Skip to main content

Evenimentul zilei, scuze cu jumătate de gură faţă de Grigore Cartianu

 

evz-cartianuZiarul Evenimentul zilei a încercat în ediţia de azi să repare greşeala de la începutul săptămânii, când a omis din topul cărţilor de la Bookfest volumul Sfârşitul Ceauşeştilor, volumul lui Grigore Cartianu.

Publicitate

EVZ nu îşi cere scuze în mod direct, dar spune că volumul lui Cartianu a fost cel mai vândut de la târgul de carte, “la categoria cărţilor de tip kiosk”.

Articolul de azi aruncă totuşi o săgeată către volumul pe care, până acum, nu l-a mediatizat pentru că era scris de un concurent (Cartianu e redactor şef la Adevărul): e o carte făcută din articole apărute integral în presă.

Din articol:

„Vânzările unor volume precum "Întâlnire cu un necunoscut", de Gabriel Liiceanu (490 de exemplare), "Narcotice în cultura română. Istorie, religie, literatură", de Andrei Oişteanu (500 de exemplare), "Explozii în Stockholm", de Liza Marklund (500 de exemplare), "Simbolul pierdut" de Dan Brown (400 de exemplare), cu care publicul se întâlneşte pentru prima dată la Bookfest, nu pot fi comparate cu acelea ale unei cărţi care conţine texte apărute integral în presă.”

Ceauşescu îl înfrânge la vânzări pe Dan Brown, titrează azi EVZ. Autorul articolului este Alexandra Olivotto, cea care a scris şi materialul din care lipsea cartea lui Cartianu.

România duce lipsă de mecanisme de monitorizare a vânzărilor de carte”, începe justificativ materialul. Şi, pentru a motiva greşeala de la începutul săptămânii, articolul continuă:

“Statutul volumelor distribuite odată cu un ziar, denumite ediţii "kiosk", rămâne unul hibrid, pornind de la preţul lor special, mecanismul de promovare de care au parte, şi, implicit, expunerea mediatică.”

Grigore Cartianu este mulţumit de reacţia celor de la EVZ:

Faptul că şi-au cerut scuze, chiar şi cu jumătate de gură, este de apreciat”, a declarat Cartianu pentru paginademedia.ro.

ISTORIC: Ieri, Grigore Cartianu, fost redactor şef adjunct al Evenimentului zilei, a scris un editorial dur la adresa ziarului: “Nord Coreenii de la EVZ”. De ce? Într-un clasament al celor mai vândute cărţi de la Bookfest, publicat de EVZ, volumul “Sfârşitul Ceauşeştilor” – locul I (cartea lui Grigore Cartianu), nu apare deloc. Pe prima poziţie în topul EVZ era cartea de pe locul 2.

Articolul din EVZ, de azi, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    s-au scos cei de la EVZ, desi inca din articolul de acu doua zile trebuia sa precizeze ca cea mai vinduta a fost o carte de tip...kiosk.

Trimite un comentariu

sus