Skip to main content

Situaţie aprinsă la Adevărul: Răzvan Corneţeanu nu mai vine de azi la Adevărul Holding. Alţi 10 oameni pleacă! Filmul incredibil al unei şedinţe furtunoase.

 

corneteanu-23Azi noapte, la ora 2.00, Răzvan Corneţeanu a ieşit pentru ultima dată din biroul de director general al Adevărul Holding. După o şedinţă furtunoasă, de cinci ore, cu momente de tensiune ajunse la maxim, Corneţeanu şi-a dat demisia. De astăzi, nu mai vine la birou. Dinu Patriciu preia interimar funcţia de preşedinte.

Publicitate

Alţi aproximativ 10-15 oameni şi-au depus demisiile, după o şedinţă în care Peter Imre a fost la un pas să sară la Răzvan Corneţeanu, iar fiul vitreg al lui Dinu Patriciu l-a invitat afară, ca pentru o confruntare directă, pe managerul de la Adevărul Holding.

Paginademedia.ro vă prezintă filmul incredibil al unei şedinţe furtunoase, în urma cărora şi-au depus demisiile, printre alţii, Grigore Cartianu, redactor şef al ziarului Adevărul şi Laurenţiu Ciocăzanu, director editorial Adevărul. O şedinţă uluitoare pentru cei care au luat parte la ea.

Filmul evenimentelor:

  • Seara, Răzvan Corneţeanu merge la Dinu Patriciu în birou, pentru o discuţie legată de bugete. Proprietarul Adevărul Holding îi reproşează lui Răzvan Corneţeanu menţionarea lui Sorin Roşca Stănescu (finul lui Patriciu) în comunicatul de presă prin care Adevărul Holding acuza interzicerea în tarabele Acces Press a publicaţiei Kamikaze. Discuţia s-a aprins. "Ori te suspend, ori îţi dai demisia", i-ar fi spus Patriciu lui Corneţeanu.
  • După o discuţie cu Dinu Patriciu, revenit în biroul lui, Corneţeanu convoacă la o şedinţă 15 oameni din managementul companiei, de la editorial la vânzări.  Cei mai mulţi dintre ei îşi vor anunţa demisiile după câteva ore.
  • Corneţeanu începe şedinţa. Este puţin trecut de ora 19.00. După nici 10 minute, în birou intră Dinu Patriciu, însoţit de fiul lui vitreg, Andrei Ştefan, de Peter Imre, de Claudiu Constantinescu, de asistenta lui şi de consilierul juridic.

Ce este cu ei?”, ar fi întrebat Corneţeanu.
Patriciu: Sunt invitaţii mei.

Corneţeanu: În ce calitate?
Patriciu: E viitorul management de la Adevărul.

  • Discuţia se aprinde şi urmează un şir de reproşuri, atât din partea lui Răzvan Corneţeanu şi a echipei de la Adevărul către Dinu Patriciu, cât şi invers. Dinu Patriciu reaminteşte de Sorin Roşca Stănescu. Spiritele se încing.
  • Răzvan Corneţeanu contestă calităţile de manager de presă ale lui Peter Imre. “E un nume legat mai mult de scandaluri”, s-ar fi spus în şedinţă. “Peter Imre nu ştie ce este presa”. Din sală: "Ce încredere să avem într-un om care intră îmbrăcat în jacuzzi la emisiunea lui Mândruţă".
  • Ieşi afară din biroul meu. Nu ai ce căuta aici”, s-a auzit la un moment dat din birou vocea lui Corneţeanu. Era pentru Peter Imre. Imre, enervat, s-a apropiat la o palmă de Corneţeanu. Intervenţia celorlalţi a oprit însă startul unei dispute fizice.
  • Dinu Patriciu încearcă să explice situaţia: grupul s-a dezvoltat, a crescut şi a ajuns la un nivel la care este nevoie de un alt sistem de conducere. “De ce, dacă totul merge bine?”, s-a întrebat. “Aşa trebuie”.
  • În discuţie apar cifre: 8 milioane de euro ar fi profitul Adevărul Holding numai din cărţi anul trecut. Anul acesta se preconizează 16 milioane de euro.
  • Hai afară cu mine” ar fi spus, bărbăteşte, la un moment dat, fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, Andrei Ştefan, către Răzvan Corneţeanu.
  • Pentru Răzvan Corneţeanu am venit la Adevărul Holding”, au spus participanţii la şedinţă. “Ne era bine atunci la Ringier”. O parte din ei au demisionat şi urmare a şedinţei.

