Skip to main content

„Hărţuirea mediatică” a lui Videanu aduce o amendă pentru Realitatea TV şi o somaţie pentru Antena 3

 

Postul Realitatea TV a fost amendat de CNA cu 5.000 de lei, iar Antena 3 a primit o somaţie publică pentru lipsa informării corecte şi pentru încălcarea dreptului lui Adrian Videanu la propria imagine.

Publicitate

Cele două posturi de ştiri au avut ca subiect de dezbatere, pe 16 şi 17 iunie, afacerile ministrului Economiei în domeniul brokerajului.

“[...] consider că, atât eu cât şi familia mea, suntem supuşi sistematic şi concertat unei hărţuiri mediatice, fără precedent de către posturile Antena 3 şi Realitatea TV [...]” a spus Adriean Videanu în reclamaţia trimisă la CNA, pe 22 iunie.

Cum a scăpat Antena 3 doar cu somaţie publică?

De ce această discrepanţă în sancţionarea celor două posturi? Membrii CNA nu au explicat în niciun fel dezechilibrul dintre cele două sancţiuni. Însuşi reclamantul, Adriean Videanu, a lăsat să se înţeleagă, în sesizarea trimisă la CNA, că derapajele celor două posturi sunt la fel de grave.

Videanu a cerut CNA-ului să-l apere de “hărţuirea mediatică” venită din partea Antena 3 şi Realitatea TV

În sesizarea primită de CNA, Adriean Videanu spune că în ediţiile din 16 iunie ale emisiunilor "Sinteza zilei" şi "Ora de foc", difuzate de Antena 3 şi respectiv Realitatea TV, au fost prezentate "informaţii neverificate" cu privire la persoana sa, deşi a trimis celor două posturi un punct de vedere detaliat, în data de 17 iunie.

Iată câteva fragmente din reclamaţia semnată de ministrul Economiei

"[...] am fost prezentat ca fiind administrator şi proprietar al companiei Equity Invest, deşi în realitate eu am doar calitatea de acţionar minoritar. Menţionez că informaţiile complete şi reale referitoare la situaţia prezentată sunt publice, accesibile oricând opiniei publice, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Informaţiile au fost prezentate ca dezvăluiri senzaţionale care ascund manevre obscure pe baza unor scurgeri de informaţii din interiorul sistemului economic de stat.

Mai mult, realizatorii au fost cei care au antrenat atacuri şi speculaţii repetate, legate de utilizarea unor informaţii de către societatea la care sunt acţionar, informaţii la care eu aş fi putut avea acces din poziţia de ministru al economiei. Dacă la cele două emisiuni (...), adaug ediţiile de ştiri din zilele de 20 şi 21 iunie a.c ale postului Realitatea TV în care au fost difuzate imagini ale proprietăţii mele filmate din elicopter precum şi informaţii legate de localizarea exactă a locuinţei, consider că, atât eu cât şi familia mea, suntem supuşi sistematic şi concertat unei hărţuiri mediatice, fără precedent de către posturile Antena 3 şi Realitatea TV, prin utilizarea de informaţii neverificate sau distorsionând informaţii, fără a solicita în prealabil puncte de vedere aflate în opoziţie şi folosind imagini ce ţin de dreptul la demnitate şi proprietate privată fără a-mi solicita acordul.

Prezentarea exagerată, într-o perioadă sensibilă pentru societatea românească, a unor realizări personale materiale peste medie, dar dobândite legitim şi normale, astfel, într-o economie de piaţă, au ca scop inducerea în mentalul colectiv a unei imagini negative în ceea ce mă priveşte.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Mai Mihai,da ai dreptate,cum se iau astia,oameni rai,de oamenii cinstiti care si-au facut averile uriase din afaceri care n-au avut de-a face cu statul,cu fondurile publice,astia care vad oportunitatile de afaceri,care au fler in afaceri.Ti-ai gasit pe cine sa aperi...
  • Mihai Mihai
    Antena3 si Realitatea TV s-au transformat in OTV, fac din tantar armasar intr-o singura directie si toate "emisiunile" lor sunt de cativa ani doar politice !

Trimite un comentariu

sus