Skip to main content

Un joc nou la Realitatea TV: Uite directorul, nu e directorul

 

Realitatea TV a inventat un nou joc: "uite directorul, nu e directorul". La Ora de foc, într-un interviu audio (atenţie, înregistrat!) directorul Complexului Energetic Craiova vorbea despre primele de Paşti sănătoase pe care le va da angajaţilor.

Publicitate

Surpriză: unul din invitaţii din platou are îndoieli legate de personajul din înregistrare. "Nu e vocea lui!". Ce a urmat în platou? Cum au reacţionat realizatorii Adrian Ursu şi Oana Stancu?

La insistenţele celui din platou, "directorul" este sunat din nou, din regie, de către producători (dar nu în direct). În loc să lămurească confuzia, colegii din regie dau un răspuns demn de zona crepusculară: "A susţinut că nu mai este dumnealui!".

Iată filmul unei gafe jurnalistice:

  • În emisiunea Ora de foc, din 17 martie, este difuzată o convorbire telefonică înregistrată cu directorul Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu (cel puţin aşa era prezentat).
  • Presupusul director face o serie de afirmaţii despre primele de Paşte ale angajaţilor. Una dintre temele emisiunii a pornit chiar de la declaraţia acestui "director" care spunea că angajaţii Complexului Energetic Craiova (companie din subordinea Ministerului Economiei) vor primi de sărbători prime reprezentând 90% din salariu.
  • Moderatorii emisiunii, Adrian Ursu şi Oana Stancu, au luat drept adevărată declaraţia individului din interviu şi au lansat o întreagă dezbatere pe această temă.
  • În acelaşi timp, în platoul Realităţii TV se afla şi Marcel Hoară, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari. Acesta, cunoscându-l pe Constantin Bălăşoiu, a încercat, în nenumărate rânduri, să-i convingă pe realizatori că persoana din înregistrare nu este directorul Complexului Energetic Craiova, dar aproape fără niciun rezultat.

Nu este vocea domnului Bălăşoiu. Îl cunosc întâmplător” a spus Marcel Hoară.

  • Adrian Ursu, unul dintre prezentatori, i-a răspuns râzând:

Cum, nu e vocea domnului Bălăşoiu? Era cineva, aşa, care vorbea despre prime...?

  • Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari insistă să fie sunat adevăratul director.

“Repet, vocea pe care am auzit-o nu este a domnului Bălăşoiu şi, dacă sunteţi amabili, o să vă dau numărul dumnealui de mobil să-l sunaţi, să vă răspundă şi să-l auzim.”

În cele din urmă la insistenţele invitatului, jurnaliştii Realitatea TV au încercat să “lămurească” problema.

Zona crepusculară: A susţinut că nu mai este dumnealui!

Dialog în platou:

Marcel Hoară: Haideţi să-l sunăm pe domnul Bălăşoiu, să-i auzim vocea, comparativ cu vocea pe care am auzit-o înainte! Vă dau eu numărul.

Adrian Ursu: Daţi-ne numărul pe care îl aveţi dumneavoastră.

Oana Stancu, amuzată, simultan cu Adrian Ursu: L-au sunat colegii mei. În aceste momente, vă rog să nu-l daţi în direct. Vă rog să-l scrieţi aici. L-au sunat colegii mei. A susţinut că nu mai este dumnealui.

Marcel Hoară: Deci, nu. Vocea aceea nu este a dumnealui. Se poate să fie a oricărui cetăţean.

Emisiunea continuă şi până la final nimeni nu îi lămureşte pe telespectatorii Orei de foc cine era persoana din înregistrare.

Realitatea TV şi-a asumat greşeala în faţa CNA, dar nu şi în faţa publicului

A doua zi, postul Realitatea TV încearcă să îngroape incidentul şi prezintă într-unul dintre jurnalele sale declaraţia adevăratului director, dar nu face nicio precizare cu privire la incidentul jenant, petrecut cu o seară înainte.

În faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Realitatea TV şi-a recunoscut însă gafa. “Este o greşeală şi ne-o asumăm”, a spus Roxana Niculescu, director de programe Realitatea TV. O greşeală recunoscută doar în faţa câtorva membri CNA, nu şi în faţa publicului. O gafă pentru care postul TV s-a ales cu o somaţie publică. Până la urmă, cine era "directorul" de la Craiova?

Decizia CNA:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat acest incident, la cererea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care a reclamat emisiunea pentru că nu a respectat principiului informării corecte.

Narcisa Iorga: “Nu au spus niciun moment că este o greşeală”

“Eroarea este flagrantă, dacă şi când greşesc, noi ne erijăm în apărătorii celor care greşesc… Dar când vedem clar că şi ei au constatat că au greşit, chiar din seara respectivă, şi nu au făcut nicio corectură, cel puţin, eu nu sunt de acord cu aşa ceva”, a declarat Narcisa Iorga, membru CNA.

CNA a sancţionat postul Realitatea TV cu o somaţie publică pentru lipsa informării corecte asupra identităţii persoanei în cauză.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • BARBESCU BARBESCU
    ACESTI DOI MODERATORI REPREZINTA CE ARE MAI RAU SOCETATEA NOASTRA.UITATI-VA LA MIMICA FETII LOR SI VA SPUNE TOT.IN CURIN VOR RAMINE SOMERI.SUCCES
  • gino gino
    Deja stim cine e :) Era unul din regia de montaj de la Realitatea care facea pe directorul, vedeti ca deja a aparut informatia pe niste forumuri. Ce sa ii faci asa e cu internetul asta se aflat tot pana la urma.
  • laurentiu laurentiu
    brrr, daca nu faci documentarea bine :)
  • vio vio
    Cei doi semirealizatori de la Ora de Foc, reusesc sa se faca de ras in fiecare seara. Problema este ca simtul ridicolului l-au pierdut de mult.Amatorismul de care dau dovada in probleme pe care cred (ei) ca le cunosc ma agaseaza.Pe linga acestia doi emisiunile din anii anteriori cu Corina si cu Gheorghe erau o desfatare.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    De fapt, era unul dintre redactorii trustului, care citea un text facut de producator! Este acelasi sistem, acum dus la cea mai de jos treapta a nesimtirii, ca suveica din stiri. Newsin da o stire 'pe surse', rtv o preia, dar nu de la 'surse', ci de la agentia de presa, dupa care a3 o preia si o umfla, dupa care, de lene sau de teama (sa n-o scap!) o iau si ceilalti, ziaristi cu documentare de google! Dupa care incepe plinsul ca se prabuseste presa!
  • gorobat gorobat
    mai bine ati scrie despre salariile pe care nu si le-au luat cei de la Realitatea si despre cei de la Telesport. 2 luni restanta la salarii, iar in redactia de sport buboiul se sparge..oamenii nu mai vor sa munceasca, stiri se srciu in dorul leli, iar conducerea nu stie nici cand se vor da banii si nici cati..ehh, asta da stire
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Era o mică greşeală, pe care am corectat-o. Mulţumesc pentru observaţie.
  • george george
    ...a sustinut ca mai este dumnealui...
    NU PREA INTELEG CE VRETI SA SPUNETI CU ASTA.

    ...a sustinut sa nu mai este dumnealui....
    DIN NOU NU INTELEG...scrieti fratilor corect , ca ne zapaciti , ce a zis tipul respectiv ?

Trimite un comentariu

sus