Printre demisionari (parte dintre aceştia nu au fost la şedinţă):

Grigore Cartianu - redactor şef Adevărul

Laurenţiu Ciocăzanu - director editorial Adevărul

Hadrian Mateescu – director executiv Adevărul Holding

Nicoleta Anton - director financiar

Dana Turlac – director publicitate

Adrian Dinu – director publicitate

Ioana Voicu – director divizia carte

Adriana Vlăsceanu – asistent general manager

Robert Shorr şi Augustin Popa – directorii operaţiunilor din Ucraina

  • Răzvan Corneţeanu propune ca a doua zi (astăzi) să vină ca să anunţe echipa Adevărul Holding despre plecarea sa. Dinu Patriciu nu este de acord.
  • Întrebare din rândul participanţilor la şedinţă: “Acum trei ani, spuneaţi că Răzvan Corneţeanu este cel mai bun manager de presă, acum aduceţi un vânzător de ţigări. De ce?” Patriciu: “Şi acum sunt de aceeaşi părere, doar i-am oferit lui Răzvan Corneţeanu o formulă”.
  • Lui Dinu Patriciu i se reproşează că a încercat să intervină în editorial, cu un text. "Ce o să ajungă trustul de presă?"
  • Dinu Patriciu spune că noul director general este Peter Imre. Ulterior, spune că el însuşi va conduce interimar operaţiunile Adevărul Holding, în calitate de preşedinte.
  • După cinci ore aprinse, după miezul nopţii, şedinţa se termină. Răzvan Corneţeanu îşi dă demisia.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • termita termita
    Vis a vis de Mateescu ,are si la cluj afaceri pe spatele holding cat si a ringier de care nici Corneteanu nu este strain si tot stafful care a plecat.
    Pentru ei a fost bine mereu dar pentru cei care i-au dus in spate nu caci conditiile de munca la Holding la depozitul de distributie sunt mizere si activeaza doua dep. in4 boxe de garaj subteran ca in mina!!?
    Oare cati bani au dat pe luxul din Pipera ??!! Dar nu le-au mai ramas bani si pentru amaratii din depozit.
    Din punct de vedere logistic ,parc auto ,personal livrare sunt josssssnniiicii !!
  • ioana ioana
    domnule Patriciu, curatenia pe care ieri ai facut-o este "just in time" stii ce au facut directorii tai de vanzari? cu firmele lor, infiintate de mai multa vreme, au incercat sa-si dezvolte " own business" -FOLOSINDU-SE, FACAND UZ, .. ce as mai putea sa scriu... DE PUTEREA CE TI-O DA BRAND-UL HOLDING ADEVARUL!DE POZITIA IMPORTANTA PE CARE O OCUPAU IN HOLDING. Cu aceste societati ale lor, au calcat totul in picioare, calcand peste cadavre, DE FRICA PIERDERII LOCULUI DE MUNCA DIN HOLDING ADEVARUL, DE FRICA REDUCERII SUBSTANTIALE A VENITURILOR PE CARE LE AVEAU IN HOLDING, au incercat sa-si acopere pierderile prin "own business" - vezi cazul MATEESCU LA GALATI! unde, din pozitia detinuta in holding, A FACUT CEEA CE A VRUT, inclusiv, LIVRARE DE PRESA fara acte IN NISTE CHIOSCURI ce, in mod sigur, NU APARTIN FOSTULUI MARE DISTRIBUITOR , RODIPET; doar, doar isi acopera pierderile suferite in urma "schismei" ! ASA DISPERARE NU S-A MAI VAZUT! mai alearga omu' dupa bani dar nici in halu'asta!vezi cazul LIVIU MAIER, care la fel s-a bagat in vestul tarii cu marfa naspa in chioscuri parasite, inchise din nu stiu ce motive (!) cred domnule Patriciu, ca stii mai mult ca sigur la ce ma refer!!!!
  • angela angela
    Nu-mi placea Cartianu. Daca ramanea la sport nu il citeam si nu ma pronuntam. Si-a depasit insa posibilitatile intelectuale. Iar despre cele morale, nu pare sa aiba. Vorbesc doar citindu-i titlurile si vazandu-l agitat pe B1. Sper ca nu gresesc. Exista niste limite.
  • Kripo Kripo
    Petrisor, e pacaleala dar tu inca n-ai aflat. Prost regizata de cei de la Adevarul, care vor sa para simpatici spunand ...jumatati de adevar - ca Imre nu se pricepe la presa. Sunt ziarist si ii cunosc personal pe unii dintre protagonisti. Cateva argumente imi vin acum in cap, cum ca ar fi o gluma:
    - Imre nu sare la bataie niciodata, nu e genul
    - Patriciu se comporta atipic stilului sau de conducere, care e mult mai subtil
    - printre randuri sunt laudate maretele realizari ale trustului
    - nu ni se spune unde s-ar duce toata echipa demisionara, sau macar unii dintre ei - la nivelul lor niciunul dintre cei enumerati nu pleaca de la blidul cu miere patriciana fara sa aiba o acoperire
    Dixit!
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Pentru toată lumea: Îmi respect meseria îndeajuns de mult încât să nu fac astfel de glume.

