Skip to main content

Revista presei media - 3 mai

 

Publicitate

3 Mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei găseşte presa românească în una dintre cele mai dificile perioade de după decembrie 1989, consideră Clubul Român de Presă (CRP). Presa românească se află în 2010, la fel ca anul trecut, sub apăsarea constrângerilor impuse de un context economic nefavorabil, într-o ţară unde atitudinea ostilă faţă de jurnalişti şi confuziile întreţinute deliberat sunt ridicate la rangul de politici de stat', se arată în comunicatul semnat de CRP şi citat de HotNews şi România liberă.

România are o presă parţial liberă, aflându-se pe locul 88 în clasamentul anual al libertăţii presei realizat de Freedom House, la egalitate cu Bolivia, Brazilia şi El Salvador, după Burkina Faso, Namibia, Bulgaria şi Uruguay, dar înaintea Republicii Moldova, Turcia sau Ucraina, notează Mediafax şi HotNews, citând raportul "Freedom of the Press 2010".

Consiliul Concurenţei analizează preluarea publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital de către S.C. Editura Evenimentul şi Capital S.R.L, societate controlată de grupul de firme Păunescu, informează Mediafax, HotNews şi Wall-Street.

Noul reality-show difuzat în fiecare luni la Kanal D este realizat cu fonduri puţine, dar cu multă voie bună la filmări. Adaptată după un format de import, emisiunea românească moderată de actorul Florian Ghimpu mizează pe comicul de situaţie creat de tăticii deghizaţi în dădace pentru copiii lor, scrie Adevărul. Produs de Creative Vision Broadcast (CVB) pentru Kanal D, „Tătici cu lipici" reprezintă o transpunere în cheie autohtonă a show-ului „Undercover Dad", difuzat de BBC. Conceptul este deja cunoscut: un tătic voluntar se lasă cosmetizat şi se deghizează în femeie, după care, timp de două zile, este dădaca propriilor copii.
Buget de criză la „Tătici cu lipici“

3D-ul va avea în România impactul telefoniei mobile”, spune un reprezentant al CNA. Wall-Street a vorbit cu managerii principalilor producători de televizoare, operatori de cablu şi posturi TV pentru a afla dacă şi când va avea loc revoluţia 3D în România. „Serviciile premium de tipul televiziunii HD, celei tridimensionale (3D), video la cerere (VoD) ori televiziunea prin protocolul de internet (IPTV) sunt facilităţi oferite consumatorilor doar pentru diferenţiere, dar care nu vor deveni foarte curând accesibile românilor cu venituri medii”, afirmă Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC).
De la Avatar la Dansez pentru tine: Când şi cum va avea loc revoluţia 3D?

Christiane Amanpour, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din lume, şi-a luat rams bun, vineri seara, de la postul de televiziune CNN, unde a activat timp de 27 de ani, scrie HotNews, care citează Huffington Post. Amanpour se va alătura echipei de la ABC News.
Sfârşitul unei ere: Christiane Amanpour a părăsit CNN, după 27 de ani. Jurnalista se mută la ABC

În cadrul festivalului internaţional de publicitate Golden Hummer, ce se va ţine la Riga, Lituania, pe 10 şi 11 iunie, lucrările înscrise în competiţie vor fi evaluate de profesionişti din industrie, de la cele mai renumite agenţii de advertising şi media. Reprezentantul României, Cătălin Dobre, va juriza la categoria Creative, scrie IAA.ro.
Înscrierile pentru festivalul Golden Hummer se mai pot face până pe 22 mai

După Le Monde şi Daily Telegraph, au fost atacate mai multe site-uri aparţinînd RAI, precum şi site-uri La Stampa şi Corriere della Sera. Hackerii, care îşi spun Securitatea naţională română, au lăsat un mesaj care condamnă asocierea românilor cu romii, notează Wall-Street şi România liberă, care citează NewsIn.

WPP, cel mai mare grup de comunicare din lume, estimează o creştere a veniturilor de 2% pentru 2010, după ce primele trei luni ale anului au adus o creştere de 0,5%, scrie Wall-Street, care citează Adweek.com.
WPP vede o creştere de 2% pentru 2010, după rezultatele din T1

Comisia Europeană şi experţi în publicitate susţin că scuderia Ferrari aplică un cod de bare pe monosposturi pentru a le aminti privitorilor de un pachet de ţigări, notează Daily Business. Scandalul a pornit de la faptul că Ferrari afişează pe maşinile roşii şi pe echipamentele şoferilor un cod de bare, cu alb şi negru, scrie Realitatea.net.
CE acuză Ferrari că face publicitate subliminală pentru ţigări

The Office of the United States Trade Representative (USTR) a dat publicităţii, duminică, raportul anual Special 301, care analizează eficienţa măsurilor de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală în ţările care au raporturi comerciale cu SUA, România fiind încă sub supraveghere, notează Mediafax. Combaterea infracţiunilor privind drepturile de proprietate intelectuală este o prioritate vitală în Europa, pentru cei circa 18 milioane de americani care lucrează în industrii bazate pe drepturile de autor.
România, inclusă pe lista de supraveghere a USTR privind eficienţa protejării drepturilor de autor

Două ziare britanice importante, The Guardian şi The Times, au anunţat că nu susţin Partidul Laburist la alegerile legislative din 6 mai, dându-i o lovitură puternică premierului Gordon Brown, relatează Evenimentul zilei, care citează AFP.
The Guardian şi The Times îşi retrag sprijinul pentru laburişti

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Angela Angela
    Tot pe tema Avatarizarii Romaniei, am gasit un interviu cu un Discovery man:
    http://www.cariereonline.ro/articol/3d-ul-reinventeaza-televiziunea

Trimite un comentariu

sus