Skip to main content

Începe Mogulizarea EVZ? Un material cu Premiile Gopo a zburat din ziar ca să nu-l deranjeze pe patronul Bobby Păunescu

 

Evenimentul zilei începe să trăiască experienţa lucrului la mogul. Ieri, două pagini programate pentru ziar nu au mai intrat în ediţia tipărită a ziarului, pentru a nu-l deranja pe noul patron, Bobby Păunescu, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Publicitate

Subiect politic? Economic? Investigaţie? Nici măcar. Materialul scos era despre premiile Gopo, unde, din informaţiile paginademedia.ro, regizorul Corneliu Porumboiu, rival al lui Bobby Păunescu, a ieşit mai bine decât regizorul filmului Francesca.

Redactorul şef al EVZ, Vlad Macovei, a recunoscut în şedinţa de redacţie de azi că a vorbit cu Bobby Păunescu. În şedinţă, nu a dat detalii despre discuţie, doar că materialul l-ar fi nemulţumit pe Bobby Păunescu.

A fost decizia mea emoţională”, a spus Vlad Macovei în şedinţă, asumându-şi responsabilitatea pentru decizia care a tulburat întreaga redacţie a Evenimentului zilei. Fără Bobby Păunescu, EVZ s-ar fi putut închide în martie, a argumentat Macovei.

Din materialul de două pagini, niciun rând nu a apărut pe varianta tipărită a ziarului, în prima ediţie, doar pe online. Ulterior, la ediţia a doua, un articol de un sfert de pagină şi-a făcut loc şi pe hârtie.

Contactat de Paginademedia.ro, Vlad Macovei spune că subiectul Gopo a fost reflectat pe larg în ziar în ultimele zile:

Vlad Macovei, pentru paginademedia.ro:

"În urmă cu două zile, au apărut în ziar două pagini despre Premiile Gopo. Ieri a apărut un material şi pe online, iar pe print a fost publicat un articol de un sfert de pagină. Consider că subiectula fost acoperit."

Paginademedia.ro: Ai primit vreun telefon de la Bobby Păunescu?

Macovei: "Nu am primit niciodată telefoane de la nimeni care să îmi spună să bag sau să scot ceva din ziar."

Paginademedia.ro: Dar să spună dacă e mulţumit sau nu?

Macovei: "E dreptul patronului să îl mulţumească sau să îl nemulţumească ceva."

Legat de şedinţa de redacţie de dimineaţă, Macovei a spus:

"Am avut o discuţie pe care o consider lămuritoare cu editorii din redacţie. Ce şi cum le-am zis, prefer să rămână între mine şi ei."

Redactorul şef al EVZ îşi asumă responsabilitatea în legătură cu deciziile editoriale: "În acest ziar, eu decid ce şi cum intră. Dacă are cineva vreo problemă  şi consideră că este cenzură, să o discute cu mine, eu sunt cel "vinovat". Deciziile sunt ale mele, nu îmi spune nimeni ce să scot sau să public", spune Macovei.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popa popa
    pai hai sa vedem cine conduce restul publicatiilor si televiziunea lui bobby: curierul national (distrus, facut bucati, in moarte clinica, sub 4000 tiraj pe zi) - dan manea si adi voinea; gazeta de sud (sub 20.000 pe zi, scadere de 10.000 fata de anul trecut, un ziar infect in care iese in evidenta doar mica publicitate, gazeta de valcea - inchisa, gazeta de olt - distrusa, a ajuns la sub 700 tiraj saptamanal, de la 4000 tiraj/zi in 2008, de anul asta a devenit saptamanal - sotii voinea; b1tv - nasul :):), evz - serban si vladut. so, acesta poate fi trust de presa? voi vedeti ce sclavi are bobby? niste mascarici. mi se face greata.
  • Dan Istratie Dan Istratie
    1 aprilie :))
  • Bad Evil Genius Bad Evil Genius
    asta e primul semn, dar sigur nu ultima cenzura de la bulina ;)
  • Iosif Iosif
    As dori sa pot sa am timp sa comentez pe toti de pe Zelist dar nu stiu daca voi avea timp...o sa incerc....
    PASTE FERICIT TUTUROR ORIUNDE V-ATI AFLA ! LUMINA SA PATRUNDA IN INIMILE VOASTRE !
  • Silviu Silviu
    Macovei nu a luat niciodata nicio decizie, e papusica lui Serban...il vede toata redactia cum face zeci de drumuri pe zi spre biroul lui, unde ii sunt dictate directivele lui Bobi. Si el si marele Serban sunt niste slugi demne de mila...Serban s-a dus la prima intalnire a Consiliului director plin de importanta, ca el e administratorul firmei si co-actionar, si a fost imediat pus cu botul pe labe de oamenii incapabilului Bobi. Nu misca niciunul dintre ei in fata mogulului care a pus ziarul in slujba interlopilor cu care face afaceri!!!! Sa le dea Dumnezeu fix ce merita! Serban e cel care a distrus EVZ...daca nu venea el, nu pleca Ionescu care e cu trei clase si peste Serban si peste Bobi...de Macovei nici nu incape vorba! Daca la EVZ au inceput sa se cenzureze materiale de la cultura, e clar ce urmeaza...o sa plece toata lumea si o sa-i lase pe Serban si pe Macovei sa faca ei ziarul...desi nu stiu sa scrie o stire de trei randuri!

Trimite un comentariu

sus