Skip to main content

Laurenţiu Ciocăzanu: Adevărul nu e o fabrică de ţigări şi nici o pompă de petrol

 

laurentiu-ciocazanuLaurenţiu Ciocăzanu, director editorial demisionar al Adevărul, a explicat pentru paginademedia.ro că motivele demisiei sunt înlăturarea lui Răzvan Corneţeanu de la conducerea Adevărul şi felul brutal în care s-a produs acest lucru.

Publicitate

Ciocăzanu, pentru paginademedia.ro:

“Nu mai aveam nicio garanţie că înţelegerea noastră din 2006, de a face presă după modelul occidental de la Ringier, se va mai respecta. Noi am venit de la Ringier şi cu tipul acesta de presă am fost învăţaţi”, a spus Ciocăzanu.

Laurenţiu Ciocăzanu a vorbit într-un interviu acordat paginademedia.ro despre şedinţa furtunoasă de aseară de la Adevărul şi despre decizia de a pleca de la ziarul omului de afaceri Dinu Patriciu.

Laurenţiu Ciocăzanu:

“Nu am nicio problemă cu Peter Imre, Andrei Ştefan (fiul vitreg al lui Dinu Patriciu n.r.) şi Claudiu Constantinescu, dar nici ei n-au nicio treabă cu presa. Adevărul nu e o fabrică de ţigări şi nici o pompă de petrol”, a mai spus Laurenţiu Ciocăzanu.

Interviul, pe larg:

Carmen Andronache: Care a fost motivul pentru care v-aţi dat demisia?
Laurenţiu Ciocăzanu: A fost urât felul în care a fost scuipat în stradă Corneţeanu, după performanţele pe care le-am reuşit impreuna aici şi asta ne face să credem că ceea ce va urma nu se potriveşte cu genul de presă pe care îl ştim noi.

Ce veţi face în continuare?
Nu ştim ce vom face în continuare, pur şi simplu plecăm pentru că nu avem cum să continuăm aşa. Eu nu ştiu ce voi face în continuare.

Ştiaţi ceva despre o astfel de mişcare a patronului?
Am aflat că se pregăteşte ceva de pe bloguri, dar nimeni nu se aştepta să se întâmple aşa, să vină cu desantul ăsta agresiv.

Ce părere aveţi despre noua conducere care se pregăteşte pentru Adevărul?
Nu am nicio problemă cu Peter Imre, Andrei Ştefan (fiul vitreg al lui Dinu Patriciu n.r.) şi Claudiu Constantinescu, dar nici ei n-au nicio treabă cu presa. Adevărul nu e o fabrică de ţigări şi nici o pompă de petrol.

Ce-mi puteţi spune despre felul în care s-a desfăşurat şedinţa de aseară?
Ce m-a surprins urât a fost tonul răstit al soţului Anei Maria Tinu prin care ne sugera că dacă patronul hotărăşte ceva trebuie să stăm drepţi în faţa lui. Iar noi i-am răspuns că patronul este şi el om ca şi noi. N-a folosit expresia asta (să stăm drepţi în faţa lui), dar asta era ideea, când vorbeşte patronul, tu trebuie să taci.

De ce credeţi că şi-a dorit Dinu Patriciu această schimbare?

Nu înţeleg de ce a fost nevoie de schimbarea aceasta abruptă şi urâtă, când Dinu Patriciu îmi spunea, aseară, la sedinta furtunoasa, că este foarte mulţumit de felul în care merg lucrurile la Adevărul.

În discuţia de aseară cu Dinu Patriciu, când l-am întrebat de ce este nevoie de o astfel de schimbare, mi-a răspuns: „Pentru că trebuie să se dezvolte compania”. Aşa nu se poate dezvolta, l-am întrebat eu.
“Nu, aşa nu se poate dezvolta”, mi-a răspuns Patriciu.

Acum un an, în Australia, Patriciu povestea aproape cu romantism momentul fericit în care l-a cunoscut pe Corneţeanu, cel mai bun manager de presă, cum îl numea atunci, iar acum, după un an, nu mai este cel mai bun manager.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ANDEI ANDEI
    http://www.dailybusiness.ro/stiri-media-marketing/patriciu-face-brainstorming-in-brazilia-cu-managementul-adevarul-36746/
  • andrei andrei
    CIOCAZANE DA' IN MATTO GROSSO TI-A PLACUT CU PATRICIU?
  • Seba Seba
    :) amuzant ce se petrece. Parca am stiut ca trebuie sa coboram din vaporul Adevarul, direct în Tenerife. Nimic nou sub soarele mogulilor.
  • nic nic
    uf,toti sunt mari si tari cand stau pe un morman de bani,din petrol!!! iar adevarul, saracu ziar, a ajuns insertul la carte!!! mai baieti, cred ca s-a terminat si joaca!hai la treaba, daca oti mai avea!
  • Baloo Baloo
    Da' tu e treaba ai cu presa dle Ciocazanu? Daca nu era conu' Dinu, mai aveai leafa de 270 milioane? Mai aveai Passat cu 300 l benzina de la Rompetrol/luna? Mai iti angajai nepotelul la editare foto?
  • popa popa
    cat de penibil esti baiatule... patronul da cu banu, el decide, nu poti tu sau cornete sa luati decizii pe banii altuia. cat despre performante, sa fim seriosi, la cati bani a bagat patriciu trebuia sa aveti 1 milion de exemplare vandute pe zi... asa ca ciocu mic, joc de glezne si pregteste limbuta si genunchii ptr noul patron :):)
  • C. Iurea C. Iurea
    Asa e dle. Ciocazanu, un ziar, chiar si Adevarul, nu e nici "fabrică de ţigări şi nici o pompă de petrol". Problema dvs. e insa ca ati facut acest asa-zis ziar cu banii de la pompa de petrol, deci nu puteti comenta prea mult atunci cand proprietarul conductei inchide robinetul. Nu a fost nici pana acum Adevarul un produs editorial de impact. S-a impus pe fondul crizei celorlalte publicatii si cu ajutorul banilor mirosind a petrol aruncati in nestire in promotii si cadouri. Deci nu e presa dupa modelul occidental ce faceati dvs. acolo.
  • Vasile Vasile
    Ce frumos, au facut scoala la Ringier si s-au dus sa muncesca la mogulas.
  • Cristi Cristi
    Sa fie pacaleala de 1 Aprilie toata faza cu Adevarul ?

Trimite un comentariu

sus