    Nu, nu este o glumă de 1 Aprilie!
  • James James
    Adevarul s-a rasuflat in ultimul timp,asa ca eu,un cititor si nimic altceva,cred ca aceste demisii nu reprezinta o paguba.Cartianu a devenit enervant in ultimul timp,iar prestatia de la Nasul a fost penibila (cine se aseamana se aduna,ma refer la I.T.Morar)
  • Alina Alina
    Razvan Corneteanu e cel mai bun manager de presa din Romania daca ne luam la cat a crescut Adevarul de la venire alui in functie. Sunt convinsa ca Imre nu o sa reuseasca s afaca nimic, Adevarul va avea aceeasi soarta ca si Cotidianul cu Nistorescu.
    Penibil.
    Respect pt Corneteanu, sunt sigura ca oriunde nu ar merge va reusi sa puna pe picioare afaceri de succes. De data asta ar trebui sa lucreze pt el nu pt moguli.
  • era timpul era timpul
    da, a copt buba pana a crapat! nu discut aici caracterul lui corneteanu, insa patriciu are mult mai mult de pierdut cu imre - care e total pe dinafara in businessul de print - decat cu corneteanu, care stie meserie.
    o sa se cam aleaga praful de adev. holding in conditiile date; sau poate patriciu o sa tot bage bani in jucaria lui politica preferata, ca altceva nu mai are ce sa fie. ps. si cum, cuplul de fier halpert ramane? hm.
  • rofl rofl
    vai cati creduli ahahahaha
    Trist.
  • Radu Radu
    Suna frumos... Pacat ca e doar pacaleala de 1 aprilie
  • Herpes Herpes
    Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!!!
  • cretzoo-che cretzoo-che
    petrisor .. daca e pacaleala te alerg ...:))))). bravos!!!!
  • edwin edwin
    esti sigur ca e vorba de 8 mil PROFIT pe carti? asta ar insemna cca 1-1,3e/ profit pe fiecare carte vanduta la retur zero. si cu totii stim ca Adevarul nu e pe profit
  • eMatei eMatei
    Dupa cum spuneau mai multi...poate sa fie teatru.
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    Buna pacaleala, da va spun eu, Cartianu nu fuge de la "ciolan" :)

Trimite un comentariu

sus