenţia de publicitate GMP Advertising, alături de casa de productie Multimedia Est si regizorul Linus Ewers din Germania. Spotul Alexandrion poate fi vizionat, în format HD, pe postul de televiziune ProTV, informează Wall-Street, HotNews, Gândul şi iaa.ro.

Cârcotaşii bagă iarăşi spaima în vedete. De astăzi, de la ora 19.30, reîncepe „Cronica Cârcotaşilor”, scrie Evenimentul Zilei. Astăzi e difuzată şi prima emisiune în care nu-l vom mai vedea pe Toni Tecuceanu. Afectaţi de această pierdere, cârcotaşii vor să iniţieze un proiect în memoria lui Toni. „Avem o idee. Să facem un fel de bursă pentru un tânăr actor, în memoria lui Toni. Trebuie să stabilim însă cum o să realizăm departajarea”, adaugă Mihai.
S-a dat liber la cârcoteli

Agenţiile de publicitate din Belgia au pornit o grevă virtuală pentru a protesta împotriva modului în care clienţii organizează pitch-uri (licitaţii pentru alegerea agenţiei de publicitate). Greva a început pe data de 10 februarie şi va dura o săptămână, informează iaa.ro. „Totul a început atunci când guvernul belgian a invitat la pitch pentru loteria naţională 10 agenţii şi apoi a făcut o listă de patru agenţii pentru re-pitch, iar advertiserii nu au făcut decât să urmeze exemplul”, a declarat CEO-ul ACC, Luc De Leersnyder, citează Advertising Age.
Greva virtuală a lovit Belgia

Conducerea cotidianului New York Times a deschis o anchetă în cazul unui jurnalist, care se ocupa de domeniul de business şi care este suspectat că ar fi reprodus în articolele sale pasaje întregi din materiale apărute în alte medii, informează Mediafax.
New York Times anchetează cazul unui jurnalist suspectat de plagiat

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus