Skip to main content

Revista presei media - 5 martie

 

Publicitate

catalin-prisacariu1Cătălin Prisăcariu, fostul redactor-şef adjunct de la Academia Caţavencu (AC), a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre motivele ruperii redacţiei AC, despre planurile celor care pleacă şi despre cenzura din campania electorală.

Iată câteva idei desprinse din discuţia cu cititorii HotNews:

  • A existat o listă de nume tabu. Redacţia, adică cei care au plecat acum, nu au respectat aceste tabu-uri. Dar au fost şi situaţii în care texte scrise de redactori au fost scoase din revistă înainte de trimiterea în tipar.
  • Intenţia de plecare datează de multe luni. Doar că, iniţial, era vorba de toată echipă, adică inclusiv de cei care au rămas. Între timp, însă, cei care au rămas s-au răzgîndit, probabil constrânşi de relaţia extrem de bună cu acţionarul revistei.
  • Despre SOV (Sorin Ovidiu Vântu n.r.) nu se poate scrie nimic interesant, pentru că nu e un personaj interesant. E cel mult un personaj care ne va interesa în măsura în care va interveni în chestiunile de interes public. Şi ceva, nu spui ce:), ne face să credem că va interveni.
  • Din câte ştiu, Mircea (Mircea Toma n.r) a avut reacţii, mai ales prin intermediul Agenţiei de Monitorizare a Presei, pe care o conduce, care a făcut publice rapoarte care demonstrau politica editorială părtinitoare a trustului;
  • Cătălin Prisacariu, ex-Academia Caţavencu, în discuţie online: "A existat o listă de nume tabu în campania electorală"

BOBBY PAUNESCU - INTERVIUEvenimentul zilei şi Capital au fost vândute de Ringier România către Editura Evenimentul şi Capital pentru 200.000 euro, potrivit datelor publicate miercuri în Monitorul Oficial, însă Bobby Păunescu a declarat pentru Mediafax şi HotNews că această sumă reprezintă doar o parte din preţul de achiziţie.

"Având în vedere că modul de a calcula preţul final este unul complex şi implică şi alte lucruri - mai multe contracte - părţile (Editura Evenimentul şi Capital şi Ringier, nr.) au stabilit ca preţul de achiziţie al publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital să rămână confidenţial. Suma de 200.000 de euro este parte din suma de achiziţie a publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital. Nu este suma finală", a explicat Bobby Păunescu pentru Mediafax. (Foto: Andrei Pungovschi, Mediafax Foto)
Despre acest subiect au mai scris Money.ro, Adevărul, Daily Business şi Cotidianul.

mircea-badea-25

Mircea Badea a ameninţat că nu va mai cita ziarul Gândul la emisiunea În gura presei dacă bloggerul Zoso nu este eliminat de pe site-ul publicaţiei. Gândul s-a executat în două ore, scrie Evenimentul Zilei.

Ziarul Gândul a dorit o diversificare a figurilor care completează secţiunea „Comunitate” de pe site şi, pe lângă jurnalişti consacraţi, precum Lelia Munteanu sau Liliana Ruse, au invitat şi bloggeri, printre care şi Vali Petcu - Zoso. Pe Mircea Badea l-a deranjat alegerea mai-marilor Gândul de a oferi pe site un spaţiu editorial tânărului de ale cărui capacităţi intelectuale se îndoieşte. Contactat de EVZ, Zoso se declară „scârbit” de situaţie.
„Gândul” a renunţat la Zoso de frica lui Mircea Badea

Aflate deja la a treia ediţie, Premiile de Excelenţă IAA îşi propun ca, şi în acest an, să aducă recunoaştere şi mulţumiri publice acelor personalităţi care, prin efortul şi implicarea personală, au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea industriei de marketing şi comunicare din România. Propunerile vor fi primite până pe data de 20 martie, orele 18:00, scrie IAA.ro.
Pe 25 martie se vor decerna Premiile de Excelenţă IAA

Călin Fusu, CEO şi acţionar majoritar Neogen, discută online cu cititorii HotNews despre soarta reţelelor sociale româneşti în faţa celor străine şi despre prezenţa românească în media regională vineri, de la ora 12.00.
Călin Fusu, Neogen, discută online despre reţelele sociale româneşti vs. reţelele străine şi despre prezenţa românească în new media din regiune vineri, de la ora 12.00

O campanie integrată reuşită se poate face cu o idee bună şi un buget mic. Iar dacă bugetul nu-ţi ajunge, poţi renunţa la publicitatea pe TV şi doar cu acei bani îţi poţi atinge obiectivul, spune, într-un interviu pentru Wall-Street, consultantul în comunicare şi marketing John Griffiths, cu o experienţă în planning de peste 25 de ani.

John Griffiths: "Un motiv pentru care poţi face o campanie bună e că ideile nu costă nimic şi nu costă foarte mult să le implementezi, în afară de cazul când vrei să cheltuieşti foarte mulţi bani. Un alt motiv pentru care cred că poţi să o faci cu un buget mic e diferenţa pe care a adus-o Internetul."
Consultantul John Griffiths- De ce buget ai nevoie pentru o campanie integrată

La sediul CNA şedinţa de constituire a Comisiei Paritare pentru selecţia furnizorului unic al Serviciului Naţional de Măsurare a Audienţelor TV. Din Comisia Paritară fac parte membrii CNA: Răsvan Popescu - preşedinte al CNA, Szász Attila, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Gelu Trandafir, alături de reprezentanţi ai principalilor radiodifuzori, precum şi observatori din diverse companii, informează site-ul IAA.
Pregătiri pentru Serviciul Naţional de Măsurare a Audienţelor TV

Dacă invitatul primei ediţii a noii emsiuni de pe TVR Cultural "Literatura de azi" a fost criticul literar Alex Ştefănescu, pe 8 martie, darul către telespectatori este întâlnirea cu Cristian Tudor Popescu - scriitorul, informează Jurnalul Naţional, care citează un comunicat al TVR-ului.
Cristian Tudor Popescu, invitat la "Literatura de azi"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pic si Poc Pic si Poc
    Astia care fac audientele ("furnizor unic") e musai sa fie verificati, inclusiv de "foruri" independente, pentru ca au in mana o arma foarte periculoasa.
    Pentru ca publicitatea se orienteaza dupa ei, practic au puterea sa controleze continutul emisiunilor si, astfel, mentalul colectiv (imaginea de sine).
    Oamenii dau peste emisiuni infecte la televizor si stiu ca ele exista fiindca "fac rating". Cati nu stiti in jurul vostru care se intreba: "bai nene da' asa prosti sintem?".
    Vezi niste motive de suspiciune si aici:
    http://www.carieremedia.ro/2010/03/05/semasluiesc-audientele-tv/

Trimite un comentariu

sus