Skip to main content

DERAPAJ: Jurnalism cu muci în freză – porcăială în direct cu Gabi Firea şi Cristi Boureanu

 

O porcăială teribilă. E cel mai potrivit termen pentru episodul ruşinos de aseară din studioul Antena 3. Gabriela Vrânceanu Firea şi Cristian Boureanu s-au contrat într-un conflict de mahala care nu are nicio legătură cu jurnalismul:

Publicitate

Gabi Firea: Domnu Boureanu, aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune
Cristi Boureanu: Am mâncat ceva la dumneavoastră de aici.

Firea: Ceva de la toaletă?
Boureanu: E de la ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aicea!

Firea: Domnu Boureanu, v-aţi luat temperatura? Cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.

Astăzi, cel care este acţionat în judecată este ...Cristian Boureanu. (motivaţia completă a Antenei 3, la finalul articolului).

Antena 3 aduce la cunoştinţa publicului faptul că îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.”

Din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri, în favoarea politicii, discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi „amanta domnului Tăriceanu” şi că este „plătită din bani furaţi”, printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc.

Iată şi transcrierea emisiunii, cu sprijinul agenţiei Media Monitoring:

Gabriela Vrânceanu Firea: Dar dumneavoastră înţelegeţi ceva din economie? Vă rog frumos să ne liniştim… Domnule Cristian Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră…
Cristian Boureanu: Nu. Nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.

Gabriela Vrânceanu Firea: Păi atunci de ce aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
Cristian Boureanu: Păi domnul Ludovic Orban v-a răspuns la vreo întrebare?

Gabriela Vrânceanu Firea: Mi-a răspuns la toate întrebările.
Cristian Boureanu: La ce întrebare a răspuns? Eu am văzut că a ţinut un discurs politic. Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Ludovic Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut? Aha, nu vă plac chestiunile sensibile. Domnul Ludovic Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech…

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
Cristian Boureanu: Nu ştiu. Am mâncat ceva la dumneavoastră aici. Am găsit aici pe masă ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.

Gabriela Vrânceanu Firea: Ceva de pe jos? Ceva de la toaletă? Dar chiar nu vă e jenă?
Cristian Boureanu: Păi mă întrebaţi aşa urât? Să ştiţi că eu nu plec din emisiune. Stau şi vă zâmbesc, vă întreb dacă dumneavoastră l-aţi întrebat vreodată pe domnul Călin Popescu Tăriceanu ce-a făcut cu banii de investiţii, cu 3 miliarde…

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dumneavoastră v-aţi luat temperatura? Poate aveţi febră?
Cristian Boureanu: Nu. Nu am febră, mă simt bine şi relaxat. Mă uit şi vă pun nişte întrebări şi văd cum vă deranjează.

Gabriela Vrânceanu Firea: Dumneavoastră îmi puneţi mie întrebări? În ce calitate?
Cristian Boureanu: Păi dumneavoastră sunteţi părtinitoare.

Gabriela Vrânceanu Firea: Asta-i concluzia dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Aveţi curajul să daţi pe timp să vedeţi cât a vorbit fiecare?

Gabriela Vrânceanu Firea: Avem curajul să vedeţi cât aţi ţipat dumneavoastră pe timp.
Cristian Boureanu: Eu n-am ţipat.

Gabriela Vrânceanu Firea: Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.
Cristian Boureanu: Acum mă jigniţi? Cumva amantul dumneavoastră?

Gabriela Vrânceanu Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră, firmele dumneavoastră? Mi se pare incredibil…
Cristian Boureanu: Eu am fost foarte drăguţ şi nu am venit cu chestiuni personale. Mă atacaţi la persoană. Păi vorbim de contracte pe banii statului? Păi dumneavoastră ar trebui să nu mai aveţi nicio reclamă niciodată.

Ludovic Orban: Vă reamintesc că nu sunteţi moderator.
Gabriela Vrânceanu Firea: Răspundeţi la o întrebare sau nu?

