Skip to main content

Revista presei media - 6 mai

 

Publicitate

Cele mai mari venituri obţinute din drepturile de autor pe anul 2009 vin dintr-un domeniu muzical de nişă, notează HotNews, Adevărul şi Evenimentul Zilei, care citează bilanţul financiar făcut public de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA). Între primii cinci la încasări se numără un singur compozitor cunoscut, Laurenţiu Duţă, ceilalţi patru fiind creatori de muzică pentru reclame. Cu ocazia unei conferinţe de presă organizate de UCMR-ADA, a fost prezentat un proiect de lege care prevede obligativitatea posturilor de radio şi TV să difuzeze, într-un procent de 60%, muzică de origine românească. De asemenea, cel puţin 40% din timpul anual de emisie ar urmă să fie rezervat operelor "de expresie originală română".

Preşedintele UCMR-ADA, Adrian Iorgulescu, a declarat că TVR nu a plătit anul trecut drepturile de autor către organismul de gestiune colectivă, datoria Televiziunii Publice ridicându-se la circa 5 milioane de lei. De cealaltă parte, reprezentanţii TVR au declarat pentru MediafaxTeleviziunea Română se află într-un litigiu cu UCMR-ADA, organismul de gestiune colectivă având la rândul său datorii la Televiziunea Publică.
UCMR-ADA: SRTv nu a plătit drepturi de autor în 2009, are o datorie de circa 5 milioane de lei

Un fotograf american recunoscut pentru experienţa acumulată de-a lungul anilor alături de Boston Globe, The New York Times şi Disney Corporation, Michael Carroll, a declarat, miercuri, la Bistriţa, că jurnaliştii trebuie să caute adevărul şi să nu fie mulţumiţi cu răspunsuri superficiale, relatează Mediafax. "Eu nu spun că jurnaliştii trebuie să facă exact ca şi mine. Suntem diferiţi. Nu putem fi toţi la fel, dar ei trebuie să fie profesionişti şi să nu fie mulţumiţi cu răspunsuri superficiale, indiferent din partea cui ar veni. Adevărul schimbă oameni şi vieţi", a spus el.
Fotograful M.Carroll:Jurnaliştii trebuie să caute adevărul, să nu fie mulţumiţi cu superficialitatea

Prima TV va difuza astăzi, de la ora 19.30, un nou reality-show intitulat „Gazdă de profesie”, scrie Evenimentul Zilei. În fiecare săptămână, de joi până duminică, patru propietari de pensiuni vor încerca să demonstreze că ştiu să ofere cele mai bune servicii. Fiecare proprietar va fi, pe rând, gazdă, iar ca invitaţi îi va avea pe ceilalţi concurenţi.
Gazda perfectă

Jim Carrey, New York Times, agenţia BBDO New York, Twitter, Mashable şi The Huffington Post se număra printre câştigătorii ediţiei 2010 a premiilor Webby, considerate Oscarurile Internetului. New York Times şi New Yorker au primit premiile juriului şi ale publicului la categoria "Best Copy/Writing". Twitter a câştigat un premiu la secţiunea "Best Practice", scrie HotNews.
Pe scurt: Câştigătorii Webby - Oscarurile Internetului

Compania americană Time Warner a raportat profit în primul trimestru al acestui an, în ciuda estimărilor pesimiste ale analiştilor. Rezultatele pozitive se datorează în special veniturilor aduse de filmele “Valentine’s Day” şi “Sherlock Holmes”, dar şi celor înregistrate de televiziunile prin cablu din portofoliul companiei, notează Money.ro, HotNews şi Wall-Street.ro.. Profitul net al Time Warner crescut până la 725 milioane de dolari, de la 660 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Walt Disney, cea mai mare companie media din lume, a anunţat că în prima lună de la lansarea iPad, 1,5 milioane de programe ale televiziunii ABC au fost vizionate prin intermediul tabletei PC de la Apple, scrie Daily Business, care citează Bloomberg.
Televiziunea se mută pe iPad: 1,5 milioane de programe ale ABC au fost vizionate într-o lună

La 4 ani de când a plătit 1,65 de miliarde de dolari pentru YouTube, Google începe să culeagă fructele controversatei achiziţii, scrie Money.ro. YouTube ar putea genera anul acesta venituri de peste 1 miliard de dolari după ce platforma de videosharing a reuşit să atragă în ultimul an de 10 ori mai mulţi cumpărători de publicitate.
Publicitatea iese din zodia Google şi intră în cea a YouTube. De 10 ori mai mulţi advertiseri pe platforma de videosharing

Succesul filmului de animaţie Avatar şi îmbunătăţirea perspectivelor din publicitate au ajutat grupul media News Corporation să depăşească estimările analiştilor cu un profit trimestrial de 839 milioane dolari, scrie Wall-Street.ro şi Daily Business care citează The Guardian şi respectiv BrandRepublic. În al treilea trimestru fiscal profitul operaţional al grupului media a crescut cu 55%, la 1,25 miliarde dolari. Totuşi, profitul News Corp din trimestrul al treilea a fost mai mic faţă de cel de anul trecut, de 2,7 miliarde dolari.

Grupul de presă american Washington Post a anunţat astăzi că scoate la vânzare revista Newsweek, cum înregistrează pierderi de trei ani, scrie Evenimentul Zilei, care citează AFP.
Revista Newsweek, lovită de criză

Expunerea excesivă a copiilor de vârstă mică în faţa televizorului are efecte catastrofale asupra acestora după ce ajung la şcoală, când vor deveni elevi neatenţi în timpul orelor, vor avea rezultate mediocre la matematică şi vor fi respinşi de ceilalţi copii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Montreal, din Canada. Cercetarea a fost realizată pe o perioadă de opt ani, pe un eşantion de 1.314 copii, scrie Gândul.
Televizorul îi face pe copii să mănânce cu 10 la sută mai mult

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    mda, bine zice fotograful ala american, dar cati de la noi se conformeaza...

Trimite un comentariu

sus