Skip to main content

PE SCURT: Cursuri de jurnalism pentru liceeni, UTV emite în format HD, Decât o revistă la numărul 2

 

Coperta_Finala_cotor_citit.inddCentrul pentru Jurnalism Independent lansează cursuri de presă pentru liceeni. Postul muzical UTV, deţinut de Sorana Urdăreanu, fiica lui Tiberiu Urdăreanu (UTI) emite în format HD. Iar echipa de la Decât o revistă iese şi cu numărul doi al publicaţiei.

Publicitate

Câteva detalii:

  • Cursul pentru liceeni are ca temă Presa şi discriminarea. Are ca ţintă 20 de tineri din Bucureşti, dintre care 10 de etnie romă. Şapte dintre aceştia vor participa şi la o şcoală de vară, în august. Se va discuta despre Jurnalism şi interes public, Rasismul în presă şi Noile tehnologii în media. Înscrieri pâna la 12 aprilie. Detalii despre curs

Traineri:

Ioana AvădaniCentrul pentru Jurnalism Independent
Costel TrofinUniversitatea Babeş-Bolyai
Marian ChiriacDivers.ro
George LăcătuşRomânia liberă
George Hari PopescuFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Cristian CurusRomânia liberă

  • Postul muzical UTV începe să emită în format HD la 9 aprilie, când postul deţinut de Sorana Urdăreanu împlineşte cinci ani de emisie. Pentru a putea vedea UTV HD este nevoie de un receptor specializat (Set Top Box), care este oferit de principalii operatori de cablu şi de un televizor LCD sau cu plasmă compatibil HD (HD ready). Primul operator de cablu care va distribui UTV HD este UPC.
  • Gândit iniţial ca un proiect unicat, Decât o revistă lansează numărul 2, o publicaţie trimestrială. Se va găsi la Anthony Frost şi în reţeaua Cărtureşti. Din cele 128 de pagini ale numărului 2: fotografii de Miri Bratu şi Alex Gâlmeanu, un portret al regizorului Radu Muntean, o analiză a popularităţii magiunului de Topoloveni, o radiografie a unei relaţii de 8 ani în prag de eşec şi un eseu scris de Diana Dondoe despre experienţa de a fi fotografiată de un maestru japonez excentric.
  • Andy Liţă a fost numit în funcţia de Business Director al companiei OgilvyInteractive, coordonând astfel operaţiunile de digital ale întregului grup Ogilvy în România. În ultimii 6 ani, Liţă a condus o parte importantă a operaţiunilor OgilvyAction la nivel local. El va conduce o echipă de 15 oameni, alături de Vasile Alboiu, Creative Director OgilvyInteractive.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus