Skip to main content

Revistele Chip, Level şi Foto Video sunt de vânzare. Motivele: personale

 

chip_aprilie_bigSperam ca fiul meu, specialist în calculatoare şi jurnalism, să preia în continuare afacerea”, spune Dan Bădescu, proprietarul revistelor Chip, Level, PC Practic şi Foto Video. Nu a fost însă aşa.

Publicitate

Compania 3 D Media, care editează revistele, este de vânzare. Dan Bădescu spune, pentru paginademedia.ro, că este dispus să renunţe la o parte din acţiuni sau chiar la toată afacerea pe care o deţine 100% din 1991.

Motivele sunt 100% personale, întăreşte Bădescu:

“Am doi copii. Fiul meu şi-a făcut o afacere şi va pleca din ţară. Fata mea este medic la Cluj şi se va stabili în străinătate în iulie. Voi pleca şi eu cu ei. Plus că ies la pensie acum, nu mai rezist la tăvăleli şi tracasări”.

Ce se va întâmpla cu afacerea? De ce renunţă la acţiuni?

“Pot liniştit să rămân, dar nu mă mai pot implica atât. Este nevoie de un partener strategic care să susţină proiectele pe care le avem în derulare.”

Adrian Dumitru este director general al companiei 3D Media. “Pe termen scurt”, spune el “merge bine aşa cum e, ne desfăşurăm activitatea fără nicio problemă”.

“Nu este o situaţie de criză. Dar posibilitatea de a monetiza produsele noastre ar fi mult mai mare dacă am avea un partener strategic sau dacă am fi parte a unui grup. Într-un fel, noi ne-am atins limitele”.

Anul trecut, spune Dumitru, compania a avut o pierdere de 200.000 de euro, la un nivel al încasărilor de 1,5 milioane de euro. Acelaşi nivel al încasărilor este estimat şi pentru acest an, un an tot pe pierderi. “Sperăm să nu fie mai mari de 50-60.000 de euro”.

Adrian Dumitru:

“Am diminuat pierderile în acest an şi ne-am adaptat astfel încât să nu mai depindem atât de mult de veniturile din publicitate. Procentul din vânzări este acum predominant, de 70-80%.”

Tirajul şi vânzările titlurilor (declaraţia editorilor)

Chip: 26-27.000 de exemplare tiraj, 16.000 vânzări
Level: 18.000 tiraj, 12.000 vânzări
PC Practic: 11.000 tiraj, 7.000 vânzări
Foto Video: 10.000 tiraj, 6.000 vânzări

În afara acestor titluri, 3D Media are în proiect un nou titlu - Games 4 Kids.

“Avem proiecte pe online şi pe print care merg, dar ne trebuie resurse, pe care în prezent nu le avem. Un partener strategic ar putea să le dezvolte”, explică Adrian Dumitru.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mausyo mausyo
    Vreme trece, vreme vine ..
    Totul a cam trecut pe online nu stiu daca o sa le mai cumpere cineva.
  • Ursu' Ursu'
    da...angajati oameni pentru ca va pleaca toti la cum va bateti joc de ei acolo...probabil o sa intre aici sa povesteasca despre regimul de lagar si de penalizari impus in redactie...

    nivelul revistei a scazut vertiginos pentru ca voi acum doar traduceti (cine mai are chef sa fie creativ la atmosfera creata?), fapt inimaginabil pe vremea lui anghelidi si decebal...cand lumea se chinuia sa faca si pe dracu-n patru sa faca teste misto si sa tina sus trena.

    Din pacate revista a murit de ceva vreme. Cum poti sa spui ca ceva traieste cand tocmai ai recunoscut ca ati atins o limita...well in punctul ala business-ul stagneaza, si pana la moartea clinica e un drum scurt.

    CHIP-ul de acum e doar un refugiu temporar in care cativa oameni ce nu si-au gasit inca alt job, se mai fac ca lucreaza...
  • radu radu
    Am zis ca mi s-a parut normal ca nu merge treaba bine.

    Ultima data cand am intrat pe site sa citesc niste articole, acum mult timp, am dat de cateva ale unei tanti, nu ii mai stiu numele, careia i s-a dedicat si topic special pe forum. Cunostinte IT = 0. Continua sa "scrie" articole, nici macar sa traduca bine nu stia. N-am mai dat pe la stiri pe acolo.

    Redesign-ul la site a fost OK, download.chip.ro a fost ok (am si trimis ceva bug-uri cand a fost rugata comunitatea sa viziteze beta-ul).

    Am ramas doar cu forum-ul, din pacate si el lasat cam in paragina. Redactorii nu dadeau pe acolo mai deloc. Inteleg, ei se ocupa cu revista, dar daca ai forum, pune un om sa se ocupe de el, macar sa vada lumea ca stiti ca exista.

    Daca tot vorbim de forum, nu stiu de cand sunteti la CHIP, dar eu am fost martor la trecerea de la phpBB la vBulletin. S-a cerut testare beta, bug-uri, etc. Au fost N pagini cu asa ceva, la un moment dat topic-ul a fost inchis ca lumea nu prea avea cuvinte de lauda la schimbare. Feedback 0 de la webmasteri, sugestii implementate, 0.

