Skip to main content

OTV, zgâlţâit de CNA cu o amendă de 10.000 după o emisiune despre cutremure

 

Dan DiaconescuPostul OTV nu se lasă de cutremure şi clarvăzătoare. Dan Diaconescu a invitat în ediţia din 11 martie a emisiunii sale nocturne o femeie care susţine că are puteri paranormale cu ajutorul cărora a prezis un cutremur în România.

Publicitate

"Paranormala" nu a prevăzut însă amenda care îl păştea pe Dan Diaconescu10.000 de lei, pentru că OTV a indus panică în rândul populaţiei cu privire la iminenţa producerii unui cutremur de 6 grade pe scala Richter.

Invitata lui Dan Diaconescu a prezis că într-o noapte de primăvară va avea loc în România un cutremur care va cauza sute şi chiar mii de morţi şi răniţi. Mai mult, pe parcursul emisiunii, Dan Diaconescu îi cere invitatei sale detalii despre efectele dezastrului natural.

În momentul în care un radiodifuzor face referire la iminenţa producerii unui dezastru natural acesta este obligat să transmită şi punctul de vedere al unei autorităţi competente, în situaţia de faţă Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Iată un fragment din discuţia lui Dan Diaconescu cu invitata clarvăzătoare:

Dan Diaconescu: Şi, vor muri mulţi oameni?
Doina (clarvăzătoarea): Or să fie victime şi răniţi, nu va trece mult timp.
D.D: Deci ăsta din România, cam câte victime va face?
Doina: Între victime şi răniţi vor fi între trei sute, trei mii...
D.D.:Şi cam câte grade va avea pe scala Richter..
Doina: Va fi de 6,1-6,3.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul OTV pentru că nu a tratat cu obiectivitate clarviziunile invitatei lui Dan Diaconescu şi nu a prezentat punctul de vedere al Institutului Naţional de Fizică a Pământului şi al altor autorităţi competente.

Foto: Mediafax Foto, Sorin Andreica (Publimedia)

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DR DR
    La fel ca de fiecare data cand s-au intamplat celelalte preziceri.

Trimite un comentariu

sus