Skip to main content

Roşia Montana, varianta cu ţigarete. Cui îi foloseşte o campanie împotriva contrabandei cu ţigări?

 

Acest talk-show ar putea anunţa salvarea de la faliment a 50.000 firme private” ... “Dacă prin contrabanda cu ţigări nu s-ar priva anual bugetul de stat cu 1 miliard de euro”. Vă sună cunoscut? Textul este o propunere de campanie TV împotriva contrabandei cu ţigări.

Publicitate

Asemănarea cu seria de reclame Roşia Montana a fost sesizată de membrii CNA, în faţa cărora şi-au prezentat propunerile British American Tobacco (finanţator), agenţia BBDO (realizator) şi Ministerul de Interne (susţinător).

Înainte de a detalia discuţiile iscate de campanie, iată câteva propuneri de inserţii TV:

bat3-l bat4-l

Care au fost observaţiile CNA? Membrii forului, scrie HotNews, au găsit neadecvat faptul că se doreşte informarea populaţiei asupra prejudiciilor pe care contrabanda cu ţigarete le aduce bugetului de stat şi nu în privinţa efectelor grave ale fumatului asupra sănătăţii.

Alte două propuneri:

bat5-lbat6-l

BAT a lansat, pe 9 aprilie, o campanie desfăşurată în principal prin panotaj stradal, în care atrage atenţia asupra pierderilor bugetare provocate de contrabanda cu ţigarete. Campania urmează să fie extinsă şi pe TV, sub forma de campanie comercială (plătită).

Reprezentanţii celor doi parteneri - MAI şi BAT - s-au prezentat la CNA, joi, pentru discuţii pe tema acestei campanii, notează HotNews. Discuţiile au fost abandonate în cele din urmă, când participanţii au constatat că acestea erau necesare doar dacă acea campanie era nu una comercială, ci una socială pentru care este necesar acordul CNA. Forul nu a putut decât să-şi exprime dezaprobarea în privinta mesajului central al campaniei.

Dan Grigore:

"Mi se pare periculos, din partea unei autorităţi publice de forţă cum este MAI, că se pune accentul în mod civic pe ilegalitatea unor ţigări şi nu pe nocivitatea generală a fumatului. Se pune accentul pe interesul statului de a primi mai mulţi bani la buget, indiferent de sănătatea oamenilor.

Unul din spoturile campaniei Roşia Montana, realizate de Bogdan Naumovici:

[flashvideo filename=video/spot1.flv /]

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan g dan g
    asta se face din bani publici ? fain ! şi aşteaptă să meargă careva cu pârâtu" ?
  • Monica Monica
    Pana la urma reclamele astea au dreptate. Sunt bani care se pierd. Si daca aduni toate domeniile economice in care se pierd bani, realizezi ca nici nu era nevoie sa ne imprumutam la FMI.

Trimite un comentariu

sus