Skip to main content

Profitul Academiei Caţavencu: 500-600.000 de euro în cei mai buni ani

 

Academia Caţavencu a terminat anul 2009 în pierdere dar în anii buni profiturile au ajuns şi la 500-600.000 de euro, spune Doru Buşcu, director editorial. Cât priveşte distribuţia, Caţavencu vinde aproximativ 30.000 de exemplare pe ediţie (vânzările în ultimi zece ani, la finalul articolului ).

Publicitate

Doru Buşcu, despre performanţele financiare:

  • În 2009, Academia Caţavencu a pierdut bani, pentru prima dată în ultimii ani. E vorba de sute de mii de euro.
  • În 2008, profitul net a fost de aproximativ 400.000 de euro.
  • Cei mai buni ani au fost 2006 şi 2007, când profitul net a fost de peste jumătate de milion de euro.

Care sunt previziunile pentru 2010, după plecarea unei părţi consistente a redacţiei ?

Buşcu:

“2010 era bugetat pe zero dar, după plecarea lor, va fi pe un profit semnificativ. În cuantumul costurilor, bugetul de salarii însemna 65-70%”.

Vânzări pe ediţie – până în 30.000 de exemplare

Academia Caţavencu vinde, în medie, până 30.000 de exemplare la fiecare număr, conform datelor de la Biroul Român de Audit al Tirajelor pe anul trecut.

Săptămânalul a ajuns la o medie de sub 30.000 de copii săptămânal după ce, în anii de vârf monitorizaţi de BRAT, pendula între 50 şi 60.000 de exemplare.

Vânzările medii ale săptămânalului Academia Caţavencu în ultimii zece ani:

2009* - 28.100 de exemplare pe ediţie
2008 - 28.700
2007 - 37.700
2006 - 39.980
2005 - 53.700
2004 - 56.800
2003 - 45.100
2002 - 41.700
2001 - 44.400
2000 - 55.600
1999** - 61.900

*perioada ianuarie-octombrie 2009
**lunile iulie decembrie 1999
Sursa: BRAT

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nimic radical nimic radical
    Eeee,asta e situatia...poti sa ai si esecuri,poti sa ai si succesuri
  • cineva.care.stie.tot.org cineva.care.stie.tot.org
    Stimate dle Obae,

    E deja penibil de transparent ce se intimpla in subsolul acestor postari ale dumneavoastra. E trista viata, nu-i asa, atunci cind idealurile au devenit pretext pentru marketing si invocarea lor doar o banala tactica publicitara. Cind slugile cele mai bine hranite se haiducesc si-si omoara boierii binefacatori, in numele inaltelor idealuri de "eliberare de sub jugul..." mogulilor asupritori. In fine, intre tradarea prietenilor si fidelitatea fata de idealurile invocate pompos se intinde un desert nesfirsit de retorica si minunate prilejuri de "dezbatere onesta" in subsolul unor bloguri. Si , dupa cum stiti, adevarul nu e niciodata undeva la mijloc, ci pur si simplu in alta parte.

    Toate cele bune va doresc!
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    Aproape-off-topic. Doresc sa fac si eu niste precizari. Am vazut in mai multe locuri ca sunt trecut pe lista "dezertorilor".
    Oameni buni, eu am parasit colectivul de bule de la Catavencu din 1 Mai 2007. Am luat aceasta decizie cand am considerat ca nu mai am umor. Spre deosebire de altii, am avut curajul sa recunosc asta. De atunci m-am acrit si mai tare. De ce m-am acrit? E o poveste lunga. Asadar nu am cum sa plec de la vechiul Catavencu din moment ce am plecat acum 3 ani si nici nu am cum sa ma angajez la noul Catavencu din moment ce nu mai am umor. Este adevarat ca am fost contactat de cei care au plecat, ceea ce ma maguleste dar ma si intristeaza in acelasi timp. Am imbatranit. ("Aici mi-ar fi convenit o poanta" - umor de interior) Personal, cred ca e loc destul si pentru doua reviste de satira politica drept pentru care le urez succes ambelor tabere.
  • Valerica Nicolau Valerica Nicolau
    se aude ca si eu voi pleca de la emira direct la rude, în bangladesh, consul general!
  • Valerica Valerica
    Pe surse, Academia Catavencu nu mai trece de 20.000 exemplare vandute in ianuarie. Gurile prapastioase spun ceva de zece mii si putin. Buscu delireaza cu profiturile. Sa se multumeasca cu milionul incasat de la Vantu. Seniorii cu umor oricum plecasera. Daca pleaca si Morar la ICR New York, cum se aude, povestea s-a terminat.
  • Luca Luca
    Sa fie ei sanatosi si mai vedem ce salarii o sa le dea andrici. asta n-a fost in stare sa-i plateasca pe ai lui, d-apoi sa mai investeasca in print. pe Bobby Paunescu il inteleg, pompeaza bani in brandurile luate de la ringier pt ca e la moda sa fii mogul si el e in general un tip monden, dar pe domnul andrici de la city fm, marele investitor care a inselat CNMV-ul acum vreo 2 ani, zau ca nu-l pricep
  • andy andy
    plecatii din catavencu invoca exact ceea ce li s a spus sa invoce.lupta e grea.se incearca punerea pe butuci a realitatii.urat.e mana lui basescu si a pdl aici.findca vantu a fost antibasescu in campanie,oamenii de afaceri din pdl si alti inalti asa-zisi demnitari incearca sa i inchida gura si sa dea sange poporului si asa se ajunge la nemultumiri si demisii.f simplu si securistic.ce le ar mai conveni astora de la putere sa aiba presa subordonata
  • dumitru dumitru
    baietii astia - demisionarii - probabil ca nu isi dau seama pe ce lume traiesc. si asta e grav, pentru ca au pacalit cititorii ani la rind. este cel mai prost moment posibil in care sa te lansezi cu un nou produs in print, si ei ar trebui sa stie asta.
    am vazut un comentariu in care se spunea ca daca ar fi avut salarii de 6-7.000 lei n-ar fi plecat nicaieri. domnului respectiv ii spun ca un salariu de 1.500 euro este considerat mic, jenant chiar, la "academicieni".
  • trustman trustman
    si uite asa, acuzatiile celor care au plecat par a fi adevarate. pentru ca diferenta intre vanzarile din 2008 (cand au avut profit) si cele din 2009 (cand au fost pe pierderi) este nesemnificativa. ceea ce inseamna management prost.

Trimite un comentariu

sus