Skip to main content

OTV, Realitatea TV şi TVR1, din nou probleme cu limba română

 

Posturile OTV, Realitatea TV şi TVR1 au rămas indiferente la studiul privind calitatea limbii române, realizat de CNA în colaborare cu Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

Publicitate

Acest fapt reiese din cel mai recent studiu, care arată o înmulţire a numărului de erori de limba română la aceste posturi, faţă de monitorizarea anterioară (20 septembrie-20 octombrie 2009).

Potrivit celui mai recent studiu privind calitatea limbii din audiovizual (aprilie 2010) postul Realitatea TV a făcut cu 23 de greşeli mai mult faţă de studiul anterior (20 septembrie-20 octombrie 2010). Numărul de greşeli de la postul lui Dan Diaconescu a crescut cu 20, iar cel de la TVR s-a mărit cu 12 erori.

Pentru “cronicizarea” acestei abateri, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat fiecare dintre cele trei posturi cu o somaţie publică.

În general, proiectul CNA-ului de a monitoriza greşelile de limbă română a avut efect: numărul greşelilor şi gravitatea lor a scăzut la majoritatea posturilor de televiziune.

Câte erori de limba română au înregistrat posturile de televiziune, conform celui mai recent studiu?

Cele mai multe greşeli de folosire a limbii române s-au înregistrat la OTV (112 de greşeli) şi Realitatea TV (78 de greşeli). Acestea au fost urmate de TVR 1 (75), B1 TV (74), Antena 3 (65), N24 Plus (64), Prima TV (61), TVR 2 (58), Kanal D (58), Antena 1 (56), TVR Cultural (28) şi Pro TV (25).

Citeşte şi:

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Petrisor, lasa prostiile ca tara fierbe!

    La chemarea lui Basescu, trei convoaie de barje au pornit pe Canalul Dunare-Marea Neagra, spre Canalul Dunare-Arges-Bucuresti.
    Sunt pline cu 2.000 de marinari, inarmati cu cange, navoade, ancore, bucati de parama.

    Vin sa restabileasca ordinea in Bucuresti!

    In trei-patru zile ajung!

Trimite un comentariu

sus