Skip to main content

The Times va introduce taxa pe conținutul online în luna mai

 

Mai multe agenții de media din Marea Britanie spun că ziarul The Times va introduce o taxă pe conținutul online, începând din luna mai, scrie The Guardian pe blogul său.

Publicitate

În ultima perioadă, se vehicula ideea că taxa pe conținutul online al ziarului va fi introdusă după Cupa Mondială de fotbal, care va avea loc între 11 iunie și 11 iulie. Raționamentul acestei idei era că acest eveniment va genera un trafic imens și ar fi păcat ca acesta să fie sufocat de cererea de plată introdusă pe site.

De curând, însă, agențiile de media au fost anunțate că The Times nu le poate oferi garanții cu privire la audiența pe luna mai. Asta înseamnă că ziarul nu le poate spune câți oameni vor intra pe site pentru a le vedea campaniile publicitare în luna respectivă, ceea ce induce ideea că sistemul de plată va fi introdus în luna mai.

'' Cred că vor introduce plata în luna mai sau iunie'', a declarat Rob Lynam, responsabil cu achiziția sptațiului de publicitate în cadrul agenției Mediaedge:cia.

"Audiența lor va scădea considerabil în luna mai, din momentul va fi introdusă taxa", a spus o agenție de media care a preferat să-și păstreze anonimantul.

Conducerea cotidianului, deținut de magnatul de presă Rupert Murdoch, a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect, înainte de lansarea propriu-zisă a sistemului de plată.

News Corporation, compania care deține ziarul The Times, nu a făcut deloc un secret din introducerea plății pentru conținutul online. În luna ianuarie, The Times și-a angajat un om special pentru a se ocupa de partea digitală a ziarului, pe Gurtej Sandhu de la Star TV Asia.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu