Skip to main content

Revista presei media - 25 februarie

 

Publicitate

bogdan-naumovici5Pe multe pieţe a venit vremea ca marketingul pe mobil să "decoleze", în sfârşit, după mulţi ani în care s-a tot spus că "acesta este anul mobile". În România, însă, Internetul mobil va intra în cotidianul oamenilor de marketing "probabil în doi-trei ani", a apreciat Wim Vermeulen, director pentru Digital Innovation, Ogilvy Group CEE. Iar un mare client - Ursus Breweries, a explicat de ce ia foarte în serios marketingul digital şi de ce compania nu stă bine, acum, la acest capitol, scrie HotNews. Pe acelaşi subiect au mai scris Financiarul şi Wall-Street care a enumerat câteva din sfaturile date de Bogdan Naumovici la cea de-a patra editie a Digital Marketing Forum.

Dacia este, în opinia utilizatorilor de Internet din România, brandul cel mai prezent în mediul online, urmat de BCR şi Petrom, potrivit unui studiu realizat de Gemius în parteneriat cu Evensys şi prezentat, miercuri, în cadrul evenimentului Digital Marketing Forum. Tot Dacia este privit de utilizatorii români de Internet drept cel mai popular brand românesc, potrivit studiului citat de HotNews, Money.ro, Wall-Street, şi iaa.ro.

felix-tataru3Pentru prima data după prezidenţiale, Felix Tataru, directorul agenţiei de publicitate GMP, discută online cu cititorii HotNews.ro joi, de la ora 13.00.
Felix Tataru discuta online despre comunicarea politica si despre piata de publicitate in 2010 joi, de la ora 13.00

Marius Ghenea a anunţat vânzarea a 100% din acţiunile proiectului de business pe segmentul de publicitate indoor, Casia Communications, către Elevate, informează Financiarul ,  Wall-Street, HotNews şi iaa.ro. „Aceasta vânzare şi integrarea ulterioară a Casia în cadrul Elevate reprezintă o trecere firească într-o nouă etapă de dezvoltare a proiectului nostru de business, ţinând cont că Elevate este, în contextul consolidării recente din Indoor Partnership, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa de indoor media din Romania”, declară Marius Ghenea.

Începând din acest sezon, echipa Cronica Cârcotaşilor va oferi Bursa Toni Tecuceanu, în memoria actorului decedat la începutul anului. Astfel, studenţii din anul I la Facultatea de Actorie, care vor să între în cursă pentru această bursă, pot completă formularul de înscriere de pe site-ul proiectului, scrie Wall-Street.
Cârcotaşii acordă "Bursa Toni Tecuceanu” pentru cel mai talentat student la actorie

SimPlus, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă românească în materie de furnizare de soluţii SMS, estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 15%, până la 5,75 milioane euro.
În 2009, compania condusă de Dan Boabeş a înregistrat o cifră de afaceri de 5 milioane euro, în creştere cu 150% faţă de anul precedent, când a avut 2 milioane euro şi a pătruns pe 5 pieţe externe, devenind dintr-un jucător local unul regional, relatează Wall-Street.
SimPlus mizează pe afaceri în creştere cu 15% în 2010

Agenţia de relaţii publice Rogalski-Grigoriu anunţă un nou client - compania Franke România, activă pe piaţa sistemelor electrocasnice incorporabile de bucătarie. Rogalski-Grigoriu oferă Franke servicii de consultanţă şi relatii media din februarie, informează HotNews şi Daily Business.

În cinci zile de verificări, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat aproape 170 de site-uri care vând produse sau servicii. Neregulile constatate de către inspectori au fost aceleaşi cu cele reclamate de către consumatori în plângerile depuse la birourile teritoriale ale ANPC: datele despre preţul produselor şi ţara de origine erau incorecte sau incomplete, produsele aveau defecţiuni, iar multe dintre reclamele prin care se promovau serviciile unui anumit site erau înşelătoare, scrie Gândul.
Cât de sigur este shoppingul online în România

Multe companii din FMCG au tratat până acum campaniile din mediul online ca pe ”o aventură de o noapte”, lansând proiecte irelevante pe Internet, care nu au reuşit să atragă atenţia consumatorului, susţine Grant Mckenzie, vicepreşedinte de marketing al producătorului de bere Ursus Breweries, care este citat într-un articol al cotidianului Wall-Street.

Internetul este important întrucât consumatorii sunt deja acolo, este esenţial pentru eficienţa în marketing deoarece ai date. În plus, România are o viteză a Internetului mai mare decât în Marea Britanie, suntem pe locul 5 în lume”, afirmă Mckenzie.
Mckenzie, Ursus Breweries: Campaniile din online au arătat până acum ca o aventură de o noapte

Răzvan Dragomirescu, managerul de cont al Orange în cadrul agenţiei Initiative Media, s-a mutat la OMD, unde va coordona contul de media al Vodafone, au declarat pentru Wall-Street surse din piaţă, notează Wall-Street.
OMD îl recrutează pentru Vodafone pe fostul şef de cont al Orange