    Nu va urez faliment, dar partea de online mi-a lasat un gust amar. Revista, in ultimii doi ani am luat-o pentru licenta de KAV, mi-era lene sa folosesc altceva, si speram sa vad o schimbare, sa nu mai dureze cititul 3 minute. N-am vazut, n-am mai cumparat.

    O zi buna.
  • Tudor Tudor
    Din cate stiu eu (si stiu din surse sigure :) ) 3D Media este proprietatea d-nului Badescu din putini ani (adica 2 ani). Inainte se numea Vogel - Burda (adica domnul Badescu era coproprietar impreuna cu d-nul Vogel, din Germania). Dupa achizitie si numirea unui anumit director executiv (atunci, acum director general), prin conduita lipsita de imaginatie si total opaca, drumul spre faliment era clar. Ciudat este cum acest actual director general si-a permis cheltuieli personale interesante dupa numirea sa ca director executiv (iar salarul nu este atat d emare + asta in situatia in care salariile angajatilor au fost reduse in nenumarate randuri pe motive de gen "nu sunt bani, vanzarile sunt slabe").

    Ultimele stiri interne:
    - demisia unui angajat 3D Media din departamentul de maketing
    - scaderea cu 10% din salar pentru o luna editorilor Level, datorita intarzierii revistei cu 2 saptamani + ancheta interna (vinovatul este directoru, nu editorii, in acest caz).

    Nah! Vinde acuma!
  • Mitralian Mitralian
    Poate ii faceti si voi Levelului un site. Cel de acum este un jeg, pur si simplu.
  • Adrian Dumitru Adrian Dumitru
    Toti cei care ati comentat vorbiti pe langa problema, dar rau de tot. Revistele vor exista linistit si peste un an si peste cinci. Nu va mai agitati inutil, nu sperati intr-un faliment, ca nu e cazul. Sper sa ne vedem in curand si cu o emisiune pe TV, o sa aflati totul la timpul potrivit, o companie aflata in faliment da oameni afara, noi angajam oameni la laboratorul CHIP sau pe online ([email protected] pentru amatori.
    Oricum, multumim pentru "gandurile bune".
  • RaptoR RaptoR
    Poate o data cu vanzarea va veni si mult asteptatul redesign al site-ului Level.
  • radu radu
    Ca fost cititor si cumparator CHIP din anul 1999 pana anul trecut, am putut vedea usor evolutia revistei:
    - intai a plecat redactorul sef, Anghelidi, ceea ce s-a simtit
    - apoi incet-incet revista s-a transformat intr-una de stiri generale de IT si multimedia, articole practice gen cum sa iti asamblezi componente, etc, chestii de PC Practic, nu pe care le cautam in CHIP
    - poate ca si nivelul meu a mai crescut, 70% din tot ce am invatat de la primul meu contact cu calculatorul a fost din revista si de pe forum, dar calitatea articolelor a scazut mult in ultimii ani
    - nimeni nu iti cere sa fii la zi cu stirile, e clar ca de-aia sunt site-uri (ca o paranteza, sectiunea online chip.ro a suferit mult, si cand au inceput sa o revigoreze, nu a mai contat), macar articolele sa fie bune; n-a fost sa fie asa

    Pe scurt, era clar ca asta se intampla. Daca nu vin cu ceva unic in revista sa te atraga sa dai banii pe ea (licenta KAV nu ajungea, ieseai la fel daca dadeai banii pe AV separat), nu o mai cumperi, si punct.
  • Ionut Ionut
    Dupa falimentul XtremPC urmeaza si cel al revistei CHIP. Total aiurea pentru presa IT din Romania. Vom ramane numai cu mediul online si vom salva mai multi copacei dela taiere :)
  • Ursu' Ursu'
    Clar au manarii, cel putin cu sediul de pe ND Cocea inchiriat de la handicapati...si la ce-i mai imbarligau pe nemti si cum bagau apoi banii in traista...ehe, asa se fac banii in ro
  • Ursu' Ursu'
    Ce comentarii penibile la domnul Adrian Dumitru...mai bine ar fi spus ca si-a atins limita incompetentei dupa ce singura lui miscare a fost sa taie in salarii si sa dea cu biciu in negrii de pe plantatie...ce exemplu de reusita la un director sa se milogeasca la altii sa-l cumpere...wtf?
  • Remus V. Remus V.
    Ofer la schimb Dacia 1300, model '89, cu acte in regula si verificarea la zi, jenti sport Spyder si tuburi de neon montate sub caroserie. Eventual, adaug si un aspirator rusesc defect.
  • Sorin M. Sorin M.
    Acolo sunt mai multe probleme:
    - in ultimii ani au plecat multi oameni de valoare, cu vechime de peste 10 ani in unele cazuri
    - pentru ca in conducere avem un cuplu asemanator cu basescu/boc mai mult timp se pierde cu scandalul decat cu munca
    - o companie cu probleme nu se vinde asa usor, cu exceptia cazurilor in care gasesti un prost care sa nu vada si partea ascunsa a actelor; nu m-ar mira sa incerce sa scape de o eventuala raspundere legala
    - si ultimul comentariu pentru acum, ei nu au angajati, ei au sclavi.
  • laurentiu laurentiu
    adevarul este, ca trebuie sa te gandesti si la familie.
  • Florin Florin
    Se stia ca urmeaza ei dupa pc games, xpc i computer build. Asta e viata.

Trimite un comentariu

sus