Skip to main content

Revista presei media - 20 mai

 

Publicitate

Posturile TV autohtone au încasat în perioada ianuarie-aprilie 2010 aproximativ 65-70 de milioane de euro net de la clienţii de publicitate, scrie Finaciarul într-o analiză. Suma este în creştere cu 5% faţă de nivelul consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, numărul punctelor de audienţă livrate de televiziuni a crescut cu 31% faţă de 2009, fiind de amintit faptul că preţul punctului de audienţa (CPP) a scăzut cu până la 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.
Publicitatea TV la patru luni: 70 mil. € net, +5% faţă de 2009

România se afla în primul trimestru pe locul şapte într-un top al statelor care răspândesc mesaje spam, cu o pondere de 4% din total, notează Mediafax şi Daily Business, care citează un raport al producătorului rus de soluţii de securitate Kaspersky. "Primele trei surse de spam în lume sunt Statele Unite ale Americii (16%), India (7%) şi Rusia (6%)", se arată în raport.
Pakistanul a blocat miercuri, temporar, accesul la site-ul de socializare pe Internet Facebook din cauza unui concurs de desene care să îl reprezinte pe profetul Mahomed, lansat de un utilizator occidental al reţelei, scrie Mediafax.
Pakistanul blochează temporar accesul la Facebook

Neogen a anunţat preluarea serviciului online de gestionare a CV-ului CeeVee.com. Twitter se aşteaptă ca sute de clienţi să apeleze la noul său sistem de publicitate până la sfârşitul anului, scrie pe scurt HotNews. Aproape un sfert din timpul petrecut de britanici online este dedicat reţelelor sociale. Iar Yahoo anunţă preluarea Associated Content.
Pe scurt: CeeVee, preluat de Neogen. Aşteptările Twitter privind publicitatea. Creşte timpul petrecut de britanici în reţele sociale. Yahoo preia Associated Content

Meciul de rugby Steaua Bucureşti - Farul Constanţa, care a avut loc sâmbăta trecută, a fost prima competiţie sportivă din România filmată în format 3D Full-HD, anunţă Wall-Street, care citează un comunicat al Panasonic România, producătorul de electronice care a realizat filmarea.
Meciul de rugby Steaua-Farul Constanţa, prima competiţie sportivă locală filmată 3D

Consumul de media şi felul în care oamenii îşi cheltuiesc banii s-au schimbat dramatic de când a început recesiunea. Internetul a trecut de la funcţia de divertisment la o platformă vitală, cu ajutorul căreia oamenii încearcă să recâştige controlul asupra propriilor vieţi, notează Wall-Street.ro şi DailyBusiness.ro, care citează un studiu global realizat de compania Initiative.

Ultima etapă a înscrierilor în competiţia Effie 2010 se încheie pe 26 mai, scrie Iaa.ro. Înscrierile sunt centralizate de Millenium Communications. Juriul Effie Awards 2010 va reuni peste 80 de personalităţi cu experienţă din industria de marcomm.
Ultima etapă a înscrierilor în competiţia Effie 2010 se încheie pe 26 mai

Din ce în ce mai mulţi americani optează pentru abonamente TV, anul trecut numărul acestora punctând o creştere de 3% faţă de 2008, ajungând până la 99,9 milioane de abonaţi, notează Finaciarul, care citează un studiu al companiei SNL Kagan.
SUA: 99,9 mil. abonaţi la TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    buna miscarea celor de la neogen.

Trimite un comentariu

sus