Prima televiziune de ştiri pentru telefonul mobil din România, numită Telenews, va fi lansată de jurnalistul francez de origine română Nicolas Don. Proiectul va fi demarat la jumătatea lunii martie, în parteneriat cu reţeaua de telefonie Orange. Abonaţii Orange vor putea accesa postul Telenews gratuit, de pe telefonul mobil, pentru a afla informaţii din arii ca politică, economie, cultură, sport sau societate, notează Evenimentul Zilei.
Prima televiziune de buzunar din România

dragos-bucurenciDragoş Bucurenci va intra în  noul sezon al emisiunii "Dansez pentru tine" care va începe pe 19 martie, la Pro Tv, scrie Evenimentul Zilei.
Dragoş Bucurenci dansează şi el

Compania Yahoo Inc. a semnat un parteneriat cu Twitter care le permite internauţilor să publice şi să vizualizeze mesaje pe reţeaua de micro-blogging fără să părăsească portalul Yahoo, notează Mediafax.
Yahoo, partener cu Twitter

Wim Vermeulen, director digital innovation Ogilvy Group CEE Europe, declară că 2010 este anul Internetului pe mobil, acest fenonemn luând o amploare impresionantă odată cu intrarea în piaţă a Google şi Apple, scrie Wall-Street.
Şeful diviziei digital Ogilvy Group CEE Europe: 2010 este anul Internetului pe mobil

Comisia Europeană (CE) a lansat o anchetă preliminară antitrust împotriva Google, după ce mai multe companii online s-au plâns de practici anticoncurenţiale din partea liderului mondial în domeniul căutărilor pe Internet, scrie Mediafax.
Anchetă antitrust împotriva Google

Site-ul de filme Muvix.ro, site-ul unde internauţii pot urmări filmele care merită, online şi în deplină legalitate, le va oferi cinefililor producţii ale Studiourilor Walt Disney, informează Mediafax şi Evenimentul Zilei.

Compania de media Reader's Digest Association Inc., publisherul revistei Reader's Digest, a anunţat că a ieşit din procedura privind insolvenţa, reuşind să îşi reducă datoriile cu 75%, notează Mediafax şi Wall-Street.

O cunoscută prezentatoare de televiziune din Cipru şi fratele ei, acuzaţi de uciderea unui mogul media, au pledat vinovaţi în faţa judecătorilor, scrie AFP, informează Evenimentul Zilei.
Prezentatoarea cipriotă acuzată de crimă, vinovată

Francezii sunt revoltaţi de un poster care înfăţişează trei adolescenţi, doi băieţi şi o fată, aşezaţi în faţa unui bărbat, ca şi cum ar fi obligaţi să facă sex oral. În locul organului sexual al bărbatului însă, pe afiş apare o ţigară. Mesajul este clar - "Fumând eşti sclavul tutunului". Campania antifumat, realizată pentru o asociaţie franceză care militează pentru drepturile nefumătorilor (DNF), este considerată un succes al agenţiei de publicitate BDDP şi Fiii, scrie Gândul, care citează Le Figaro.
O reclamă antifumat cu aluzii sexuale îi scandalizează pe francezi

reclama-fumat

Michael Zimbalist, Vicepreşedinte al Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare, The New York Times Company (NYTC), propune un nou sistem de a măsura web-ul, similar celui pentru TV. Cheia este măsurarea audienţei web în acelaşi mod în care se măspară şi audienţa TV – cu ajutorul GRP-ului. O asemenea mişcare le-ar asigura advertiserilor un sistem metric comparabil pentru a evalua investiţia atât pe TV, cât şi online.

Zimbalist a propus ca noua unitate de măsură să se numească Werp (Web Rating Point). Pentru viitor, am dori ca WRP-ul să fie măsurat pe o parte a zilei, dar pentru început, ne limităm la intervalul de o săptămână, sună planul reprezentantului NYTC, scrie iaa.ro.
E timpul să măsurăm web-ul precum TV-ul - Werp (WRP)

O agenţie germană de presă a reclamat la Comisia Europeană că agenţia franceză AFP ar fi primit ajutoare ilegale din partea statului francez, informează HotNews şi Evenimentul Zilei.
"Am primit o plângere împotrivă AFP pe care o analizăm", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei în domeniul concurenţei, Amelia Torres, citată de AFP.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Daniel
    Cine vrea mai multe videoclipuri, avem di tati:

    http://renne.ro/special/cu-bogdan-naumovici-despre-online-publicitate-si-politica/

    http://renne.ro/special/wim-vermeulen-publicitatea-online-a-crescut-din-cauza-crizei/

    http://renne.ro/mass-media/mult-social-media-in-strategia-si-planningul-de-marketing-indeamna-specialistii/

    http://renne.ro/mass-media/startul-evenimentelor-online-in-2010-digital-marketing-forum/

    Danke
  • WickerMan WickerMan
    Sincer, am dubii in legatura cu succesul web pe mobil. Pe categoria adult, unde exista o concurenta acerba, si as spune, unde apar intotdeauna "cele mai noi cuceriri ale stiintei si tehnologiei", nu prea vad multi WM sa se inghesuie in a promova XXX pe mobil.
  • laurentiu laurentiu
    poate ne pui si ceva clipuri de la Digital Marketing Forum in posturile urmatoare.

Trimite un comentariu

sus