Skip to main content

A apărut noua Românie liberă, redesenată de Mario Garcia

 

"Old fashion", spunea anul trecut, despre România liberă, expertul în concepte de presă Mario Garcia. Astăzi a apărut noua Românie liberă, redesenată chiar de Garcia. Cap de ziar: Adrian Mutu. Ziarul a fost schimbat, la fel logo-ul, dar se păstrează elemente care trimit la ziarul "vechi".

Publicitate

Iată, comparativ, două deschideri: una de săptămâna trecută şi cea de astăzi:

rlveche

rlnoua

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    POPA si MARIUS nu au decit sa arunce bani in fundatura RL daca nu isi permit sa cumpere o hirtie igienica de caliate!!!
  • Nicu Nicu
    De ce n-or mai scadea preturile si la asa-zisele ziare de calitate? Tabloidele costa pe jumatate si poate si de asta se vand mai bine. Pretul conteaza foarte mult la noi si e de inteles.
  • Mihai Mihai
    Pacat de banii cheltuiti. O data ca "update"-ul ziarului nu rupe gura targului. Apoi eu banuiesc ca managementul de la RL nu a inteles ca cititorii ziarului (multi cu varta peste medie) isi doreau ziarul ASA CUM ERA, chiar daca altora li se parea "invechit". Ca sa nu mai spun ca pretul de 1.9 Ron va conduce la o scadere de 30-40% a vanzarilor la chiosc si a abonamentelor (vezi experienta Cotidianul si Gandul).

    Aproape ca imi vine sa cred ca Adamescu are o intelegere secreta cu Boby Paunescu. Benefiarul va fi mai mult ca sigur EVZ-ul.

    Asta se intampla cand patronii de presa isi baga nasul unde nu se pricep!
  • laurentiu laurentiu
    nu prea vad diferenta, doar la logo. :)
  • Tweeknax Tweeknax
    Cu ocazia relansarii ar fi trebuit modificat formatul intr-unul mai mic;iar cresterea pretului la 1,90 lei nu-i vad rostul.
  • Ciprian Ciprian
    Slab. Foarte slab. Arata oribil. Si e mult prea mare. Puteau sa-i mai reduca formatul. Trebuiau sa-l faca jumatate din cat e acum. La asta nu s-a gandit 'nea Garcia? Sau au fost prea caposi aia de la RL? Nu cred ca va aparea la portofoliul lui acest ziar.
  • Sorin Sorin
    Mai nasol e ca au si scumpit ziarul. La 1,9 lei nu stiu cati il vor cumpara zilnic.
  • je je
    Auzi, si ce i-a impiedicat sa o faca ? De impiedicati de astia e plina Romania. :))
  • adi Luca adi Luca
    Probabil că mă număr printre "șobolanii de canal" dar nu mă simt atât de "mic, nesemnificativ, zero barat". Am tot respectul pentru Garcia, am învățat multe de la el de-a lungul a 10 ani de presă. Dar mai multe ar avea el de învățat de la noi cei care am făcut până acum ziare din nimic.
    Știu cel puțin 5 persoane (români) care ar fi putut face un ziar mai bun, mai repede și pentru mult mai puțini bani.
    Garcia ne-a dat o lecție, nu de design ci de viață.
    Mulțumim.
  • Norel Norel
    Nu mi se pare mare lucru. Si lipseste grija pentru micile detalii cum ar fi acela ca atunci cand se indoaie ziarul, sa nu se indoaie la mijlocul unei coloane, asa e la marile ziare de afara.
  • popa popa
    cum era de asteptat au si iesit sobolanii de canal. imediat ce apare ceva cu adevarat bine facut sar si penibilii din presa/mkt/publicitate/pr/online cu mari pretentii de desenatori sa critice. din pacate e cam greu cand esti asa mic, nesimnificativ, zero barat, sa fii bagat in seama. sunt curios cati din cei care au comentat au desenat vrodata in viata lor un ziar. parerea mea este ca designul este cel mai bun din presa scrisa de la noi, dar succesul sau esecul ziarului va depinde de articole si de papagalii cu impresii de vedete (a se citi jurnalistii din Ro).
  • omdeagentie omdeagentie
    sint curios daca BRAT audiaza toate abonamentele de la Romania Libera, probabil ca nu sunt nici 5% pe bune din ele, dar cu cifrele astea vin la noi si cer publicitate :), de parca noi nu stim...

    ziarul e in continuare mediocru...
  • Contribuabilul Contribuabilul
    Vânzările pe care le avea - alea puţine care erau - veneau din partea unui public conservator, care ţine la tradiţie şi respectă vechimea brand-ului. Acest public va fi cel mai afectat, din moment ce nu cred că se va produce o schimbare substanţială în conţinut (schimbare care teoretic ar putea atrage noi cititori).
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    @menumorut: Punct ochit, punct lovit!

    - Editorialul pe o singura coloana, este obositor.
    - Sigla nu spune nimic, absolut nimic.
    - Moju` a luat bani pentru nume, nu pentru rezultatul muncii. (La pomul laudat nu te duci cu sacul)
    - Au ingramadit prea multa informatie in prima pagina, mergea ceva mai aerisit
    - Alegerea fonturilor total neinspirata

    Concluzie: RL si-a pierdut "sufletul", ramane de vazut daca isi va pierde si putinii cititori pe care ii mai avea.
  • menumorut menumorut
    Este horror! layout de tabloid in format reference...O mare prostie: imagini imense, tone de griuri colorate, tifetz-uri puse brambura, trimiteri de pe pg.1 sunt mai multe decat este nevoie, inghesuite neinspirat in coloane si casete...un dezastru platit cu foarte multi bani. Si nu mai vorbim de continut.

Trimite un comentariu

sus