Skip to main content

Despărţire cu scântei între Monitorul de Suceava şi ARBOmedia

 

ACTUALIZARE: Noua regie care vinde publicitatea ziarului Monitorul de Suceava este Midas Media. Compania Midas Media este deţinută de Silviu Ispas, fostul şef al ARBOmedia.

Publicitate

Ziarul Monitorul de Suceava a anunţat despărţirea de regia de publicitate ARBOmedia. Cotidianul sucevean invocă faptul că ARBOmedia a încheiat, zilele trecute, un contract cu un ziar concurent – Obiectiv de Suceava.

De cealalaltă parte, ARBOmedia spune că intenţia Monitorul de Suceava de a rezilia contractul este mai veche şi tocmai din această cauză s-au orientat către un alt titlu pe care să îl reprezinte. (Poziţiile celor două părţi, în cele ce urmează)

Ce spun părţile implicate?

Monitorul: Gestul firmei ARBOmedia este un afront direct adus corectitudinii, bunei credinţe şi bunei morale.

Poziţia celor de la Monitorul de Suceava este dură la adresa regiei ARBOmedia. Ziarul "declină continuarea parteneriatului cu societatea comercială ARBOmedia.net din Bucureşti, prin denunţarea unilaterală a contractului de regie existent, din raţiuni ce ţin atât de moralitatea comportamentului în afaceri, cât şi pentru protejarea intereselor ziarului împotriva acţiunilor firmei care îi pot afecta funcţionarea."

"Am aflat cu totală surprindere de faptul că partenerul nostru din Bucureşti, firma ARBOmedia, a semnat în paralel un contract similar cu un ziar competitor, care difuzează cel mult un sfert din tirajul Monitorului de Suceava şi care refuză de ani buni să se auditeze sau să accepte măsurarea audienţei prin SNA."

"Acest gest al firmei ARBOmedia este o nouă abdicare de la principiile profesionalizării industriei de media, pentru care sute de publicaţii şi de clienţi de publicitate au investit milioane de euro în ultimii ani."

"Simultan, dorim să informăm că, în contextul conflictului de interese flagrant generat de firma ARBOmedia prin reprezentarea concomitentă a două ziare concurente, Monitorul de Suceava nu îşi permite să se complacă într-o falsă colaborare pe perioada preavizului contractual, întrucât suferă pierderi generate de încălcarea de către firma ARBOmedia a contractului de regie."

ARBOmedia: decizia Monitorul nu este o noutate

Intenţia Monitorul de a rezilia înţelegerea cu regia de publicitate era anunţată încă dinainte ca ARBOmedia să semneze contractul cu Obiectiv de Suceava, spune Alin Alecu, director de comunicare ARBOmedia.

Alin Alecu, pentru paginademedia.ro:

"Legat de renunţarea publicaţiei Monitorul de Suceava de a colabora cu ARBOmedia, aceasta nu este o noutate. Domniile lor au transmis încă din 17 martie o solicitare de reziliere a contractului, iar noi le-am răspuns prin adresa noastră din 30 martie că nu înţelegem motivele care stau la baza acestei solicitări. Mai mult, i-am invitat la o discuţie pe marginea acestui subiect atât în data de 07 aprilie 2010, cât şi la Conferinţa ARBOsfera de la Sibiu din 16-17 Aprilie. Din păcate, ambele invitaţii au fost declinate."

"Având în vedere intenţia clară a celor de la Monitorul de Suceava de a întrerupe colaborarea cu ARBOmedia, precum şi seriozitatea pe care am găsit-o la partenerii noştri de la Obiectiv de Suceava am decis că cea mai bună cale de a continua să oferim clienţilor noştri acoperire în judeţul Suceava este să semnăm Contractul de Regie cu noua publicaţie."

"Înţeleg personal supărarea colegilor de la Monitorul de Suceava însă consider ca un adevăr spus doar pe jumătate nu reprezintă o poziţie corectă faţă de noi. Vom continua să protejăm interesele presei locale care lucrează cu ARBOmedia, dar în acelaşi timp, trebuie să ne securizăm propriul business în cazul în care acesta este afectat de deciziile emoţionale ale unor parteneri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus