Skip to main content

Miliardarul rus Alexander Lebedev va cumpăra The Independent, în mai puţin de 24 de ore

 

Achiziţia ziarelor The Independent şi The Independent on Sunday de către miliardarul rus Alexander Lebedev va fi anunţată în mai puţin de 24 de ore, potrivit Gavin O'Reilly, proprietarul grupului de presă Independent News & Media (INM), relatează MediaWeek.com.

Publicitate

"Aşteptăm ca în mai puţin de 24 de ore să primim veşti, care vor fi foarte bune pentru INM şi, cu siguranţă, pentru noi, conducerea companiei", a spus O'Reilly.

Săptămâna trecută, The Office of Fair Trading (OFT)- autoritatea responsabilă pentru concurenţa şi protecţia drepturilor consumatorilor din Marea Britanie-a decis că achiziţia celor două ziare de către Lebedev nu va ridica probleme de concurenţă.

OFT a spus că ar fi avut motive să investigheze afacerea dacă cifra de afaceri din Marea Britanie a companiei achiziţionate ar fi fost de peste 70 de milioane de lire sterline sau cota de piaţă a celorlalte grupuri de presă deţinute de Lebedev ar fi fost mai mare de 25%, pe teritoriul Marii Britanii.

The Independent va fi al doilea ziar britanic cumpărat de fostul KGB-ist, care a mai achiziţionat Evening Standard, în ianuarie 2009, de la Daily Mail & General Trust (DMGT).

Despre Independent News & Media:

Independent News & Media este grupul de presă care deţine ziarele britanice The Independent şi The Independent on Sunday . Compania de media a fost fondată în anul 1904 la Dublin. În prezent, grupul de presă deţine peste 200 de ziare şi reviste, precum şi aproximativ 130 de staţii radio în Australia, India, Irlanda, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Marea Britanie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tsound tsound
    asta e un fel de "Ironic Moments of Irony "..independent-kgb :))

Trimite un comentariu

sus