Skip to main content

Revistele Chip, Level şi Foto Video sunt de vânzare. Motivele: personale

 

chip_aprilie_bigSperam ca fiul meu, specialist în calculatoare şi jurnalism, să preia în continuare afacerea”, spune Dan Bădescu, proprietarul revistelor Chip, Level, PC Practic şi Foto Video. Nu a fost însă aşa.

Publicitate

Compania 3 D Media, care editează revistele, este de vânzare. Dan Bădescu spune, pentru paginademedia.ro, că este dispus să renunţe la o parte din acţiuni sau chiar la toată afacerea pe care o deţine 100% din 1991.

Motivele sunt 100% personale, întăreşte Bădescu:

“Am doi copii. Fiul meu şi-a făcut o afacere şi va pleca din ţară. Fata mea este medic la Cluj şi se va stabili în străinătate în iulie. Voi pleca şi eu cu ei. Plus că ies la pensie acum, nu mai rezist la tăvăleli şi tracasări”.

Ce se va întâmpla cu afacerea? De ce renunţă la acţiuni?

“Pot liniştit să rămân, dar nu mă mai pot implica atât. Este nevoie de un partener strategic care să susţină proiectele pe care le avem în derulare.”

Adrian Dumitru este director general al companiei 3D Media. “Pe termen scurt”, spune el “merge bine aşa cum e, ne desfăşurăm activitatea fără nicio problemă”.

“Nu este o situaţie de criză. Dar posibilitatea de a monetiza produsele noastre ar fi mult mai mare dacă am avea un partener strategic sau dacă am fi parte a unui grup. Într-un fel, noi ne-am atins limitele”.

Anul trecut, spune Dumitru, compania a avut o pierdere de 200.000 de euro, la un nivel al încasărilor de 1,5 milioane de euro. Acelaşi nivel al încasărilor este estimat şi pentru acest an, un an tot pe pierderi. “Sperăm să nu fie mai mari de 50-60.000 de euro”.

Adrian Dumitru:

“Am diminuat pierderile în acest an şi ne-am adaptat astfel încât să nu mai depindem atât de mult de veniturile din publicitate. Procentul din vânzări este acum predominant, de 70-80%.”

Tirajul şi vânzările titlurilor (declaraţia editorilor)

Chip: 26-27.000 de exemplare tiraj, 16.000 vânzări
Level: 18.000 tiraj, 12.000 vânzări
PC Practic: 11.000 tiraj, 7.000 vânzări
Foto Video: 10.000 tiraj, 6.000 vânzări

În afara acestor titluri, 3D Media are în proiect un nou titlu - Games 4 Kids.

“Avem proiecte pe online şi pe print care merg, dar ne trebuie resurse, pe care în prezent nu le avem. Un partener strategic ar putea să le dezvolte”, explică Adrian Dumitru.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dana Dana
    faliment

Trimite un comentariu

sus