Skip to main content

Salariile de la România liberă se dau în trepte. Motivul: creanţele din contractele de publicitate

 

romania-libera6Salariile de la România liberă vor fi plătite eşalonat pe câteva zile, începând din această lună. Salariile care urmau să intre pe data de 10 vor ajunge în conturile ziariştilor în aceste zile. Potrivit unui mesaj intern, angajatii sunt anunţaţi că, din luna mai, “plata salariilor se va decala de pe data de 10 pe data de 15 a lunii”.

Publicitate

Practic, nu se mută pe data de 15, ci vor fi achitate, treptat, în cele cinci zile.

Motivul acestei soluţii de plată ţine de sumele mari (câteva milioane de euro, potrivit informaţiilor paginademedia.ro) pe care România liberă le are de încasat din contractele de publicitate.

O parte din banii din salariu vor fi viraţi pe data de 10 a lunii, iar restul în următoarele cinci zile.

Din mesajul intern:

"După cum ştiţi deja, plata salariilor a fost întârziată şi mai este încă întârziată la unii dintre voi."

"În perioada decalată vom face toate demersurile pentru recuperarea banilor din piaţă, astfel încât această dată de 15 să reprezinte, aşa cum v-am obişnuit anterior cu data de 10, data la care banii să fie în contul vostru."

"Este bine să mai ştiţi că plata salariilor este prioritară pentru companie, înainte de celelalte scadente către furnizorii de servicii."

"Plata salariilor nu se mută de pe 10 pe 15 a lunii, ci achitarea se va face în intervalul 10-15. Încercăm în continuare să menţinem data de 10 ca dată fixă de plată, dar în funcţie de disponibil, virarea către salariaţi se poate prelungi cu aceste 5 zile."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    peste tot sunt probleme cu banii. nu va agitati. e ceva normal in criza.
    fiti uniti!
  • closcobaur closcobaur
    Corect ca partea redactionala a suferit schimbari majore. Dar nu cumva sa schimbat si partea administrativa? Si departamentul publicitate(conducerea la publicitate)? Dep vanzari?

    Ar trebui analizate toate structurile. Nu credeti?
  • Crobaur Crobaur
    Este prima data cand aud ca s-au intarziat salariile la RL! Stiu ca au mai fost intamplari raslete... cativa redactori si-au luat cu intarziere salariile (o zi sau doua) dintr-o greseala umana. Insa daca si la RL se intarzie plata cu zilele la toata lumea si mesajul intern arata cum arata... e dureros!
    Oricum mesajul de la resurse a venit la 4 zile de cand banii trebuiau sa intre si asta pentru ca au inceput oamenii sa comenteze azi. Deci e doar o "spalare" a imaginii... ca sa nu comenteze oamenii pe bloguri!
  • lili lili
    adamescu!si ai spus totul! tipic! de asta nu o sa faca niciodata afaceri mari de presa!
  • gigi gigi
    Asa si?

    Macar voi va luati salariile in max 5 zile fata de data obisnuita.
    Sunt altii care si le iau la 3 sapt in cel mai bun caz sau si mai rau...mai deloc
  • Acid Acid
    Poate datoriile Romaniaie libera se datoreaza de fapt articolelor de 2 lei care se publica in ziar ...ar trebui sa dea de gandit tuturor asa zisilor redactori ce exista in acea companie.

Trimite un comentariu

sus