Skip to main content

Revista presei media - 8 aprilie

 

Publicitate

PDL - POIANA BRASOVPremierul Emil Boc a susţine că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează". De aceea, Antena a fost amendată de CNA şi, probabil, şi celălalt post "urmează", a spus premierul, în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV, relatează Mediafax.

Boc: "Purtătorul de cuvânt vrea să corecteze dezinformările pe care Realitatea TV şi Antena 3 le proferează, dezinformări care se repetă în fiecare zi, de foarte multe ori intoxică românii cu lucruri neadevărate, care nu au niciun fel de fundamentare în Guvern, iar premierul are obligaţia să vină".

Declaraţiile premierului au generat reacţii din partea posturilor TV:

Cătălin Popa, director executiv Realitatea TV: Realitatea TV va permite intervenţii în direct ale purtătorului de cuvânt al Guvernului doar dacă sunt convenite în prealabil, din cauză că intervenţiile neprogramate nu lămuresc situaţia discutată, generând modificarea desfăşurătorului şi pierderea publicităţii.

Sorin Oancea, director general Antena 3: "Dacă TVR nu a vrut să-i dea o emisiune săptămânală, noi îl aşteptăm zilnic la emisiunea Gabrielei Firea de la 20.00 la 21.00, să ne spună starea naţiunii"

Boc atacă Antena 3 şi Realitatea TV, luând microfonul reporterului Realităţii
Directorul de la Antena 3 îi propune lui Boc să vină zilnic la emisiunea lui Firea
Realitatea TV va permite doar intervenţii în direct programate ale purtătorului de cuvânt al lui Boc

adrian-sarbu17Pieţele de televiziune din Europa Centrală şi de Est vor recupera până în 2012 pierderile din timpul recesiunii, iar jucătorii internaţionali mari, precum News Corp şi RTL, vor rata oportunităţile de revenire la creştere, a declarat pentru Financial Times directorul general al CME, Adrian Sârbu, potrivit Mediafax.

"Nimeni nu poate face bani în regiunea noastră, cu excepţia liderilor (de piaţă din fiecare ţară - n.r.) ", a declarat Adrian Sârbu, anticipând că Europa Centrală şi de Est îşi va reveni după anul greu 2009 mai repede decât pieţele occidentale. Despre acelaşi subiect au scris şi Wall-Street şi Gândul.

ZenithOptimedia şi-a revizuit în sens pozitiv predicţiile privind cheltuielile globale de publicitate în 2010, apreciind, în cel mai nou raport trimestrial, că piaţa va creşte cu 2,2% la nivel internaţional anul acesta, potrivit HotNews şi Daily Business, care citează Mad.co.uk şi respectiv Adweek.com. Pentru Europa Centrală şi de Est, ZenithOptimedia prevede o creştere de 5,7%. După un declin de 12,1% în 2009, pieţele dezvoltate "se stabilizează", scăderea publicităţii reducându-se la 0.8% în 2010, arată raportul agenţiei deţinute de grupul de comunicare Publicis.

Telenovela de epocă Aniela se termină în aprilie, cu două luni mai devreme decât „predecesoarea“ sa, Regina, scrie Adevărul. Astăzi, pe platourile din Buftea, au loc ultimele fimări pentru Aniela. Ultimul episod va fi difuzat după data de 20 aprilie. Proiectul a durat opt luni, dar nu a avut succesul dorit şi nici audienţele aşteptate. Ca medie, în perioada 14 septembrie - 16 noiembrie 2009, serialul a avut o audienţă de 412.000 de telespectatori.
„Aniela“ moare mai tânără decât „Regina“

murdoch9Patronul concernului de presă News Corp., Rupert Murdoch, a declarat că accesul Google şi Microsoft la conţinutul online al ziarelor sale ar putea fi limitat la doar una sau cel mult două fraze din fiecare ştire, de îndată ce va fi introdus sistemul generalizat de plată, potrivit Money.ro şi Wall-Street, care citează AFP şi respectiv Bloomberg. "Cred că majoritatea ziarelor vor pune un zid în faţa conţinutului online, care nu va putea fi sărit decât dacă plăteşti. Rămâne de văzut cât de înalt va fi acesta, în sensul că vizitatorii vor avea acces doar la câteva fraze sau la întreg articolul", a afirmat Murdoch.

Pe fondul amplificării fenomenului de piraterie digitală, industriile creative - film, muzică, televiziune şi software - din 27 de state membre ale Uniunii Europene au înregistrat în 2008 pierderi de 10 miliarde euro, peste 185.000 de locuri de muncă fiind desfiinţate din această cauză, potrivit Financiarul, care citează un studiu al Tera Consultants. Dacă tendinţa va con­tinuă, până în 2015 vor fi înregistrate pierderi de 240 de mld. euro, avertizează autorii studiului.
Pirateria pe internet produce pierderi de 240 mld. euro în UE 27

Un post de televiziune din Slovacia este pasibil de a fi amendat pentru că în timpul unei emisiuni a fost rostită o frază în limba engleză fără ca televiziunea să fi folosit subtitrarea în slovacă, încălcând astfel controversata lege a limbii de stat. Legea limbii de stat a intrat în vigoare în 2009 şi stabileşte că folosirea incorectă a limbii slovace va fi pedepsită cu o amendă de până la 5.000 de euro, scrie Cotidianul.
Folosirea englezei, pedepsită în Slovacia

Foto Emil Boc: Mihaela Cojocariu, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Stire Realitatea TV: Protest al pensionarilor in sprijinul medicilor de familie, in Piata Revolutiei. De fapt, era vorba de oameni strins la corturi instalate de ziua sanatatii, pentru consultatii gratuite! Au dat-o de 3 ori ieri dimineata, dupa care au renuntat, ca era prea gogonata. Stire RTV de la care a plecat si discutia cu Boc: Emil Boc a spus pe 2 octombrie ca pastreaza 2 secretari de stat la ministere. In fapt, pe 1 octombrie iesisera PSD-istii de la guvernare, iar Boc a spus ca pina la alegeri nu numeste altii, ramin 2! Daca asta e presa sa nu ne mai miram de prabusire!
  • Yoda Yoda
    Vedeţi cum face Emil Boc agenda CNA?

Trimite un comentariu

sus