Cristian Boureanu: Incredibil! V-aţi permis să mă jigniţi de trei ori la persoană.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi dumneavoastră îmi spuneţi de amant? Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu e amantul meu?

Cristian Boureanu: De unde ştiţi că vorbeam de dânsul?
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză. V-a spus altceva?

Cristian Boureanu: Eu am vrut să vorbesc despre ce a făcut PNL şi de ce n-are România bani în buget.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi aţi vorbit cinci minute. Aţi ţipat la domnul Ludovic Orban.

Cristian Boureanu: N-am vorbit deloc.
Gabriela Vrânceanu Firea: Deci noi ne-am imaginat doar.

Cristian Boureanu: Doamnă scumpă, să mă jigniţi în direct la o emisiune e strigător la cer.

De ce îl dă Antena 3 în judecată pe Boureanu?

"Antena 3 aduce la cunoştinţa publicului faptul că îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.

Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la Ştirea Zilei, ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniştri sau secretari de stat din ministerele economice sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun simţ şi măsură, de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile.

Atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul Domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, Doamna Elena Udrea.

Din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri, în favoarea politicii, discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi „amanta domnului Tăriceanu” şi că este „plătită din bani furaţi”, printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc.

În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire.

Politicienii sunt plătiţi din bani publici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare niciunei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin proferarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri.

Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei."

În nicio ţară democratică din lume, politicienii nu îşi ies din minţi, atacând şi jignind moderatorul, atunci când sunt întrebaţi despre afacerile lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public.

Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei, având în vedere că, ceea ce i s-a întâmplat ei aseară, se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori. Din câte a relatat presa, oricum atât Domnul Boureanu cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca grosolan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene, pe care doresc să le discrediteze, în ideea „calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva” - care a devenit un stil de lucru, pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • allle allle
    Bine i-a zis Firea .
    Eu calcam in picioare JIGODIA !!
  • mihaela mihaela
    are tupeu taranca asta ipocrita, care mai are si curajul a se numi "realizator tv".INCREDIBIL!!!!! avem copiii si tb sa-i crestem intr-o tara in care jigodismul si perfidia, umilinta si linsul mainilor patronilor depaseste orice limita a imaginarului! aceasta Firea provoaca, jigneste si acuza invitatii, fie si leprele ca Boureanu, la tv in prime time!! si tot ea si trustul ei se dau victime!!! acesti "profesionisti" tb opriti si trimisi la reeducare caci poporul nostru nu are sanse de revenire!
  • tzatza moderatoare tzatza moderatoare
    Nu imi place Boureanu. E un tip enervant. Dar un moderator nu are voie sub nici o forma sa spuna ceea ce a spus Firea, indiferent de ce ar face invitatul sau. Muci in freza, mancare de la toaleta... Acesta este nivelul unei precupete ajunsa moderatoare. Iar pe deasupra trustul in loc sa se delimiteze de un astfel de comportament, se face scut si ameninta cu tribunalul. Curat Caragiale. Curat murdar.
  • Nimeni Nimeni
    Petrisor, sper ca nu esti solidar cu antena3. ("Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei").



    Tupeul lor oricum mi se pare fantastic. Am mai observat in cateva emisiuni ca Firea are ceva dar acum a sarit calul big time.
  • cda cda
    LOL ... super tare ...de-asta nu ma mai uit de mult la Antena3 decat la Moise si la TopGear, in rest ... mai tare e OTV :)
  • D.S. D.S.
    Pai nu inteleg prea bine, el se referea la mancarea de la Antena 3, ea se referea la cacat. Cand el s-a referit tot la mancarea de la Antena 3, ea s-a ofticat. Cand ea l-a jignit, el a raspuns printr-o intrebare, deci afirmatie nu e. Intrebare la care ea a dat cu presupusul in asa fel incat sa se autojigneasca. Si tot ea il da in judecata? Nu are putina jena in capsorul ala? Nu ii e rusine?

Trimite un comentariu

sus