Skip to main content

Revista presei media - 3 februarie

 

Publicitate

Specialiştii din publicitatea online apreciază că această piaţă va creşte cu circa 20-30% în 2010, comparativ cu 2009, urmând să ajungă la o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro. Orlando Nicoară, General Manager MediaPro Interactiv, a declarat, pentru Mediafax, că evoluţia internetului ca mediu, pe parcursul lui 2010, ar trebui să fie una ascendentă, estimând o creştere de 20-30% comparativ cu 2009.
Piaţa online ar putea creşte cu până la 30% în 2010

adrian-sarbu14După ce a renunţat la operaţiunile din Ucraina în luna ianuarie, CME, companie condusă de Adrian Sârbu, e gata să semneze cu News Corp. pentru preluarea postului bTV, numărul 1 pe piaţa din televiziune din Bulgaria, într-o tranzacţie situată în jurul valorii de 500 mil. euro, scrie Money Express.

„În Bulgaria, CME este pe poziţia 7–8. Dacă ar cumpăra bTV, care e lider de piaţă, ar face profit imediat“, a spus într‑o discuţie telefonică cu Money Express un insider al pieţei bulgăreşti, care e de părere că deal‑ul va avea loc.
Compania condusă de Adrian Sârbu, CME, este gata să semneze cu NewsCorp. în Bulgaria

Marile companii din România folosesc în mod excesiv promovarea prin intermediul televiziunii, însă acesta rămâne cel mai eficient canal pentru publicitate. Internetul încă nu contează pe piaţa de publicitate din România, din cauza penetrării scăzute şi a infrastructurii slabe, a declarat în cadrul unui interviu pentru Money.ro preşedintele companiei Draftfcb România, Bogdan Sântea.
Draftfcb România: "Televiziunea rămâne cel mai eficient canal de promovare"

Discuţii pe baza propunerii senatorului Iulian Urban ca jurnaliştii să îşi depună declaraţii de interese:

  • Senatorul PDL Iulian Urban a depus, la Comisia juridică, un amendament la Legea de funcţionare a ANI conform căruia toţi jurnaliştii vor trebui să depună declaraţii de interese, susţinând că demersul său reprezintă asigurarea unei "transparentizări" a presei, informează Mediafax.
  • Patru organizaţii media, printre care ActiveWatch şi Centrul pentru Jurnalism Independent, solicită Comisiei Juridice şi Parlamentului să respingă amendamentul propus de senatorul PD-L Iulian Urban la legea de funcţionare a ANI, prin care li se cere jurnaliştilor să prezinte declaraţii de interese, informează Mediafax şi HotNews. Senior-editorul ziarului Gândul, Cristian Tudor Popescu, comentează iniţiativa senatorului Urban, declarând că oficializarea unei astfel de proceduri este salutară.
  • Recomandarea ca jurnaliştii să-şi facă publică declaraţia de interese sau să o depună la managerii companiilor de presă este inclusă în Codul Deontologic al CRP, deci există ca măsură de autoreglementare a profesiei, a declarat, marţi, pentru Mediafax, Indira Crasnea, preşedinta CRP.

Crasnea(CRP): Recomandarea privind declaraţia de interese este inclusă în Codul Deontologic al CRP

Redactorul-şef de la Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan, a declanşat ancheta parlamentară în care a fost implicat ministrul Turismului de atunci, el acuzând-o pe Elena Udrea că l-a ameninţat cu "prelucrarea infromativă".
Tolontan: Elena Udrea să se ocupe de declaraţiile de interese ale jurnaliştilor

Antonia Tucheac este, începând cu februarie, noul PR account manager al agenţiei de relaţii publice V+O Communication. Tucheac are opt ani de experienţă în presa de business, dintre care doi ani ca şef al departamentului Media&Comunicare al cotidianului Business Standard, notează Daily Business şi HotNews.

IAB România, asociaţia industriei româneşti de publicitate pe Internet, va lansa o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai agenţiilor de publicitate, furnizorilor de media, regiilor de publicitate online, furnizoriilor de tehnologii, consultanţilor şi ai agenţiilor interactive, pentru a dezbate cele mai importante subiecte ale industriei de publicitate onlinei, informează Money.ro şi HotNews.ro.

Producătorul de sucuri Tymbark Maspex îşi licitează serviciile de media, aflate în prezent în portofoliul Media Planning Group. Conform unor surse din piaţă, agenţia cu cele mai mari şanse de a obţine contul este Zenith Media, relatează Daily Business.
Tymbark îşi licitează contul de media. Zenith Media, posibilul câştigător

Marketingul senzorial, care pune accent nu direct pe vânzare, ci pe relaţia emoţională dintre consumator şi produs, are o problemă în România. Deşi evenimentele neconvenţionale sunt organizate din ce în ce mai bine, scopul final nu este atins. De ce? Explică Ioana Mucenic, şefa agenţiei de specialitate Pastel Age pentru Daily Business: evenimentele sunt spectaculoase, provoacă senzaţii, dar nu oferă destule informaţii despre brand.
Marketing-ul senzorial din România le "cască gura" clienţilor, dar le permite să plece fără să cumpere

Google Street View, serviciul online care le permite utilizatorilor să vadă imagini panoramice capturate pe străzile principalelor oraşe din lume, ar putea include şi România din 2010, scrie Mediafax, care citează Ziarul Financiar.
Google: Fotografiem străzile din România. Anul viitor vor fi online

Doar un sfert din companiile importante, precum Coca-Cola sau RBS, consideră social media un element central al strategiei lor de marketing, arată un studiu realizat de Internet Advertising Bureau (IAB), citat de Brandrepublic şi preluat de Wall-Street.
IAB: Marile companii, în continuare sceptice în privinţa reţelelor sociale

Agenţia de marketing pe telefonul mobil Syscom Digital, lansată anul trecut pe piaţa locală, a deschis o filială la Chişinău, anunţă compania, informează Wall-Street, HotNews şi Daily Business.

Tinerii români cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani nu se consideră vizaţi de oferta mediilor clasice (televiziune, radio, presă scrisă), preferând să-şi petreacă timpul pe reţele sociale sau ieşind în oraş cu prietenii, arată un studiu realizat de GfK România, la sfârşitul anului 2009, notează Wall-Street, Daily Business şi Iaa.ro.

Yahoo şi Associated Press au reînnoit acordul pentru utilizarea de către compania online a articolelor, fotografiilor şi conţinuturilor video AP care apar pe site-ul Yahoo News, informează Mediafax, citând ediţia online ziarului New York Times.
Yahoo a reînnoit acordul pentru utilizarea articolelor Associated Press

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Serban Serban
    Pacat ca dna Udrea a fost victima unui complot.
  • Design interior Design interior
    doar piata online o sa creasca cu 30% in acest an,pe offline se anunta o crestere de la maxim 10 % din ce am inteles

Trimite un comentariu

sus